reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Smile - ja łykałam Femibion, ale akurat w nich żelaza nie było, czego sie dowiedziałam z forum:-D ja żelazo mam nadal powyżej 12, więc jest nieźle. Mocz mam fatalny, ale na to witaminki nie pomogą:zawstydzona/y:

Mleko generalnie ma mniej wapnia niż się myśli (tak samo jak cytrusy witaminy C, natka pietruszki ma dużo więcej), tak samo te serki homogenizowane dla dzieci (reklamowane jako źródło wapnia), tam ten wapń jest sztucznie dodawany, ale on nie wchłania się dobrze.
Tu w miarę sensowny artykuł
Dieta w osteoporozie

reklama
hej hej,

U nas nawet słonecznie.Dzis mam stomatologa na 17 ehhh no trzeba...najabrdziej to mnie przeraza ta kasa na te zęby:baffled:...

agusiaks-gratuluje córuni:)

Dziewczyny uwazajcie na Nabiał serki,mleko itd!!!!Jak bylam u dieteyczki to powiedziala mi ze mam to jesc w malych ilosciach poniewaz pozniej dziecko moze miec skaze bialkowa i niestety u nas sie to sprawdzilo ...Mlody do tej pory jest na Nutramigenie ale skaza przeszla bo je w sumie juz wszystko.Ale polowe ciazy potrafilam zjesc po 4-5 serkow dziennie Danio i yogurty.No i wyszlo mlody az mial krew w kupce no nikt nie wiedzial co mu jest:no:tym bardziej u nas nie ma allergików.Wiadomo
nie musi kazde dziecko przechodzic ale uczulam!!!

Kruczka- do 13.tc bralam tylko kwas foliowy pozniej juz nic do tej pory.Z Alankiem cala ciaze bralam Femibion 1,2 i mialam wyniki do dupy...

Ja zaplanowałam że jutro idę zrobić wyniki się wtedy okaże czy mam jakiś niedobór witamin i wtedy najwyżej zacznę coś brać. Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza mam na 12 lutego.
Agusiaks- gratuluje córeczki.
Ja żyje w niepewności do badań prenatalnych miałam mieć chłopca a na badaniach lekarz zapytał czy mamy wybrane imię my z mężem że nie. Zaczęliśmy mówić że dla chłopca ciężko wybrać a on patrzy na nas zdziwiony dla chłopca. I mówi czy on nam tak określił my że tak w 14 tyg a on do mnie położy się pani jeszcze raz bo ja nie widziałem dziś siusiaka :) i zbadał męczył tam mnie i mówi że to dziewczynka że musiał się pomylić. Na następnej wizycie znów poprosiłam żeby sprawdził powiedział że dziewczynka ostatnio nie zapytałam ale mam coś w głowie że może być różnie.
Dlatego za tydzień znów będę męczyła żeby znów sprawdził

Phelania nigdy nie byłam fanka mleka, używam tylko do kawy, biały ser sporadycznie...chyba ze od krowy miałam to jadłam więcej ale to przed ciążą...serki typu dani jakoś mnie nie ciągną nie jadam tak samo jogurty...raz na jakiś czas do obiadu piję kefir. i mój młody miał skaze i tez na nutramigenie wylądował...teraz kurcze tak lubi mleko ale ja mu ograniczam bo mam wrażenie ze gorzej przez nie wchłania..:-( więc nie wiem jak to jest i od czego to zależy :/ inna sprawa że lepiej kupić biały jogurt i dorzucić własnego dżemu albo mrożonych owoców...bo we wszystkim co jemy jest chemia :-(

Cześć dziewczęta:-) ja juz po obiedzie i mu:-)zę T po nocce budzić, bo chcę odebrać wyniki swoje dzisiaj. strasznie ciekawa jestem. dam znać jak wyszły. miłego dnia życzę Wszytskim:-)

Moja koleżanka miała termin na 8.03 a urodziła 1.02 i mam lekkiego stresa teraz ...
Na dodatek w przedszkolu u Natalki panuje różyczka. Już dzwoniłam do gina czy jest to jakieś zagrożenie dla płodu. Uspokoił, że nie ale jakoś się boję....
Ehh...

ja czytałam, że skaza białkowa wcale nie zalezy od jedzenia czy niejedzenia nabiału w ciązy, ze skaze białkowa maja najczesciej dzieci rodzicow ze skaza.

moja koleżanka też ostatnio urodziła miesiac przed terminem, ale nie z powodu choroby raczej. Ale co racja to racja, że teraz wszyscy w koło są chorzy.

pscolka - ja przy Antku i teraz biore Femibion. Z tym mlekiem to nam pediatra mowila, ze uht praktycznie nie ma zadnych witamin itp, bo wszystko poszlo wraz z przetwarzaniem. Lepiej wlasnie takie kilkudniowe...

phel - oooo Antek tez mial uczulenie na bialko mleka krowiego. Tylko on zero skazy mial.. Jedynie plakal po posilkach i mial wzdecia straszne. Odwiedzilismy mnostwo lekarzy, usg brzucha robilismy.. W koncu po 3 tygodniach na bebilonie pepti przeszlo!! Maly konczyl wtedy 2 miesiace! Moze to i przez to mleko, ktore pilam litrami..

margot - u nas nie ma alergikow. Dowiedzielismy sie dopiero przy Antku, ze cos takiego istnieje. Kolezanka rodzila pol roku temu i maly tez mial skaze. U niej tez nigdy nie bylo alergi w rodzinie..

Badz co badz nikomu nie zycze dziecka ze skaza, alergia, uczuleniem. Mleko jeszcze jako tako idzie przezyc.. ale gluten?

reklama
ja czytałam, że skaza białkowa wcale nie zalezy od jedzenia czy niejedzenia nabiału w ciązy, ze skaze białkowa maja najczesciej dzieci rodzicow ze skaza.

moja koleżanka też ostatnio urodziła miesiac przed terminem, ale nie z powodu choroby raczej. Ale co racja to racja, że teraz wszyscy w koło są chorzy.

nie ona nie urodziła przez chorobę tak po prostu wcześniej. Ale córa silna, zdrowa, prawie 3 kg i 8 pkt Apgar

Do góry