reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

na fb siedzicie czy jak ja mam czas na bb to specjalnie tu nie wchodzicie?:-p
pogoda mi siada, tylko problem z praniem...wiecie ja 1 pralka dziennie minimum to gdizes mi to musi schnąć:) ale kupujemy pralkę z suszarką:-D of course nie wszystko będę suszyć bo szkoda ciuchów. ale jak jest pogoda taka jak teraz i pełno wilgoci, to przynajmniej ręczniki, gorsze ciuchy można wysuszyć i nie ma problemu:)

Ja mam góry prania po tych naszych wakacjach...szok i nic nie schnie przez tą zgniliznę za oknem. Ja tez słyszałam jak pisała Cucu,ze jak już suszarka to osobna, bo pralko-suszarki sa do d.... Ponoć wyciąga się nadal wilgotne pranie i tak trzeba dosuszyc i tak.

Elo,
fajny pomysł z tą pralkosuszarką, też mi się taka marzy jak ta się zepsuje to będę rozglądać za taką z suszarką .....albo nawet suszarkę osobno, wtedy pierzesz i suszysz to co chcesz....Morgaine natchnęłaś mnie...poszukam samej suszary :)

mnie dziś czeka pakowanie, śmigamy jutro z rana nad jezioro na 1 noc...pogoda taka że nic tylko pić nam zostanie ;) grać w scrable, karty, rozmawiać i jeść ;)

dziś ostatni dzień przedszkola...teraz to mi ten macierzyński pogoni....na nic za bardzo czasu nie będzie....a takie miałam plany ;)

mój tata dziś ostatni dzień w pracy, odchodzi na emeryturę....strasznego stresa mam bo po śmierci mamy, a nawet wcześniej praca była całym jego życiem, boję się że teraz na głowę dostanie. Strasznie bym chciała go namówić na jakieś sanatorium. Wiecie jak bym chcała żeby poznał jakąś babkę :) zeby zamieszkali razem.....ale mam marzenia ;) jak się załatwia takie sanatorium? Jutro jedziemy do niego i mam chęć go trochę ponamawiać na taki wyjazd, oby się zgodził wtedy coś będziemy szukać. W zeszłą sobotę byliśmy na imprezce rodzinnej od strony mężula i tam taki wujek przyprowadził nową ciocię ;) kórą poznał :)w sanatorium :) tak mnie to natchnęło. Babka super, na poziomie, zadbana, wujek już był taki trochę zaniedbany od smierci cioci (ciocia była naprawdę kochaną, dobrą kobietą) a teraz wyfryzowany, pachnący, dowcipny, uczynny :) no mówię Wam :)

sorki, że tak z tematu dzieciowego zboczyłam
Teściowa była w styczniu w sanatorium, tak jak pisałyście trzeba sie w kolejce zapisać, ale prawie rok czekała w kolejce.
Miłego odpoczynku:)
Cucumber ;)
Eywa- a Ty ile miałaś jak rodzice adoptowali? a masz jeszcze inne rodzeństwo? jak ja bym chciała adoptować dzieciaczka, tak wewnętrznie czuję...nie potrafię tego opisać, kiedyś pracowałam w wakacje jako wolontariuszka w domu małego dziecka i wtedy sobie obiecałam, że zaadoptuję kiedyś..........tylko mój nie za bardzo do tego, a wiadomo, ze tu dwoje musi chcieć

Mitaginka - jak tam wieczór?

Marma- witaj, ;) te wyjazdy razem to czasem wyzwanie ;) u nas też ;)
Też chciałabym adoptować, ale teraz to juz nie jest możliwe dopóki mieszkania nie zmieniemy.

Hej,śpicie cz y na fb

nati-ranny ptaszku,jak minęła noc,chyba nie odsypiasz;-)

marma- przesyłam ładną pogodę

eywa-pokręcone to,ale jak się wszyscy dogadujecie to jest ok;-)

Ja już dom na błysk,dzieci śpią to korzystam,a co!!!My dziś na urodziny do chrzestnego Karolka,czyli jednym słowem do..teściów-jakby nie było:wściekła/y:
Już sobie przygotowałam wredne odpowiedzi na pewnie nie mniej wredne pytania,coby potem nie siedzieć cicho:-D

Dobre:) Mistrz cientej riposty będziesz:)))

Mitaginka panicznie się bałam że będzie takie jak pierwsze!!! Ale już w brzuchu czułam (a może tak sobie wmawiałam, nie wiem) że Julek będzie inny, no i na szczęście tak jest :-) Więc wszystko przed Tobą! Drugie będzie aniołkiem ;-)

