majra pozdrawiam i ściskam mocno
trzymaj się jak najdłużej w dwupaku, to już praktycznie 30tc, więc musi być dobrze
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
i odpoczywaj jak najwięcej
pscółka mój M od ponad 2 tyg. nie odebrał marynarki z pralni, i ponad tydzień spodni od krawca... tez już były propozycje, że może się tam spotkamy
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
a niby w czym miałoby mu to pomóc, że i ja i dziecko będziemy tam brodzić w zaspach?
kruczka daj znać jak poszło u lekarza
Phel super, że już wychodzisz, wszystkie tu trzymałyśmy kciuki za dobry koniec Twojej przygody
teva poród po 37tc jest juz traktowany jako w terminie, więc pewnie po 30-32 tc jest już w miarę bezpiecznie dla wcześniaczka. A w dobrym szpitalu dzidziusia są w stanie uratować już od jakiegoś 25 tc. Tam gdzie ja rodziłam był przypadek odbioru noworodka w 22tc - dziewczynka wielkości dłoni, okrzyknięto ją Calineczką. Dzieciątko przeżyło, ale potem ta dziewczynka zmarła w wieku 2-3 lat, bo był chyba jakiś problem z płucami.
Calineczka urodziła się w Wałbrzychu
aisak w tych fotelikach samochodowych lepiej nie przekraczać dopuszczalnej wagi, bo pasy mogą puścić w czasie wypadku. U nas znowu problem, że młoda wysoka, choć waga piórkowa i się przestaje mieścić z ramionami pod zagłowkiem.
ella to masz wesoło, super
madan każde dziecko inaczej się rozwija, w różnym tempie, każde ma swoją urodę zapisaną w genach, te normy to tylko jakaś średnia. Ja już kiedyś pisałam, ze moja córka na usg miała nogi w tyle chyba o 2 tyg., a mamusia długonoga i młoda też teraz gazela.
AgnieszkaJ moja mama jest z 1 kwietnia
Oliwka na ten ząb przeciwbólowo to pewnie można w ciąży paracetamol
ja jak miałam pod implanta rwany, to miałam "płukać" jakimś płynem dezynfekującym, ale to było bardziej takie przelewanie z boku na bok z półotwartą buzią, broń boże takie tradycyjne płukanie, kiedy się tworzy podciśnienie w buzi, bo mogły mi szwy puścić (tylko, że ja zębodół miałam wypełniony preparatem kościotwórczym i zaszyty).
Z tego co pamiętam, to nie można tez gorącego pić. Goiło się ok. tygodnia.