reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Owca 2010 & Iryska witajcie:-)

Owca 2010 u nas na odparzenia mocne pomógł tylko sudocrem, ale piszesz, że próbowałaś wszystkiego, więc pewnie od niego zaczynałaś. Na pewno pomoże troszkę powietrzycć pupala, niech "pobiega" troszkę bez pampersa.. Są też maści robione na zamówienie, więc jak dalej nie będzie poprawy może warto iść do pediatry.

iryska, co do danonków to za dużo chemii i wypełniaczy jak dla takich maluszków, owszem dzieciom smakują i super tuczą, ale to naprawdę syf.. można sporo znaleźć na ten temat w necie, tylko na kompetentnych stronach wiadomo.

reklama
joannaa witaj :) widzę, że z Katowic jesteś :) a skąd dokładnie?

iryska, boliwia, owca te nasze noce chyba naprawdę nas wykończą...i to wstawanie o 5:30, 6:00, ja już myślę, żeby jakieś rolety mega zaciemniające sprawić :/

dzisiaj się wkurzyłam... a może bardziej przejęłam... co 2 dni gotuję Tysi zupkę, wczoraj ugotowałam, ale M. nie powiedział teściowej i nie wyjelismy starej zupki z lodowki i teściowa dała Tysi zupę z soboty :/ mam nadzieję, że nic jej nie będzie...

no i wczoraj też się wkurzyłam, bo dowiedzialam się, że teściowa daje małej picie z normalnej szklanej szklanki, a dla mnie to nieodpowiedzialne! ciekawe, jakie ta baba ma jeszcze pomysły!

wilmek ​tak, Tysia spała lepiej, wsz się zmieniło odkąd wróciłam do pracy, czyli w listopadzie i trwa i trwa

Witam wszystkich!
U mnie w domu szpital :-(Kuba wszystkich pozarażał (tylko Julek się o dziwo trzyma), mąż "śmiertelnie" chory, ja na antybiotyku ale pracuję nadal (nie wzięłam zwolnienia ze względu na kasę, jak nie dam rady to pójdę jeszcze raz), mąż oczywiście na L-4 a Kuba ma zastrzyki bo wymiotował po antybiotyku... a jest z nim kiepsko więc nie chcieliśmy próbować kolejnego antybiotyku :-(

Ktoś tu pytał o odparzenia, ale nie pamiętam kto. Od pampersów też mogą być, a nie przeszłaś przypadkiem na "czwórki" bo chyba one mają taki inny wkład "z czymś tam", nie chce mi się teraz sprawdzać bo dzieci śpią i nie pamiętam czy to dopiero czwórki czy już trójki też to mają....

Wilmek Oliwia zasypia ze mną, później przekładam ją do łóżeczka. Przez 1, 2 pierwsze pobudki ją odkładamy, a później śpi z nami, bo już nam się nie chce wstawać.U dziadków spała ze mną całą noc. Ale w domu ona budzi się nawet jak śpi z nami. Rzadziej, ale jednak. Pewnie jest głodna, bo skoro wieczorem 50,60 ml sinlacu, to co ją ma trzymać :/

wiem, wiem ;-)
to nawet niedaleko mnie
ja Piotrowice, za Brynowem- przez korki na Brynowie codziennie jeżdżę do pracy :-D
ale fajnie!

mitaginka to wszystko okolica :-) ja przez te same korki jeżdżę kilka razy w tygodniu do Podlesia, tam mieszkają moi rodzice, bracia etc. ;-) Piotrowice są pomiędzy. Miło miło !!

Witajcie babolki.

Ja dziś lekko spóźniona ale zawsze.
Dziewczyny nie jest zle, no fakt na początku lekko nie było ale teraz same plusy, no za wyjątkiem tego ze się leja, Liwia jest zawzięta, potrafi Olka przez pol domu gonic po to tylko żeby go szarpnac...masakra.

Joanno witaj

Witajcie babolki.

Ja dziś lekko spóźniona ale zawsze.
Dziewczyny nie jest zle, no fakt na początku lekko nie było ale teraz same plusy, no za wyjątkiem tego ze się leja, Liwia jest zawzięta, potrafi Olka przez pol domu gonic po to tylko żeby go szarpnac...masakra.

Joanno witaj
Jola dobre niezla agentka :-) u nas mlody tez juz sobie nie pozwala wrecz przeciwnie..starszak nie chce mu czegos dac to lapie go za wlosy albo tak jak piszesz szarpie ubranie itp :-D niezle sie zaczyna braterska milosc nie :-D
Kozica zdrowka dla wszystkich :tak:
co do pieluch to starszaka uczulaly pampersy w polsce (dziwne bo tutaj nie) i uzywalismy wtedy huggisow
u nas znowu katar..moje dziecko wiecznie ma katar juz od kilku miesiecy moze z kilkoma dniami przerwy :-( zastanawiam sie czy to nie alergiczne ale na skorze nie ma zadnych objawow

reklama
Wilmek nas nie uczulały polskie pampersy ale do czasu... teraz jak byliśmy w polsce zrobiło mu się odparzenie, jak wróciliśmy i zmieniliśmy pieluszki był znowu spokój

co do belli używaliśmy na początku jedno opakowanie i nie polecam
u nas na odparzenia tylko bepanthen cieniutko i wszystko schodzi

Kozica dużo zdrówka

Mitaginko ja myślę, ze Tysia wstaje wcześnie zeby wykorzystac kazdą chwilę na kontakt z Wami, w dzień odsypia przy teściowej bo ona to dla niej żadna przyjemność, a zostawia sobie siły na spedzanie czasu z Wami :) dzieci to sprytne bestyjki :)
Adi wstaje wcześnie w weekend żeby się Tatą nacieszyć, czasem nawet o 6 się budzi, a w tygodniu o 7 a czasem i później bo ma mnie cały dzień dla siebie
Joannaa witaj :)

Jolu my sie w rodzeństwie też biliśmy taka kolej rzeczy ;)

Do góry