Ja kiedys dzwoniłam do mojej psiapsiuły z łazami w oczach i mówię jej ze wzruszeniem czy ja sobie zasłużyłam na takiego grzecznego synka...a ona mi na to: "Mają zasłuzyłaś" właśnie ona była potworkiem:)

my w dzień i w nocy w samym body z kr rękawkiem albo w rampersie, czasem jak est chłodniejsza noc to body z dł rękawem ale bardzo rzadko, jeśli w dzień jest chłodniej to jakiś bodziak i spodenki dresowe

u nas tez koszmarna pogoda a robimy dzisiaj imieniny i myślałam, ze trochę na baalkonie posiedzimy :(

uciekam z powrotem do kuchni robić sałatki itp :) jak ktoś ma ochote to zapraszam, bedzie kebabowa, tortellini i trzecia z selerem marynowanym :)

miłego dzionka

Ja proszę tortelinii i selerową....szkoda,że tak daleko:((

Ja sie Witam i podpisuję listę. Próbuję ogarnąc pranie, ale to wszystko schnie w tempie żółwia wrrrr.
Fajnie mi ostatnio bardzo, bo mój jeszcze wolne i sobie siedzimy, dogadzamy podniebieniu, pijemy winko wieczorkiem, a do tego decha serów mniam. Oglądamy filmy, gadamy i cieszymy synkiem, szkoda tylko,że nosa z domu nie mozna wyściubić, bo wiecznie pada. No lae nie mozna mieć wszystkiego.

reklama
hei hej

jak patrze na wasze zdj. to widze ze ja chyba hartuje nieźle moje dziecko. U mnie tak jak u Baby, body krótki rękaw/rampers na krótko na noc ostatnimi dniami na body zakładam jeszcze spiochy bo sie urwis zawsze elegancko rozkopie. A tak cały dzień na krótko, nawet teraz...u mnie ok 25-26 stopni w tej chwili. A, i okna mam pouchylane wszedzie..a kanape mam blisko okna i często sie tak karmimy np......

u nas też całumi dniami okna otwarte nawet jak na zewn. 14 stopni a młody w rampersie :)

KOOT PAKUJĘ W SŁOIKI I WYSYŁAM GOŁĘBIEM POCZTOWYM ;)

witam jak sobie czytam to ja chyba za bardzo kiszę swojego
kurcze słyszałam, że ciężko oduczyć dzieci spania z mamą a ja nadal śpię z małym- a jak oduczyć mamę?? aż się boję. Mąż mi zapowiedział wielki come back od 15sierpnia do sypialni. Ale szczerze mówiąc wolę z dzieckiem niż z A spać. :)

Eywa- bo tak powinien sie 14-sto letni człowiek zachowywać a nie ten mój dzikus. ja marzę o buncie nastoletnim a mam przedszkolaka, który przez telefon nie rozmawia bo po co??? mojego siostrzeńca dopiero teraz jak ma 3 lata zaakceptowała a i tak mam wrażenie że Asiuni nigdy nie zaakceptuje a jak by Asia była córka mojej mamy to od razu wielka miłość by była.od 14-stu no może 10-ciu lat powstrzymuje się żeby Karolci powiedzieć, że gdyby babcia wiedziała że jestem w ciąży to by Jej nie było. no cóż w końcu dorośnie.

a i oczywiście zwierzęta są najważniejsze ale tego tematu to mi się nawet nie chce poruszać.

u nas noc ok z 1 pobudką o 2 a o 6 obudziła nas czyszcząca drukarka :(
Oj kochana u Was właśnie tak przebiega bunt nastolatka...
ehh naprawdę każda z nas ma jakiś problem.
nati buziak. nie wiem co poradzic, bo sytuacja dla mnie obca, ale jak to my kobiety, z wszystkim zmierzyc sie musimy i dac rade tez musimy. nawet jak nie chcemy.
mitaginka pytanie mam małe jak Ty dajesz rade??
ja dzisiaj o 5 rano chcialam wyjsc z domu, sama bez dizeci i nie wrocic!@!!!
M byl na nocce. do mojego Nikosia teraz chyba dotarło ze ma siostre bo sie zaczelo. histeria w dzien, jak widzii ze mam mala na rekach to pizsczy i on chce na rece. w nocy albo wrzask na snie - co budzi Nike, albo placz i wolanie mama mama. co chwile!!
Nika bduzila sie od polnocy co chwile...przechodze juz wnocy na mm. nei ma sensu sie meczyc.
potem nika nie spala od 5 rano. jak zasnela o 7 to do teraz spi, dostala mm.
ja chcialam sie polozyc spac, to znowu mlody o 8 juz wstal czy po 8mej ale ja nieprzytomna...!!
M wrocil z pracy, siedzial godzine w garazu, niby cos naprawial, moze naprawial nie wiem. zamiast polozyc sie spac., byla 6 rano!! wuyspaby sie wiecej!!
o mloda wstala
buziol
No to kochana masz sławny bunt dwulatka :D Pocieszę Cię że za jakieś 3/4 miesiące zacznie powoli wracać do normy :p

