reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Asiunia – nie ma związków idealnych ale pamiętaj że kryzys przechodzi i wracamy do codzienności. .. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wszystko było ok

cucumber – hasło „idę się szykować do pracy” mnie przeraża.. zrobiłam 2 razy test pt POWRÓT DO PRACY aby zobaczyć ile czasu zajmie nam wyjście z domu. Ja muszę rano zjeść śniadanie (młody też), mała cycoli, ja co 2 dzień myję włosy, ubieranie i zeszło prawie 1,5h... pracę zaczynam o 7:30 a trzeba będzie jeszcze dzieciaki rozwieźć. No pobudka jak nic 5-5:30. pocieszające jest to że małżon pracuje na zmiany i jak będzie miał nockę i popołudniówkę to on będzie (jeszcze o tym nie wie) ich rozwoził. Ja cyca udostępnie rano ale reszta tatusia

nati – gratuluję takich zdrowych maluchów!! I też obniżę poziom w łóżeczku jak mała zacznie siadać. Chociaż ja mam 2 materace aby wyło wyżej i czasami jak się na brzuch odwróci i głowę wysoko uniesie to mam wątpliwość. Chociaż ja tak na misię czekałam (mąż nie chciał drugiego dziecka i w końcu go ukulałam – teraz oczko w głowie) i obniżony poziom oznacza że robi się już taka duża

Noc u mnie ok - nażarłam się fasolki po bretońsku, zapodałam małej esputicon i dała radę!! wstałam 4 razy a potem do wyrka - skubana wyczuwa wyrko i szuka mnie ręką.. czas wrócić do odkładania

reklama
dziewczyny, ja mam dylemat. kiedy podajecie czopki lub syropki typu nurofen, panadol? ja dotad ze 3-4 razy dalam juz - za kazdym razem, kiedy byl placzliwy, tzn w nocy, kiedy nie moglam go uspokoic na dluzej niz pare minut. A wy jak? jakos nie pamietam, jak to robilam przy chlopcach, ale chyba nawet czesciej, po prostu przy zabkowaniu regularnie dostawali p/bolowy na noc, zeby im ulzyc.

kurde, nie wiem. mam jak asiunia pisala - 'a myslalam, ze z drugim bedzie latwiej' ;-) no ja mam trzecie i te same dylematy! i kiedys sie wam chwalilam jeszcze, ze idealnie wiem, czemu mlody placze. to bylo proste - glod, brzuszek, sen. teraz juz nie wiem, ani czemu placze, ani, czemu marudzi. glod? sen? brzuszek? czy lęk? czy skok? czy zeby? czy jeszcze co innego? strasznie mnie to meczy, bo nie chce naduzywac lekow, a nie wiem, jak inaczej mu pomoc - np takie dni jak przedwczoraj, kiedy doslownie z rak mi nie schodzil, a i nawet na rekach sie non stop prezyl, jeczal... nie dalam mu leku, ale on bardzo niespokojny, placzliwy, budzil sie co chwile. czuje sie bezradna, jakbym miala pierwsze dziecko i zadnego doswiadczenia..

mitaginko
- a widzisz, to nie wiem. mi nigdy sciaganie nie sprawialo problemu - ale reka bym nigdy nie sciagnela, ani nawet 10ml.

czesc,
ale się porobiło nie wiem gdzie mam pisać, tyle naprodukowałyście że cały dzien bede was nadrabiac i wtedy odpisywać. u nas jeszcze pogoda ładna i słonko wiec korzystamy i całe dnie na spacerach.
podajecie już dzieciakom flipsy kukurydziane ? bo ja dałam i Majka ma radoche bo wymamla się cała te chrubki moga robic narmalnie za klej zakleja wszystko później dziecko całe do mycia hehheheh

reklama
obrazily sie czy jak ;-)

ja przed chwila nakarmilam mlodego z jednego cyca i poniewaz wydawalo mi sie, ze malo zjadl postanowilam z tego samego cyca sciagnac reszte i wyszlo mi 60ml. jak na tuz po karmieniu to mysle, ze niemalo. ciekawe, ile byloby z pelnego, ale to sprawdze jak mlody bedzie w lepszej kondycji.

Do góry