reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwiecień 2013

Asiak nasz młodszy zaraz skończy 6 lat i jeździ w zabudowanym... Wasza córeczka z tego co widzę ledwo skończyła 4 latka i na takim poddupniku nie będzie bezpieczna... nawet jeśli zaśnie w samochodzie to w fotelkiku pełnym może mieć główkę opartą a na takim czymś to nie...
myślę że na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać... tutaj poczytaj sobie fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci
my kupiliśmy taki: FOTELIK GRACO Junior Maxi 15-36 2012 + GRATISY !! (2946935099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie kosztował fortuny a na pewno daje więcej bezpieczeństwa...

aha tak tez sie zastanawialam bo nasza mała lubi spac w aucie. i chyba sie zaopatrzymy w taki jak ty chyba ze w tym naszym jeszcze da sie pasy poluzowac musze mezowi powiedziec zeby sprawdził.. :)

dzieki :)

reklama
doczytalam prawie wszystko, ale chyba nie pamietma dokładnie co kto a jak komuś coś chcialam odpisać, nk Kruczcze to po kilku strona czrobil sie to bez sensu bo juz napisałyście wszystko co można było napisac hi hi :-)

MAJRA, PHEL, super że wszystko ok u Was i maluszków

madan
wczoraj na FB zaczela sie burza w grupie moich znajomych, koleżanka wlkleila foto od swojej znajomej, w ciągu 2-3 godzin, poniosło lotem błyskawicy, Osobiście w miseczce mało co widzialam, ale bardziej przamawialo do mnie foto zawartości torebki i takowe foto wkleiłam na swoją oś...i poszło w eter...siła internetu jest straszna, dziewczyna napisała mojej znajomej, że mąż zawiózł kaszke do sanepidu, dzis okazuje się, że sanepid kaszki na oczy nie widzial, rzecz dzieje sie w Lubliniel. Cokolwiek by to nie bylo, ciekawe jak sie tam dostalo. bo zawsze sie tak dzieje, że fakty pojawiają sie po oskarżeniach...eh
ciekawe jak sie zakńczy ta sprawa o_O

Kruczka trzymam kciuki, moze to faktycznie gruczoł się zapchał...a może ( jeżeli golisz się maszynką) to wrósł sie włosek i zrobił sie ropniaczek taki podskórny? życze zdrówka.

o fotelikachnie pisże bo auta nie mam, mamy jakiś dyzurny starawy, a czytalam, ze foteliki powinno sie wymieniac co dwa lata Bo też maja erminy gwarancji o ktorych sie nie mowi, a mnie na nowy zupełnie nie stać.

Cześć Baby!;-)
Tyleście naskrobały że cały dzień nadrabiam 2 nie jak mnie nie było.
Widzę że maiłyscie króliczo- bobrowe tematy- ubaw po pachy:-D
U mnei bez zmian. Tyle, ze nie jestem sama bo co chwilę ktoś mnie odwiedza i pomaga przy córci bo ja leżę.

Majra- super że napisałaś co u CIebie. Przykro mi, że znów byłas w szpitalu, ale dobrze, ze znów leki zadziałały i mogłas wrócić do domu. Nadal zaciskam kciuki- oby jak najdłużej udało się pobyć w dwupaku!

Madan
- kiedy nasz jakies USG wykluczające ewentualne nieprawidłowości? Wieżę, że wszystko będzie ok.

Kruczka- tj dziewczyny napisałay, mimo, że wygląda groźnie mam nadzieję ze to nic poważnego- powodzenia na wizycie

Bishopka- tym razem na pewneo wszystko na porodówce pójdzie ok. Musi być dobrze!

Phelaniu- całę szczęście że skończyło się jedynie na strachu.Dobrze że już juro do domu wracacie.

Co do afery BB FB WZ to słów mi brak. Dorosłe Baby..ehhh...hormony czy co?:eek: Czy ktoś się obligował i przyrzekał jakąś wierność temu czy tamtemu? Ja na pewno nie. Pisze gdzie chcę, a gdzie nie chcę, lub nie zdążam (bo nie tylko komputerem i netem żyję) to nie piszę. Tym sposobem zrezygnowałam z WZ bo tam prawie w ogóle nie zaglądam, a nie takie były zasady więc za WZ dziękuję.:tak:

Tymczasem pozdrawiam Was wszystkie Mamuśki:tak:

Ella1 w poniedziałek wraca lekarz, który ma mnie zbadać i oby znalazł czas bo zwariuje jak mi każe czekać.
Wypytałam się rodziców mojego M jaki on był jak się urodził (lekarze stwierdzili, że mała głowka może być dziedziczna) no i właśnie, on jak na chłopaka miał małą 33cm i w dodatku mniejsza niż obwód klatki piersiowej, a powinno być na odwrót. Więc pocieszam się, że malutka po tatusiu ma małą główkę, a co do tych komór... Trzeba obserwować. Już nic nie czytam w internecie, bo przez kilka dni tylko ryczałam... Wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

madan, moja mała na badaniu w 27 tc miała wszystko idealne, ale główka malutka bo niecały 25 Tc :szok: mój lekarz powiedział, że przynajmniej nie będzie miała baniaka :-)
Szymonek też miał malutką głowę, ale taką a`la jajko. Więc się nie martw kochana, mała główka to nic, oby tylko te komory były pomyłką, bo tak bywa najcześciej- lekarze zbyt pochopnie stawiają czasami diagnozę.

Czesc włochate wariatki zajączkowe :p ja tu mam unikac skurczy a od smiechu brzuch mi sie trzesie jak szalony :p

ja nie w temacie roznych watkow wiec tak z grubsza Was przelecialam...tzn Wasze posty :p i co pamietam to opisuje :p

madan - u mnie wozek, lozeczko, posciele, materac, komoda , przewijak, i cala masa ******* typu podklady, pampersy, chusteczki, butelki, smoczki ip. sa:)
jeszcze troche zostalo do kupienia:)

ciuszki odziedziczam po znajomych wiec raczej nic nie bede kupowac:p

iza - mnie tez bolaly teraz juz nie, ale swedza okrutnie:p

termin porodu - u mnie z om to polowa marca wychodzila ale ze ja nieregularna w tych sprawach to biarą pod uwage tylko z USG i to wypada 10 kwiecien :p

a ja wlasnie bym chciala w swieta rpodzic :p najlepiej to 1 kwietnia hehe

depilacja
- polecam zwykla maszynke do strzyzenia:) zadnych podraznien, leci prawie na zero i samemu w kilka minut idzie sobie poradzic :)
jak zapytalam M czy mnie wyreczy dal mi pieniadze na kosmetyczke bo stwierdzil ze nie da rady :p hehe

któraś z Was pytala o wywolywanie skurczy przez sex. nie ma wskazan do unikania przytulanek o ile nie masz problemow np. z szyjką, jak lekarz nie zakazuje to skurcze nie zaszkodza :p

bylam dzisiaj u gina, KTG wyszlo ok, szyjka krotka ale nadal zamknieta wiec wielki uffff.... nadal lezec i brac leki :) kolejna wizyta 8 lutego :)

reklama
Do góry