reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Jolu Mitaginka cyca daje więc nie bardzo ja mąż zastąpi... chyba ;)

ja Ci powiem czy da sie przeżyć w przyszłym roku heheh, wtedy będę się mogła wypowiedzieć ;-)

oki uciekam do spania, moze dzisiaj nie bedzie nocnego koncertu :-p

reklama
nieśmiało ogłaszam koniec choroby :-), jeszcze katar ma ale wieczorem już cyca zassała i dobre pół godziny nie chciała się odessać tak stęskniona była. niestety skutkiem ubocznym choroby jest przyzwyczajenie do spania ze mną i teraz co się od tule od niej to krzyk :-(
poza tym w domu teraz siedzi dużo w wózku i się nauczyła z niego wyłazić a to duży wózek ale jakoś sobie radzi

Nati, to super! Cieszę się razem z Wami :-)
Jola, ja też Cię podziwiam :tak:Domyślam się, że czasami bywa ciężko.
Mitaginka, trzymaj się biedulko :tak:

U nas na pocieszenie tych, które mają po dwie pobudki ;-), było ich na pewno powyżej 10 :szok: Ja też już powoli wymiękam, chciałabym się wyspać chociaż jedną noc. W dzień rzadko teraz odsypiam, bo zawsze jest coś do zrobienia. Ale co dziwne, jak byłam z Oliwką u dziadków,to spała o wiele lepiej. Nie wiem dlaczego.
Myślałam, że pogoda piękna jak w niedzielę, ale jednak wieje mocno. Jestem dzisiaj z Oliwką sama aż do 21 i chyba dostanę na głowę:baffled:

Witajcie!! Widzę, że dyskutujecie tutaj już ho ho i jeszcze trochę, również zostałam mamą w kwietniu ubiegłego roku, dacie szansę dołączyć do Was?! :) poruszacie najistotniejsze dla mnie na tym etapie życia tematy, nigdy nie korzystałam z żadnego forum, dlatego zupełnie jestem jeszcze zielona jak się tutaj poruszać, co mam nadzieję szybko się zmieni. Pozdrawiam serdecznie wraz z Bianką przy cycu!! ;-)

nati_k dziękuję za odzew ;) podczytuję Was wstecz i widzę, ze wiele ma problemy z nocami, u nas też śednio na jeża.. mała zasypia tylko przy cycu, odkładam ją do łóżeczka, 20-30 min pierwsza pobudka, potem kolejna i kolejna.. już od jakiegoś czasu jak się kładę, ona się budzi, biorę ją do siebie i spi z nami do rana.. tak wygodniej dla mnie i mogę się choć trochę wyspać ciągiem. Co do mleka krowiego - ja chcę karmić do roku, co prawda jeszcze nie wiem jak ją odtsawię, tzn. nie bardzo sobie to wyobrażam, ale wiem na pewn, że na mm przchodzić nie będę. Pediatra powiedziała mi, że jak dziecko nie jest przyzwyczajone do mm to absolutnie go nie przyzyczajać, podawać serki białe, żółte, jogurty, jaja, stopniowo mleko krowie jak najbardziej, ale można zastąpić sojowym, migdałowym itp. Jeżeli dita jest odpowiednio zbilansowana tj. mięso, warzywa rybki + nabiał wszystko powinno być ok. Powiedziała, że dlatego są mm dla dzieci powyżej roku, bo te na mm są bardzo przyzwyczajone do butli z mlekiem więc podaje im się ją często nawet do 3 r.ż. co wcale nie jest dobre. Oczywiście zgadzam się z tymi z was, które piszą, że każda postępuje wedle swojego własnego uznania i w tym przypadku racja każdej osobnej z nas jest jedyną prawidłową.

Boliwia witaj!! :D

Ostatnia edycja:
bry :)
u nas nocka ok jedna pobudka i szybko zasnal ale za to wstal o 5 ;) bardziej mnie chyba meczy to wstawanie rano 5-6 niz nocne pobudki :-D
Boliwia wspolczuje nocek :-( mala spi z Toba czy w swoim lozeczku? bo pisalas ze u babci spala lepiej moze trzeba cos zmienic? moj starszak jak mial ok 7mies i bylismy na wakacjach u babci zle spal dopoki nie przestawilismy lozeczka turystycznego w inne miejsce..nie wiem czy to przypadek ale roznica w spaniu byla ogromna
Mitaginka Tysia kiedys lepiej spala nie? chyba musisz znalezc jakis sposob zeby naladowac akumulatory bo nie dasz rady tak dluzej powodzenia :tak:
Nati super ze mala juz zdrowa :-)

Hej
joannaa witaj:)

nati cieszę się ze juz koniec chorob...oby na dluggoooo

Czytam codziennie co skrobiecie, ale weny brak na pisanie..tzn nie ma o czym, nic nowego nie przyszło..nocki bez zmian,nawet do 20 pobudek...zmeczona na maxa..

Walcze z odparzeniami nadal, probowałam wszystkiego..myśle tylko nad jednym..Czy to nie od Pampersów? Ale możliwe żeby po takim czasie nagle zaczęły uczulać? Czytam fora na ten temat i są różne zdania..Chcę wypróbować innych pieluszek, myślę nad HAPPY Belli...Używa któraś??

Wieje, tak ze nawet na dworku nie bylismy...No glowy malo nie urwie..

reklama
hej
Joannaa-witaj:-)
Owca-my tylko pampersy używamy a więc nie pomogę. Może bepanten pomoże?
Boliwia-łącze się w bólu. Ja o niczym tak nie marze jak o przespanej nocy(w sumie to tydzień by się przydał;-)) Amelce idą górne dwójki miniony tydzień był wykańczający, ten tfu tfu nie jest zły, 2 góra 3 pobudki, ale budzik dzwoni bez zmian o 4.30 a drugą pobudkę mamy około 3.30 zanim mała zje...czyli w sumie jakbym wstawała o tej 3.
natik-choroba minęła?
Słuchajcie dziewczyny dajecie dzieciakom danonki? Ja ogólnie jestem przeciwna, teściowa dała mi dzisiaj i tak się zastanawiam. Czytam że od 3 lat a około roku można naturalne jogurty podawać.

Do góry