reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Nati troszkę się przemeczycie w domku... ale moze koło południa na balkon na chwilkę, zeby świeżym powietrzem pooddychała, bo u Was tak cieplutko

Jolu a moze ząbki?

Boliwia co dzisiaj na obiad? ja chyba schabowe zrobię i jakąś zupkę.... może jarzynową

Adi w nocy - tzn koło 22 - tez cyrk odstawił niezły, rzucał sie przez prawie godzinę i w końcu padł przytulony do mnie i spał grzecznie do 4 rano... nie wiem co to było, moze zęby, bo idą mu te dwójki i wyjść nie mogą :confused2:

reklama
ubrałam ciepło i śpi na balkonie już 1h i 20 min :-), ale wietrzysko paskudne dobrze że balkon zabudowany (jeszcze) to tylko otwarte z jednej strony.
m wczoraj zrobił zupę pieczarkową i duszone żeberka do tego kasza gryczana i ogórki kiszone

Baby właśnie, że u nas dzisiaj zimno i wieje mocno.
A na obiad mężowi wyciągnęłam bigos z zamrażarki. Zrobię mu do tego ziemniaczki i gotowe. A ja chyba zrobię sobie kotlety ziemniaczane lub racuszki bezmleczne- właśnie nie mogę się zdecydować na co mam ochotę :-)

Hej babki

Liwia mi wkoncu zasnela wczoraj o 22.30 ale obudziła się dopiero dziś rano o 8.30 wiec jej wybaczam.
Byliśmy na placu zabaw juz i oboje poszli spać ale Olo juz wstał oczywiście marudny, nic nie chce jeść,może mu 5-tki chca wyjść..
Miłego dnia

hej
Aneczka-dokładnie taki stolik mam na myśli do którego linka dała Boliwia:-) Mojemu M.ten najbardziej się podoba ze względu na tą ciuchcię. Amelka bawiła się podobnym u kuzynki i była zachwycona.

Teraz bawi się Bożonarodzeniowym prezentem od mojej siostry-fontanną z piłkami. Na początku jakoś nie była zainteresowana ale teraz jak raczkuje lata za piłeczkami, myślę że jak zacznie chodzić będzie jeszcze ciekawiej:-)
Mitaginka-u nas spacery też takie sobie. Już nie pamiętam czasów kiedy młoda spała na spacerku, wszystko za bardzo ją ciekawi. Po godzinie chodzenia mają miejsce jak ja to nazywam egzorcyzmy;-) Ostatnio jest lepiej bo daje Amelce bułkę:-) i ma zajęcie na jakiś czas.
Boliwia-ja też nie wiem jak ubierać, w weekend było pięknie to założyłam młodej wiosenną kurtkę, dzisiaj wieje i jest zimno to zdecydowałam się na kombinezon(pod spodem ubrałam samo body i rajty) Miałam podobny problem z butkami, póki co kupiłam takie fajne trampki atrapy. Amelka jeszcze nie chodzi jak zacznie kupimy coś porządnego, teraz to tylko ozdoba:-)
Natik-jak zdrówko małej?
Baby-co w końcu na obiad zjadłaś?Ja zrobiłam danie jednogarnkowe wymyślone:-) Pieczarki, papryka, pierś z kurczaka, pomidory, kiełbaska-takie leczo inaczej. Do tego sporo bazylii i oregano

Ja przyzwyczajam się do Amelki w wersji z zębami:-D Śmieszne ma górne jedynki takie duże białe.

Nati dobrze, ze gorączka minęła, to jest najgorsze, reszte wyleczy antybiotyk :)

Iryska zrobiłam schabowe tak jak pisałam, do tego ziemniaczki i sałatka coleslaw, no i jarzynową :) Adi jak zwykle zjadł dwa talerze zupy ;) jarzynowa wyjątkowo mu smakuje :) żadnej innej nie zje tyle

Jolu Ty to masz dwoje ząbkujących to sajgon mały ;) ale widzę, że dajesz radę :)

iryska ja też zatykam Tysię bułką lub chlebem jak marudzi, i to nie tylko na spacerze... wiem, że podjadanie nie jest zdrowe, ale trudno- jak mus to mus

aneczkaaa mamy spacerówkę i jest o wiele lepiej niż w starym wózku, ten ma piankowe koła i trzepie Tysią nieźle :-D siedzi przodem do świata i najgorzej nie jest... w porównaniu do akcji z kiedyś to miód, cud, maliny

nam Tysia zasnęła wczoraj o 23, miałam już dośc! i oczywiście pobudki non stop...
czasem już czuję, że mój poziom stresu osiaga apogeum... praca, dom, zero spokoju, ciągle stres, ciągle w biegu...

reklama
baby no Olo juz w sumie wszystkie ma, tylko 5-tki zostały i chyba właśnie idą, a Liwia na razie 8. Daje rade, nie jest tak zle jak się wydaje.
mitaginkl ja to cię szczerze podziwiam, długo juz tak ciagniesz. Powinniście się z mężem podzielić, jedna noc on jedna ty, no chyba ze chcą w nocy dajesz to doopaaa.
Ja sobie nie wyobrażam, u mnie jak są dwie pobudki w nocy to jestem zmęczona i w dzień odsypiam.

Do góry