reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Tylko ona tego cholernego niekapka też nie chce. Bierze do buzi (butlę też), chwilę potrzyma, pogryzie i już zaczyna się denerwować, że to nie to (czyt. cyc), a przecież pić jakoś musi. Wiem, piszecie o strzykawkach albo łyżeczce...tylko jak będzie spragniona to będzie wściekłą...żałuję, że nie podawałam jej czasem butli. W końcu na początku potrafiła z niej pić. Gdybym wiedziała, że tak teraz będzie, to bym przynajmniej raz dziennie dawała jej butelkę, żeby nie wyszła z wprawy...no ale nie przypuszczałam, poza tym chciałam karmić tylko piersią...tak fajnie...a teraz problem
mitaginka mnie tez sie wydaje ze pare razy lyzeczka, a potem zassa...tzn ja bym zrezygnowala z butli probowala niekapkiem takim silikonowym np NUK, ale od Ciebie Tysia nie przyjmie...zostaw ja na pare godz. i niech malz poda... przy okazji bedziesz miala chwile wolnosci:)
aneczka, wytrzymałam bez Małej, bo to 4 godziny (pół etatu) no i wiedziałam, że jest z nią M. A jak on z nią jest to się nie martwię :)

eywa, trzymam kciuki za wynik.

ducha, u mnie niby nie pasują te bóle pod migreny, trzymają czasem kilka dni. Miałam kiedyś już różne badania neurologiczne i nie wiedzieli skąd to. Do szpitala się nie dałam wtedy położyć na punkcje. Ale jak dopadają te bóle to tragedia. I też mam światłowstręt wtedy. Jeszcze się zastanawiam czy to nie od ósemek, bo mi rosną i się nie mieszczą. Trzeba będzie z nimi porządek zrobić.

Ja już od nie śpię. Gaba się ciągle budziła w nocy. Ostatnio bardzo niespokojnie śpi. Budzi się, jęczy i trzeba jej dać smoka. I tak kilka razy. Zęby albo skok. Idę się do pracy szykować. Miłego dnia :*
jak po Nikosiu zaczęłam brac tabsy anty to straszne bóle głowy przez miesiac mialam. STRASZNE!! non stop
Asiunia – nie ma związków idealnych ale pamiętaj że kryzys przechodzi i wracamy do codzienności. .. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wszystko było ok

cucumber – hasło „idę się szykować do pracy” mnie przeraża.. zrobiłam 2 razy test pt POWRÓT DO PRACY aby zobaczyć ile czasu zajmie nam wyjście z domu. Ja muszę rano zjeść śniadanie (młody też), mała cycoli, ja co 2 dzień myję włosy, ubieranie i zeszło prawie 1,5h... pracę zaczynam o 7:30 a trzeba będzie jeszcze dzieciaki rozwieźć. No pobudka jak nic 5-5:30. pocieszające jest to że małżon pracuje na zmiany i jak będzie miał nockę i popołudniówkę to on będzie (jeszcze o tym nie wie) ich rozwoził. Ja cyca udostępnie rano ale reszta tatusia

nati – gratuluję takich zdrowych maluchów!! I też obniżę poziom w łóżeczku jak mała zacznie siadać. Chociaż ja mam 2 materace aby wyło wyżej i czasami jak się na brzuch odwróci i głowę wysoko uniesie to mam wątpliwość. Chociaż ja tak na misię czekałam (mąż nie chciał drugiego dziecka i w końcu go ukulałam – teraz oczko w głowie) i obniżony poziom oznacza że robi się już taka duża

Noc u mnie ok - nażarłam się fasolki po bretońsku, zapodałam małej esputicon i dała radę!! wstałam 4 razy a potem do wyrka - skubana wyczuwa wyrko i szuka mnie ręką.. czas wrócić do odkładania
heh ja nie mam odwagi na te próbę, ponieważ:
5latek ubiera sie sam ale trzeba go ostro 'motytwowac' :)
2,5 latek z placzem ubierany na sile itd.
ubrac córę
umyc glowe, makijaz, ubrac siebie.
ubrac kurtki buty zapakowac w foteliki
jedna do niani
dwoje do pkola w tym jeden histeryk panikarz i w ogole masakra
spokojnie zdąrzyc do pracy?:-D uda sie??:)
chyba nie hahahah
marma toś córeczce makijaż natural zafundowala:)
asiunia my tez przechodzilismy kryzys ale taki przez wielkie K
jest duuuuuzo lepiej, duuuzo
ale ja zachłanna jestem i chce wiecej:-)

