reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Asiak nasz młodszy zaraz skończy 6 lat i jeździ w zabudowanym... Wasza córeczka z tego co widzę ledwo skończyła 4 latka i na takim poddupniku nie będzie bezpieczna... nawet jeśli zaśnie w samochodzie to w fotelkiku pełnym może mieć główkę opartą a na takim czymś to nie...
myślę że na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać... tutaj poczytaj sobie fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci
my kupiliśmy taki: FOTELIK GRACO Junior Maxi 15-36 2012 + GRATISY !! (2946935099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie kosztował fortuny a na pewno daje więcej bezpieczeństwa...

aha tak tez sie zastanawialam bo nasza mała lubi spac w aucie. i chyba sie zaopatrzymy w taki jak ty chyba ze w tym naszym jeszcze da sie pasy poluzowac musze mezowi powiedziec zeby sprawdził.. :)

dzieki :)

reklama
doczytalam prawie wszystko, ale chyba nie pamietma dokładnie co kto a jak komuś coś chcialam odpisać, nk Kruczcze to po kilku strona czrobil sie to bez sensu bo juz napisałyście wszystko co można było napisac hi hi :-)

MAJRA, PHEL, super że wszystko ok u Was i maluszków

madan
wczoraj na FB zaczela sie burza w grupie moich znajomych, koleżanka wlkleila foto od swojej znajomej, w ciągu 2-3 godzin, poniosło lotem błyskawicy, Osobiście w miseczce mało co widzialam, ale bardziej przamawialo do mnie foto zawartości torebki i takowe foto wkleiłam na swoją oś...i poszło w eter...siła internetu jest straszna, dziewczyna napisała mojej znajomej, że mąż zawiózł kaszke do sanepidu, dzis okazuje się, że sanepid kaszki na oczy nie widzial, rzecz dzieje sie w Lubliniel. Cokolwiek by to nie bylo, ciekawe jak sie tam dostalo. bo zawsze sie tak dzieje, że fakty pojawiają sie po oskarżeniach...eh
ciekawe jak sie zakńczy ta sprawa o_O

Kruczka trzymam kciuki, moze to faktycznie gruczoł się zapchał...a może ( jeżeli golisz się maszynką) to wrósł sie włosek i zrobił sie ropniaczek taki podskórny? życze zdrówka.

o fotelikachnie pisże bo auta nie mam, mamy jakiś dyzurny starawy, a czytalam, ze foteliki powinno sie wymieniac co dwa lata Bo też maja erminy gwarancji o ktorych sie nie mowi, a mnie na nowy zupełnie nie stać.

Cześć Baby!;-)
Tyleście naskrobały że cały dzień nadrabiam 2 nie jak mnie nie było.
Widzę że maiłyscie króliczo- bobrowe tematy- ubaw po pachy:-D
U mnei bez zmian. Tyle, ze nie jestem sama bo co chwilę ktoś mnie odwiedza i pomaga przy córci bo ja leżę.

Majra- super że napisałaś co u CIebie. Przykro mi, że znów byłas w szpitalu, ale dobrze, ze znów leki zadziałały i mogłas wrócić do domu. Nadal zaciskam kciuki- oby jak najdłużej udało się pobyć w dwupaku!

Madan
- kiedy nasz jakies USG wykluczające ewentualne nieprawidłowości? Wieżę, że wszystko będzie ok.

Kruczka- tj dziewczyny napisałay, mimo, że wygląda groźnie mam nadzieję ze to nic poważnego- powodzenia na wizycie

Bishopka- tym razem na pewneo wszystko na porodówce pójdzie ok. Musi być dobrze!

Phelaniu- całę szczęście że skończyło się jedynie na strachu.Dobrze że już juro do domu wracacie.

Co do afery BB FB WZ to słów mi brak. Dorosłe Baby..ehhh...hormony czy co?:eek: Czy ktoś się obligował i przyrzekał jakąś wierność temu czy tamtemu? Ja na pewno nie. Pisze gdzie chcę, a gdzie nie chcę, lub nie zdążam (bo nie tylko komputerem i netem żyję) to nie piszę. Tym sposobem zrezygnowałam z WZ bo tam prawie w ogóle nie zaglądam, a nie takie były zasady więc za WZ dziękuję.:tak:

Tymczasem pozdrawiam Was wszystkie Mamuśki:tak:

Ella1 w poniedziałek wraca lekarz, który ma mnie zbadać i oby znalazł czas bo zwariuje jak mi każe czekać.
Wypytałam się rodziców mojego M jaki on był jak się urodził (lekarze stwierdzili, że mała głowka może być dziedziczna) no i właśnie, on jak na chłopaka miał małą 33cm i w dodatku mniejsza niż obwód klatki piersiowej, a powinno być na odwrót. Więc pocieszam się, że malutka po tatusiu ma małą główkę, a co do tych komór... Trzeba obserwować. Już nic nie czytam w internecie, bo przez kilka dni tylko ryczałam... Wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

madan, moja mała na badaniu w 27 tc miała wszystko idealne, ale główka malutka bo niecały 25 Tc :szok: mój lekarz powiedział, że przynajmniej nie będzie miała baniaka :-)
Szymonek też miał malutką głowę, ale taką a`la jajko. Więc się nie martw kochana, mała główka to nic, oby tylko te komory były pomyłką, bo tak bywa najcześciej- lekarze zbyt pochopnie stawiają czasami diagnozę.

Czesc włochate wariatki zajączkowe :p ja tu mam unikac skurczy a od smiechu brzuch mi sie trzesie jak szalony :p

ja nie w temacie roznych watkow wiec tak z grubsza Was przelecialam...tzn Wasze posty :p i co pamietam to opisuje :p

madan - u mnie wozek, lozeczko, posciele, materac, komoda , przewijak, i cala masa ******* typu podklady, pampersy, chusteczki, butelki, smoczki ip. sa:)
jeszcze troche zostalo do kupienia:)

ciuszki odziedziczam po znajomych wiec raczej nic nie bede kupowac:p

iza - mnie tez bolaly teraz juz nie, ale swedza okrutnie:p

termin porodu - u mnie z om to polowa marca wychodzila ale ze ja nieregularna w tych sprawach to biarą pod uwage tylko z USG i to wypada 10 kwiecien :p

a ja wlasnie bym chciala w swieta rpodzic :p najlepiej to 1 kwietnia hehe

depilacja
- polecam zwykla maszynke do strzyzenia:) zadnych podraznien, leci prawie na zero i samemu w kilka minut idzie sobie poradzic :)
jak zapytalam M czy mnie wyreczy dal mi pieniadze na kosmetyczke bo stwierdzil ze nie da rady :p hehe

któraś z Was pytala o wywolywanie skurczy przez sex. nie ma wskazan do unikania przytulanek o ile nie masz problemow np. z szyjką, jak lekarz nie zakazuje to skurcze nie zaszkodza :p

bylam dzisiaj u gina, KTG wyszlo ok, szyjka krotka ale nadal zamknieta wiec wielki uffff.... nadal lezec i brac leki :) kolejna wizyta 8 lutego :)

reklama
Do góry