reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

komp i pilot uspokajają :-) , tak do 48 godz ale jestes pewna że po szczepionce??? może jednak cos go łapie?? :-(

aenye- znajdzie sie w najmniej oczekiwanym miejscu i gratulacje z rocznicy. 5???

ja kiedyś dostałam 3 razy wypłate ( po wyroku sądu pracy) była to w gotówce i rozłożyłam na kilka kopert po 300 zł i pochowałam w różne miejsca i chyba po roku znalazłam kopertę ale byłam szczęśliwa :-)

reklama
asiunia - ja bym do lekarza poszła dla własnego sumienia..

aenye - wszystkigo naj z okazji roczniny!! miłe święto nie ma co :-) dysk się znajdzie w momencie jak nie będzie potrzebny ale bardzo ucieszy - tak to już jest

Spadam zaraz po młodego i jadę z nim do kuzynki na kawę. Małej dałam dziś obiadek z manną i nic nie zjadła.. potem owoce trochę z manną i memłała memłała to myślałam że niezbyt smakuje a ona zasypiała :szok: otwierała buzię, brała memłała i oczy zamykała! zabrałam ją z leżaczka, dałam dyda, odłożyłam i dziecko spało!!
do wieczorka ciotki!!

Aenye najlepszego na rocznicę, dysk sie znajdzie tak jak mówią ciotki w najmniej oczekiwanym momencie
Asiunia do lekarza natychmiast !!!!!! moze to coś innego
Marma zdrówka dla Ciebie i gratulacje dla Przemcia, silny chłopak
jesli nie składałam życzen naszym 5cio miesieczniakom to najlepszego dzieciaczki, ciotka zabiegana ale pamieta o Was wszystkich buziaki:-)
Justi dacie rade z teściową :-) silna babka z Ciebie powodzenia i szerokiej drogi do Wiednia, a i przy okazji zwiedzajcie Schonnbrunn jest piekny

aenye gratki
asiunia zadzwon do lekarza. podobno jak placze dluzej niz 3h w ciagu to trzeba jechac...ale bez paniki....matko!! :) bedzie dobshe ale warto skonsultowac...
czy to jest wątek zamknięty?? sania pytala czemu zamkneli i nie ma dostepu...a ja mam?:confused: to chyba otworzyli z powrotem co?:-D

Morgaine ale ja nie mam córki :p :D

Wpadam na chwilkę bo zaraz się przewrócę. Obudziłam się z anginą ropną. Gardło boli jak .... eh..No ale byłam na egzaminie i zdałam na 5 :)

o do sprostowania jeśli chodzi o zdjęcie. Przemo sam nie wstał tylko został postawiony. Cały czas się wiercił usztywniał i chciał tylko stać a ja musiałam się zająć Kacprem bo szedł do przedszkola więc go postawiłam przy łóżku a ten złapał się szczebelków i tak sobie stał od czasu do czasu robiąc przysiady :p Bez trzymania jeszcze nie ustoi bo chwieje się na boki i leci. Jak siedzi to też z podparciem albo o coś się opiera np podłogi jedną ręką albo nóg albo co tam ma pod ręką.

Lecę do wyrka bo całe weekend mam zajęcia a odpuścić sobie nie mogę.....
heh nie wiem co się zakręciłam z córka...wszędzie po prostu roż widzę:-D
no i dzięki za sprostowanie. jednak nie wariat z Twojego Pshemka;-)
marma -GRATULACJE i zdrówka życzę

