reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

no to dziewczyny trzymajcie kciuki, być może mamy wynik ,który w końcu "coś" oznacza i być może jutro się W KOŃCU coś wyjaśni, bo ostatniej nocy, kiedy nie spałam nawet minuty tylko nadzieja,że to się wreszcie skończy daje mi siłę

ayene mi też się miło rozmawiało;)

reklama
aenye rozbawilas mnie do lez tym tekstem kocham cie za to mua :**
Ide spac w dobrym humorze :)

Mojej siostry synek prawie 5 lat w lutym a 26 kg i ciuszki na 124 lub 136 a gruby nie jest zdjecie wstawie jutro
Milej nocki kobity

Mitaginka a smoka do spania dajecie? ja też miałam problem żeby małego nauczyć butli, bład był w ciepłocie mleka, dawałam takie gotowe Bebilon w płynie w temp pokojowej a to za zimne było, i tak przez tydzień próbowałam ja, teściowa, moja mama i nic, płacz i płacz, później zmieniłam smoczek na Lovi, dałam ciepłe mleczko, a nawet powiedziałabym, że bardzo ciepłe i karmiłam chodząc z nim po domu, pozapalałam światła i sobie oglądał nieświadomy chyba butli w buzi i tak kilka dni z rzędu aż usiadłam i nakarmiłam na noc i poszłooooo, niestety cierpliwośc to podstawa
Aneczka ja poziomu jeszcze nie obniżałam bo WItek śpi w kołysce hihi a w łóżeczku się bawi ale jeszcze się nie podnosi więc luuuz

właśnie wciągam: muffinkę, makrelę wędzoną z pieprzem, winogron i zapijam karmi :-D w ciąży nie jestem (chyba)

u mnie sredniawka, mlody sie obudzil z mega histeria, wyl wnieboglosy przez sen i nie moglam go uspokoic. dalam nurofen, zel na zeby i chwile popatrzal na mnie i padl.. mam nadzieje, ze to zeby i nurofen mu pomoze.. bidul moj kochany.

za to cyc lewy (jego kolej na karmienie) wydaje sie pelen mleka.. chcialam dzis sciagnac i zobaczyc, ile tego tam jest, ale nie bede - jak sie tak bedzie cala noc budzil to nie bedzie mial czego jesc, zabulek moj kochany..

sania nie dajemy smoka, tzn dajemy co wieczór, ale nie chce, nie ssie go, po prostu moje dziecię jest antysilikonowe. Taki smok ułatwiłby nam życie: uspokoiłby ją, wyciszył, żałuję, że nie może go załapać...może jakby załapała butlę to i smoka...
Spróbuję z tą temperaturą

aeyne kurrczę, pamiętam, jak jeszcze jakiś czas temu pisałaś, że masz dużo mleka, chwaliłaś się, ile to ściągnęłaś...pewnie tak jest nadal, a flaki- cyce, bo unormowana laktacja. Ja mam podobnie. Twarde tylko po dobrze przespanej nocy, a w ciągu dnia miękkie. Może to bicie nie oznacza wcale głodu. Tysia jedząc bawi się moim stanikiem i strzela (jak z łuku) ramiączkiem od stanika, a czasem jak wbije mi swoje pazury w pierś to o zgrozo!

Aenye – ciekawe czy ściągniesz...Daj znać - a jaki masz laktator?? Ja do ściągania mam dydle puste i szukam przyczyny..

coś z tym ściąganiem jest nie tak :/
jak miałam niedawno zastój w cycu to też chciałam sobie ściągnać i co? i nic, prawie wcale nie leciało, a cyc nabrzmiały
zresztą nawet na początku jak ściągałam to nigdy za wiele tego się nie uzbierało :/ nie wiem, jak niektóre babeczki mogą odciągać pokarm, mrozić itd. chyba muszą miec anielską cierpliwość

sania, jest cos w tej cieplocie mleka, ja tez dotad dawalam takie letnie, a dzis cieple, jak mowisz i dzis pierwszy raz nie wyplul. nie zassal jeszcze, ale bawil sie smokiem i nie wypluwal tego, co mu do buzi wpadlo.

ogladam fajny serial, zaczal sie na fox life niedawno - dochodzenie (the killing). zajebisty :-)

lozeczka nie obnizylam - ale niedlugo to zrobie, choc fakt, ze to bedzie nieco niewygodne juz..

eywa
, trzymam kciuki.

reklama
mitaginko, dzieki. no chwalilam sie, ale mi sciaganie lekko szlo, 4 min 120ml lekko, nieraz 150 i mam pomrozone conieco. zaden wysilek, laktator elektryczny odwalal cala robote. kurde, mam nadzieje, ze jest jak mowicie, tzn z ta dojrzala laktacja, ale watpie szczerze :-( mlody czesciej sie jedzenia domaga i jest niespokojny :-(

aneczko
, dzis nie sciagam, bo mlody niespokojny i zal mi go, jak sie obudzi, to nie bedzie mial czego jesc. jutro w dzien sprobuje.

Do góry