reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mogliby wiecej płacić ,ale dobrze że pod nosem i tak na prawde mozna odpocząc z rana ,ale popołudniami niestety już nie .Nie można mieć wszystkiego .

Aneczkaaaa nie wiem już co ją uczula ,wkurza mnie to bardzo i szkoda mi jej strasznie .Odstawie jednak te słoiczki bobovity ,i zostanie na hippie -bo niestety nie chce jeść moich zupek .
Zresztą na razie to wszystko odstawie i zostanie na samym mleku dopóki jej ta wysypka nie zniknie .I musze mocz złapac do badania i oddam u siebie do laboratorium.
I codziennie modle sie o to żeby jej to ulewenie przeszło i zapowietrzanie .Ona nawet i to tak konkretnie potrafii odbić z 2 lub 3 godziny po jedzeniu i nie chce leżeć na brzuszlu bo zaraz jej się ulewa i płacze.
Oliwcia właśnie skończyła 5 miesięcy i obrócic się tylko na boczek potrafii ,do reszt nie mam zastrzeżen tylko sie martwie że ona nie chce na tym brzuszku leżeć i nie chce się obracać ,tylko lezy i piszczy bawi się zabawkami ,albo warczy -nauczyła się .
Ale ja zrzeda matka jestem :szok:

reklama
nati - ja mam na kluczyk tylko w drzwiach balkonowych. Mam też takie blokady na okna ale one wydaja dźwięk jak dziecko otwiera okno.

lenka- moja na brzuchu od urodzenia leży i to lubi. Ale z brzucha na plecy się nie przekula.. trochę zacofana ale i tak MEGA KOCHANA!! Ja bym ją już na tym etapie zostawiła ;-) Zbieram się laski na spacer co by wrócić przed Brzydulą :-)

Lenka ja myślę że to ten płyn lub ślinienie, mój jak ma smoka i się poślini to zaraz w takich właśnie krostkach, dlatego go często chusteczką przecieram
Aneczka myślę, że jak małego ciepło ubierzesz to nic mu nie będzie

wyczaiłam dziś, że jak mój się w nocy rozbudzi, kręci to najlepiej nic nie robić, dziś tak zrobiłam i z godzinę się coś pokręcił, pogadał i zasnął, normalnie bym go karmiła i tak wytrzymał bez żarcia od 19:30 do 5, można? można :tak: ciekawe cy dziś w nocy się to sprawdzi bo już mnie dobija to wstawanie nocne

a wasze maluchy jak śpią w nocy? ile przesypiają ciągiem? o której pierwsza pobudka?

w tych słoiczkach hippa to tylko właściwie są warzywa ,woda i olej ,a w bobowity skrobia kukurydziana ,i jeszcze cos tam jeszcze .
musze wybrać sie do sklepu i kupic cały asortyment hippowych słoiczków .
i w krochmalu ją dzisiaj wykąpie .
no i wszystko zrobiłam co miałam zrobic ,jakos dzisiaj nikt nie dzwoni .i jeszcze 2 godzinki spadam do domku ,kurcze ale jutro juz na 6 godzin i po południu blllleeeeeee
spróbuje małą przekonać do chusty i na spacerek się wybierzemy :-)
Powiem Wam szczerze ze ja to jej za bardzo wiazac nie umiem tzn.chusty .Ćwiczylam tyle czasu przed lustrem a jakos nie potrafie bez lustra jej zawiazać i musze miec pomoc C .
Acha miałam się Was zapytać ,Wasze dzieciaczki tez czasami mają jeszcze wzdecia ,bo Oliwcie to tak meczą te bączki że az cała sie wije -ale wtedy wychodzą :tak:

dziewczyny - dajecie maluchom piętkę, napiszcie mi czy to może być z normalnego chleba czy jakiś specjalny? jakoś tą piętkę specjalnie odkrajacie czy jak leci? dziecko się nie "pokaleczy" ostrymi kantami? bo chciałabym też podać a nie wiem jak :confused:

Lenka mój wdęć nigdy nie miał to nie pomogę, ale możesz podać espumisan, a co do chusty to ja nie kupowalam, kupiłam nosidełko, żeby M też mógł nosić i mały woli to niż spacerowkę :tak:

Lenka ja myślę że to ten płyn lub ślinienie, mój jak ma smoka i się poślini to zaraz w takich właśnie krostkach, dlatego go często chusteczką przecieram
Aneczka myślę, że jak małego ciepło ubierzesz to nic mu nie będzie

wyczaiłam dziś, że jak mój się w nocy rozbudzi, kręci to najlepiej nic nie robić, dziś tak zrobiłam i z godzinę się coś pokręcił, pogadał i zasnął, normalnie bym go karmiła i tak wytrzymał bez żarcia od 19:30 do 5, można? można :tak: ciekawe cy dziś w nocy się to sprawdzi bo już mnie dobija to wstawanie nocne

a wasze maluchy jak śpią w nocy? ile przesypiają ciągiem? o której pierwsza pobudka?

Moze masz racje ,ona strasznie sie ślini ,jak sie bawi to sobie uleje i czesto tego nie zauważe i potem lezy tak w mokrym .
Oliwka zasypia o 19:00,19:30 ,zjada 18:00 ,18:30 ,śpi do 4 tej lub do szóstej .Jak np obudzi się o 2 giej to daje jej pić zamiast mleka i wtedy pieknie mi zjada z rana

Lenka mój wdęć nigdy nie miał to nie pomogę, ale możesz podać espumisan, a co do chusty to ja nie kupowalam, kupiłam nosidełko, żeby M też mógł nosić i mały woli to niż spacerowkę :tak:
Ja teraz chusty nie kupowałam ( a nie przepraszam kiedys kupiłam ale oddałam bo sie pruła i juz mi sie odwidziało )gdyz nie byłam przekonana i wolałam tez nosidełko ale dostałam w prezencie chuste a wiadomo darowanemu koniowi ...
Próbuje mała przekonac i siebie też .
Muszę kupic puzle piankowe ,piłeczkę ,nowa uzywana mate (sa fajne na allegro za 30 zł) bo ta juz jej sie znudziła ,kaczuszke do kąpieli ,i bodziaki z długim rękawkiem na 80 cm ,i ciepłe czapeczki
Sonia a Wy juz w spacerówce spacerujecie ?Ja musze mała z gondoli przestawić na spacerówkę gdyz do tej pierwszej to ona sie już nie mieści :szok:

Witajcie kawowo dziewczynki

Ja sie powoli organizuje na nowo, z prania wyjsc nie moge ale juz blizej niz dalej. O dziwo dzieciaki po tym dwutygodniowym rozpieszczaniu potrafia sie jeszcze soba zajac a Olo to chyb a wrecz sie delektuje spokojem:-D

Lenko dziekuje ze pytasz, urlop udal sie w stu procentach:)
sania zwykly chleb jest ok, mój Olo sie nigdy nie pokaleczyl, Liwii jeszcze nie dawalam ale chrupki kukurydziane wcina:)

reklama
jolu a te chrupki kukurydziane to jakiej firmy ,bo np flipsy maja oprócz kukurydzy śladowe ilosci orzechów ?
własnie dziewczyny dajecie juz chrupki kukurydziane ????

Do góry