a co do roważań aenye ze nie idealnie, ze nie kuma o co Felisiowi kaman, to u mnie sie unormowalo wsio miesiac temu ijest cudnie:)
gdyby jeszcze mlody chodzil do pkola grzecznie to by byla bajka, ale w sumie poza tym to zadne dziecie klopotow nie sprawia i wiem o co im kaman;-)

no to hasta la vista

aaa
lozeczka nie obnizam jeszcze

reklama
ja tez lozeczka jeszcze nie obnizam :-)

a wogole wczoraj bylam na szczepieniu i odziwo przyjela mnie Pani Doktor i gadalysmy o dietce malego i mleku i powiedziala ze jak on ma juz zastapione 2 butle mleka innym normalnym jedzonkiem to mam przejsc na mleko nastepne. NIby temu ze z jedzenia nie pobiera tyle wit D ile potrzebuje a te mleka poczatkowe takich zasobow nie maja. Wiec my konczymy to mleczko i zaczynamy stopien wyzej :-)
jeziu jak mi chlopak rosnie no :-D

Morgaine ale ja nie mam córki :p :D

Wpadam na chwilkę bo zaraz się przewrócę. Obudziłam się z anginą ropną. Gardło boli jak .... eh..No ale byłam na egzaminie i zdałam na 5 :)

o do sprostowania jeśli chodzi o zdjęcie. Przemo sam nie wstał tylko został postawiony. Cały czas się wiercił usztywniał i chciał tylko stać a ja musiałam się zająć Kacprem bo szedł do przedszkola więc go postawiłam przy łóżku a ten złapał się szczebelków i tak sobie stał od czasu do czasu robiąc przysiady :p Bez trzymania jeszcze nie ustoi bo chwieje się na boki i leci. Jak siedzi to też z podparciem albo o coś się opiera np podłogi jedną ręką albo nóg albo co tam ma pod ręką.

Lecę do wyrka bo całe weekend mam zajęcia a odpuścić sobie nie mogę.....

marma -GRATULACJE i zdrówka życzę

Mi też ciężko przychodzi pogodzenie się z tym, że Mila tak szybko rośnie, zacznie się praca, gonitwa, szara rzeczywistość i celebrowanie weekendu.. Chętnie bym ją zatrzymała na tym etapie ale wiem że będę szczęśliwa jak zacznie chodzić, mówić itd.. może inaczej że już kolejny raz tego nie przeżyje?? ja taka emocjonalna jestem – codziennie cieszę się dniem i tym co mam. Ale dlaczego macierzyński nie trwa rok???

co ja moglam zrobic z dyskiem!? obdzwonilam wszystkich, i NIE MA, no rozstap sie ziemia, nie ma... przewalilam cala chate - mozecie sobie wyobrazic, jak to dzis wyglada - nie ma...

a mam dzis piata rocznice slubu :-) malz dal mi rano ogromny bukiet kwiatow i czekoladki :-) cudny maz, nie? wieczorkiem kolacyjka i kino, mama do dzieci przychodzi. a ja zamiast szykowac sie do wyjscia itp to szukam dysku i cala w nerwach jestem.. nie ma.. :-(

aenye znajdzie sie zobaczysz ja tez tak mam ze znalezc czegos nie moge a pozniej okazuje sie ze w takie miejsce wsadzilam ze nie chol*** bym na to nie wpdla niekotre rzeczy znajduje po roku :O:O tak jak kiedys 200zl :-)

juz pisalam na fb:

laski ratujcie! jak dlugo trwa reakcja poszczepienna? mlody od wczoraj non stop placze, wije sie, ma biegunke i temperature.... co robic? jak dlugo czekac?

kurde do tego juz 3 raz wymiotowal.... nosze, tule, caluje i dupa! :-(

cicho patrzy w kompa i jest cisza na moment... bb uspokaja? :-D

reklama
Asiunia ja bym poszła do pediatry moze cos zaradzi złagodzi odczyn poszczepienny.
Matko moja mała na samotnym spacerze z teściową, a ja w domu:-(
jakoś mi źle z tym. Wiem wiem przechodzimy to wszystkie wcześniej czy później a może już któryś raz z kolei ale dla mnie to pierwszyzna. Co do mleka to od wczoraj przeszłysmy na mleko gerber 2ka. 3 dni wcześniej ale nigdzie nie było 1 wiec ratowałam sie czym mogłam. Innego mleka nie akceptuje jak tylko gerbera

Do góry