No i pogoda do dupy!!!!!!!!!!!! M pojechał a ja zostałam z małym. A żeby było nam weselej to ci z góry dalej mają remont. Aż mam ochotę tam skoczyć i powyzuwać z góry do dołu. Ile do cholery można wiercić! A ja na allegro robię zakupy. Chcę sobie kupić polar do chusty, młodemu jakiś cienki kombinezon polarowy i pałąk z zabawkami.

Mówicie o późnym macierzyństwie a mi się marzy jeszcze córeczka.... ale kiepsko to widzę. Choć lubię sobie pomyśleć że może za parę lat....jak już chłopcy będę na tyle samodzielni że nie będą potrzebowali aby ich obsługiwać i zrozumieją to że mama nie może nosić i musi leżeć...a może też adoptuję.... no ale może jest długie i szeroki :p

zapomniałam napisać o tym ubieraniu. Przemo to straszny zmarzluch. My śpimy w pajacyku i pod cienką kołderką. a w domu jest teraz niby 22 stopnie. Żeby był krótki rękaw musi być bardzo ciepło a rampersik tylko w upały. Ale ma to po mamusi. Kacper na odwrót. Jemu wiecznie gorąco :p

Ostatnia edycja:
kurcze słyszałam, że ciężko oduczyć dzieci spania z mamą a ja nadal śpię z małym- a jak oduczyć mamę?? aż się boję. Mąż mi zapowiedział wielki come back od 15sierpnia do sypialni. Ale szczerze mówiąc wolę z dzieckiem niż z A spać. :)

hahaha mam dokładnie ten sam problem co ty :DDD M się dopytuje kiedy znowu będzie mógł wrócić na swoje miejsce :DDD

o matko a ja jeszcze żadnych zdjęć nie wrzuciłam !!!!!!!! Co za fo pa... ( nie wiem jak się to pisze :p)

mam to samo, tylko że my śpimy w 3, ale już się zmiany mieszkania nie mogę doczekać to wtedy będę spać u Asi hahahaha

a macie racje za gorąco ubieram małą ( body z długim rękawem i skarpetki) a wydawało mi się że u nas zimny wychów, teraz ma krótki rękawek i bez skarpetek i od razu uśmiechnięta bo mi już z 20 min marudziła.

marma- myślisz że to dojrzewanie?? i nie będzie uciekać że szkoły? palić i wszystko to co się robi w tym wieku??hm już nie wiem co gorsze.

Asiunia zrobiła siusiu do a właściwie na ubikacje :-D, zupełnie nie chcący. poszłam z nią do łazienki wyłączyć pralkę i siknęła a nie miała pieluchy i przypadek sprawił że stałam akurat nad kibelkiem, tylko był zamknięty.:-)

Ostatnia edycja:
a my dziś mamy Dni Białogardu i idziemy na koncert Kasi Kowalskiej;) do jej piosenki mieliśmy pierwszy taniec na weselu;) a wcześniej kumpela z liceum z zespołem gra, też tzreba zobaczyć, więc będzie kąpanko troche szybciej, cycuś i babcia przejmie pałeczkę, tylko,żeby pogoda nie była taka lipna

coś mi dzisiaj mała nie chce spać :-(, spała raptem rano godz potem na spacerze 2 i później 2x po pół godziny :-(, a chce Jej się spać bierze łyka cyca i ryk. ale na brzuchu i na siedząco to ok.

reklama
coś mi dzisiaj mała nie chce spać :-(, spała raptem rano godz potem na spacerze 2 i później 2x po pół godziny :-(, a chce Jej się spać bierze łyka cyca i ryk. ale na brzuchu i na siedząco to ok.
moja tyle aż sporadycznie w ciągu całego dnia spi;) przeważnie rano i popołudniu pół godziny i jeden raz dłużej, 2-2,5 :-p

Do góry