Mi też ciężko przychodzi pogodzenie się z tym, że Mila tak szybko rośnie, zacznie się praca, gonitwa, szara rzeczywistość i celebrowanie weekendu.. Chętnie bym ją zatrzymała na tym etapie ale wiem że będę szczęśliwa jak zacznie chodzić, mówić itd.. może inaczej że już kolejny raz tego nie przeżyje?? ja taka emocjonalna jestem – codziennie cieszę się dniem i tym co mam. Ale dlaczego macierzyński nie trwa rok???
no właśnie??!! czemu nei rok??!!
aenye znajdzie sie zobaczysz ja tez tak mam ze znalezc czegos nie moge a pozniej okazuje sie ze w takie miejsce wsadzilam ze nie chol*** bym na to nie wpdla niekotre rzeczy znajduje po roku :O:O tak jak kiedys 200zl :-)
heh a ja wczoraj szukalam dokumentow na dzisiejsze bezrobocie i jak znalazłam te ktorych szukalam, to zgubilam te ktore juz byly przygotowane! serio laski! tak ze 3 razy:-D ale mam status bezrobotnej z prawem do zasiłku:-D
juz pisalam na fb:

laski ratujcie! jak dlugo trwa reakcja poszczepienna? mlody od wczoraj non stop placze, wije sie, ma biegunke i temperature.... co robic? jak dlugo czekac?

no i juz pisalam...daj znac co i jak ok? KONEICZNIE!!

aaaaaaaaaaaaa
bb ma cos w sobie hihi
wczoraj napisalam ze moje dziecie spi 2x30min dziennie. no to dzisiaj spi juz ponad 3 godz!! grubo ponad 3 godz bo od 10.30 a jest 14.30 :szok: to juz 4!!!!!
a ja musze isc do pkola po chlopaków a ona sie nie budzi!!!!
what am I to do??!! nei lubie budzic spiacego dzieciatka:( buuu

asiunia a maly je? jak je normalnie albo raczej pije to chyba mozesz chwile poczekac ale jak pije malo to skontaktuj sie z lekarzem..ja bym chyba tak zrobila
aenye zycze zeby sie szybko znalazla ta plytka i gratki :-)
nati oj jak ja bym chetnie teraz znalazla taka koperte ;-)
morgaine tak zakrecilas ze nie wiem co Ci napisac :-p

Ostatnia edycja:
asiunia a maly je? jak je normalnie albo raczej pije to chyba mozesz chwile poczekac ale jak pije malo to skontaktuj sie z lekarzem..ja bym chyba tak zrobila
no wlasnie nie je... tzn je ale malutko po 30ml co 3-godz... obudzil sie z krzykiem z drzemki i wogole sie o jedzenie niedopominal...3h minely wiec mu butle zrobilam i prz 20min 30ml zjadl... :-( w przychodni kaza czekac do jutra... tem spadla.. jest ok 37,9 - 38 (wczoraj 39.6)... no wiec czekamy... teraz zrobil sie spokojny i apatyczny nic go nie cieszy...
moze to jakies chrobsko ktore szczepionka spotegowala?

aenye wszystkiego najlepszego :-) kolejnych 5, 10 i 15 lat razem :-D

reklama
Ale dlaczego macierzyński nie trwa rok???
bo żyjemy w polsce...

Mercedes ja na katar używałam wodę morską NaseFrida i kropelki NasivinSoft i dodatkowo nawilżacz a w nim trzy saszetki rumianku, kłądłam dużo na brzuszku lub nosiłam na rękach żeby go katarek nie drażnił w gardło no i dużo spacerowałam, fridę użyłąm raz i jakoś mnie nie powaliłą na nogi więc dmuchałam małemu w twarz a on to wciągał hihi
Aenye ja jeszcze ani razu nie podawalam nic przeciwbólowego a dysku nie szukaj sam się znajdzie, tak zawsze jest że jak niepotrzebny to oho niespodzianka jest
Wilmek a TY karmisz UU? bo może coś zjadłaś? bo jak MM to nie mam pojęcia co to może być, może coś teraz pyli?
Herbatita ja moim teścią kazałam przychodzić raz w tyg. i małego zabierać na spacer i przychodzą a ja mam 2godz luzu, tak do tego podejdź

Ostatnia edycja:
Do góry