reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef-dokladnie teraz powinny wychodzic czwóreczki:)
oj, one mają bardzo dużą powierzchnię, nawet pediatra mówiła mi, że rodzice najbardziej na 4-ki utyskują. U nas było tak, że najpierw przekuły się 4 szczyty ząbka, a dopiero później zanikło dziąsełko na środku ząbka. Gosia była bardzo marudna i ciągle budziła się w nocy, mimo, że reszta zabkowania bezbolesna była.
Ponoć ja jak byłam mała, to zeby przebijały się parami i zawsze miałam wysoką goraczkę.

a da sobie zajrzeć w paszczę? Może spróbuj z latarką zajrzeć, czy dziąsełka są opuchniete i czerwone w tym miejscu.

reklama
Hej, hej :)

tiramissu ja tez właśnie nie wiem co jest grane i nawet jak szukać tego "forum" na FB, najbardziej mi szkoda, że dużo osób które pisało udzielało się na wyprawkowym, które namiętnie czytałam, żeby zdobyć informacje co warto a co nie warto ;-) ale to nic ;-) co do FB, to ja nie wiem, czy chce być az tak dostępna ze wszytskimi zdjęciami itp., dlatego lubię tutaj pisać, bo jak się chce z kim bardziej zapoznać to można umówić się na herbatę ;-)

Felidae ja nie znam tej firmy, a po co Ci 2 żelazko, jak masz Philipsa?
Tasia, lenka ja też lubię kupować na ciuchach, jak znajdę coś ładnego, niezniszczonego a na dodatek taniego ;-)ostatnio kupiłam śpiworek jak nowy za 7zł :szok: w sklepie koło 40-50zł by taki kosztował
dziś zapisaliśmy sie z mężem na szkołę rodzenia w lutym, przez weekend całą wiedzę mają nam wdrożyć, mam nadzieję, że ciekawych rzeczy się dowiem ;-)

a u mnie sesja, więc trochę Was podczytuje, ale mało piszę ;-)
zdrówka życzę Waszym maluchom!

Phel - u nas przy zebach czesto byla biegunka. Smierdzialo nieziemsko. Pampersy trzeba bylo od razu wynosic na dwor, bo tak dawaly... Oby to zeby byly i szybko wyszly..

To ja moze mojemu w paszcze zajrze. Brakuje mu tylko gornych piatek. Moze to przez to ta goraczka. No i u nas standardowo byl zawsze katar przy zabkowaniu.

Cześć Brzuchatki!:tak:

U mnie bez zmian. Leżę plackiem, czytam to i owo przygotowując się na szeroko pojęte nowe ;-) Brzuch przechodzi stan stacjonarny- czyli jak ponad tydzień temu zaczął twardnieć przy każdym ruchu tak czyni to do dziś dzień i pewnie już się to nie zmieni:no:.

Majra, Madan- jak tam u Was?

Zozozlka- jak skurcze i dyskomforty?

Tasia- aleś zupę zrobiła- brzmi ciekawie- smaczenego :)
muro- ja teraz z przymusu mam każdy dzień lenia :/ a sen miałaś faktycznie;-):-):eek:

Lenka też nie widzę nic złego w rzeczach używanych dla dziecka- sama kupuje córce na allegro.

aisak przynajmniej się nacieszysz córcią.

Phelania, Smile zdrówka dla smyków!

Margot- grupa na fb jest dostępna dla każdego kto chce się zbliżyć i otworzyć także prywatnie i nie chodzi tu o ograniczenie dostępu dziewczyn z naszego forum tylko "ludzi z ulicy". Sama pamiętam taką sytuacje z mojego wcześniejszego forum jak jedna z dziewczyn została rozpoznana przez zdjęcie z avataru przez jakiegoś faceta w markecie i ją zaczepił- laska się wystraszyła nie na żarty zwłąszcza, ze duzo się udaielała i rozmowy prywatne także były. Dlatego ja tez wole na otwartym pisać raczej rzeczy ogólne.
Na fejsa może dostac się każda z Was- wystarczy wyrazić chęć pisania również tam i rzeczywiście to robić.
Dalej dyskusji na temat fejsa kontynuowac nie będę.

Dodatkowo od siebie powiem, że przez mój stan nie mogę siedzieć przed kompem a na komórce chodzi mi koszmarnie. W przeciewieństwie do fb ktory śmiga. Powiadomienia mam wyłączone w ustawieniach grupy i dotychczas żadnego maila spamowego nie dostałam. Każdego indnywidualna decyzja.
Ja z Wami tu czatować nie dam rady z patologicznych przyczyn mego stanu.
Jestem w miarę na bierząco, ale odpisaywać każdej nie dam rady.

Pozdrawiam Was wszystkie, zdrówka i spokoju życzę!

ułamał mi się kawałek zęba ostatni jeszce do konca nie wyrósł a juz sie psuje kurde co teraz jak sie leczy
wyrywa zęby w ciąży?
Zozozlka- jak skurcze i dyskomforty?
przeszly rano a co wieczorem mnie czeka to sie okaze zawsze wieczorem cierpie

Ostatnia edycja:
ułamał mi się kawałek zęba ostatni jeszce do konca nie wyrósł a juz sie psuje kurde co teraz jak sie leczy
wyrywa zęby w ciąży?

przeszly rano a co wieczorem mnie czeka to sie okaze zawsze wieczorem cierpie

ja mam w przszlym tyg 2 zeby robione kanałowo oczywiscie ze znieczuleniem wiec wyrywanie zeba chyba tez wchodzi w gre...

Ella- trzymaj się dzielnie i leżakuj:tak:
zozzolka- mnie też jakiś czas temu ułamał się ząb, ale dentystka moja " zrobiła" mi go " dorażnie". powiedziała że konkrety to po rozwiązaniu dopiero:cool2:
ja nie jestem ani na fb ani na żadnym wz:sorry: bb w zupełności mi wystarcza:-)

ja byłam wczoraj u dentysty, chciałam wyrwać ale dentysta się nie zgodził, mnie chodziło o "6", powiedział, że nie wie jakie są korzenie, zdjęcia mi nie zrobi i boi się komplikacji, stanu zapalnego itd, itd

reklama
leczenie zębów najlepiej w 2 trymestrze, w trzecim lepiej podleczyć i poczekać do rozwiązania, chyba ze mus;-)

Phel co zasny, mi się non stop coś śni, z dzisiejszej nicy zapamiętałam że jak zamykalam okno to ktoś mnie chwycił za rekęale udało mi się uwolnić, nie wiem skąd to się bierze.

Felidae fajnie że juz masz inne nastawienie, oby tak dalej.

My właśnie wróciliśmy z dworu, fajnie, nie wieje, chłopcy mają fajne różowe policzki. Jutro do fryzjera bo mają juz takie długie włosy że hej.

Do góry