reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef ja chodzę do lekarza co 4 tygodnie właśnie ze względu na zwolnienie, ale jak moja ginka miała urlop, to przesuneła mi wizytę o tydzień wcześniej więc siłą rzeczy kolejna kasa wywalona :/ ale to zdarzyło się raz...
ale jakbym miała latać po zwolnienie tylko i płacić to bym w doopę kopnęła moją ginkę, a jest małpa łasa na kasę że szok!!!!

reklama
Nef- ja dostaje zwolnienie na 6 tygodni, a wizyty mam co 2 tygodnie, albo częściej, chodzi o to żebym nie musiała bez przerwy kogoś prosić o zawożenie zwolnienia do pracy

Witajcie :D Felidae życzę dużo Zdrowka :tak: Oliwka oby Cię jUz nie bbolało :tak: Kurcze ciśnienie chyba cos nie bardzo dzisiaj bo czuje sie bardzo zmęczona :baffled: Do tego ten choler.... Ból plecow:no: Kurcze i jeszcze mnie cos w dole delikatnie kuje..:/ ah sorki ze tak marudze:dry:

Hej dziewczyny, lekarz powiedział, że to ten gruczoł Bartholiniego, tak jak przypuszczałam w sumie. To się wycina, ale w ciąży nikt nie będzie mnie ciął więc mam czekać. Może się to zaognić powiedział i wtedy mam się zgłosić do szpitala. Boje się, że to urośnie, albo coś i nie wiem co wtedy, no ale zobaczymy. Na razie muszę się do tego przyzwyczaić.

Ten gruczoł jest odpowiedzialny za wydzielanie śluzu i czasem tak się zdarzy, że coś tam się zapcha i niepoprawnie zaczyna działać, więc się zbiera w nim chyba ten śluz, nie wiem. Skąd to się bierze to też nie wiem. Ja bym się zaprzyjaźniła, ale ten dziad mnie boli od czasu do czasu.

Kruczka współczuję, ale mam nadzieję, że nie urośnie, a może samo zniknie?

a ja żebym za bardzo się nie zrelaksowałam, właśnie się dowiedziałam, że mojemu D nie przedłużyli umowy ze względu na to, że jestem w ciąży i się boją, że pójdzie na tacierzyński... (on pracuje za granicą i tam żyją chyba tylko ludzie bez serca)....

Ciekawe co jeszcze mnie spotka w styczniu, bo jak na razie wszystko mi się sypie :((((((

Nef - u mnie tak jest, że aby było zwolnienie to musi być wizyta, oczywiście płatna. Ale u mnie zwolnienie dostaje od kontroli do kontroli, tak więc na razie to nie problem, zobaczymy jak często sobie później zażyczy mnie widzieć??

majra - ale te 6 tygodni to wyszło od Ciebie, czy lekarz zaproponował??

madan - nie ma tego złego, zawsze zmiana może być na lepsze, ale fakt, że powód zwolnienia absurdalny:szok:

Kruczka - na szczęście to już niedługo;-)

madan a to tak można, bez sensu

Ja dostaje zwolnienia na 2parę dni, teraz dostałam na równe 20, ale przy tym mam normalną wizytę, wczesniej miałam co 4 tyg

Oliwka współczuję bólu, dobrze że już lepiej

Felidae zdrówka dla całej rodzinki

Ja wczoraj zalatana ze nie miałam kiedy poleżeć, ale chyba nospa i luteina działają bo brzucho nie ciągnie, z M nie rozmawiam, a troche doopny humor mam, znowu się martwię jak to później wszystko ogarnę, eh, idę w końcu poleżec

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Kruczka, z jednej strony super że to gróczoł.. zdrugiej skozda, że akurat teraz. A nie mówił jak poród z tym ?.
madan a to jak ma umowe u zagranicznego pracodwacy to ma prawo do tacierzyńskiego ?? hmmm no szkoda że tak wszystko na tobie odbija :-(
Lenka21 miłego odpoczywania i nie lataj tyle :-)

Do góry