reklama
brrr...zimno,mialy byc kuzwa upaly!!!mala zasnela.ale spi teraz czesto ale krutko.ja i tak happy pomimo tej pogody bo czesc gosci nie przyjechala i badzie troche luzniej i spokojniej.ale wystarczy ze jest moj ojciec ,jego rady odnosnie wychowania dzieci doprowadzaja mnie do szalu.
zamawiam slonce,albo choc niech nie pada,kurna...
zamawiam slonce,albo choc niech nie pada,kurna...
Dobranoc, idę spać. Po dzisiejszym dniu padam na ryjka jeszcze bardziej niż zwykle. Mogłam na rzęsach stawać a Mała i tak marudziła, kwękała albo płakała i nie chciała spać. W dzień usypiałam ją chyba z 6 razy, bolą mnie plecy i kolana. W dodatku okres mnie zalewa :/ Oczywiście nigdzie nie poszłam przez ten okres.
EDIT: już wyszorowana naprawdę idę spać, tylko wkleję coś fajnego http://www.youtube.com/watch?v=GQz0o3CMFaU&feature=related
EDIT: już wyszorowana naprawdę idę spać, tylko wkleję coś fajnego http://www.youtube.com/watch?v=GQz0o3CMFaU&feature=related
Ostatnia edycja:
widze niekotre za dobrze maja moje dziecie ju zapomniala co to drzemka 2h pol godziny a jak godzina to juz sie ciesze.
kozica moj maly od 1,5 miesiaca robi kupy co 4 dni a jak podawalam jalko to zaczal elegancko co 2h robic teraz od 3 dni jablka nie podalam bo mi sie skonczylo a pogoda u nas marna i nie mialam kiedy do sklepu wiec mam efekt.
morgaine moja tesciowka mowi male dzieci maly klopot duze dzieci duzy.... miala 4... dwa rok po roku i dwa po dwoch wiec miala sajgon na glowie a widzisz trzymam kciuki zeby sie po ukladalo
mitaginko gratuluje zakupow, ze nie chce pic to nie od razu uszka moj ma tak samo.... czasem po prostu nie chce mu sie i tyle i pije dopiero po 5h a czasem pije co 2-3h to zalezy naprawde.
Bylismy u tescio wi moj maz przy nich to wzorowy do malego tyle gada co przez tydzien sie do niego nie odezwal tyle itp itd a ja galy jak 10 zl
Spiochy?? a co to jest?? my juz dwa miesiace spiochow nie mamy ... spimy body krotki badz dlugi rekaw i to tyle przykryty cieniutkim przescieradlam cos ala pielucha tetra, moje dziecie woli chlod
chcialam malemu dac mleko z kleikiem i cos sprobowal i plul dalej niz widzial..... czemu tak ??
kozica moj maly od 1,5 miesiaca robi kupy co 4 dni a jak podawalam jalko to zaczal elegancko co 2h robic teraz od 3 dni jablka nie podalam bo mi sie skonczylo a pogoda u nas marna i nie mialam kiedy do sklepu wiec mam efekt.
morgaine moja tesciowka mowi male dzieci maly klopot duze dzieci duzy.... miala 4... dwa rok po roku i dwa po dwoch wiec miala sajgon na glowie a widzisz trzymam kciuki zeby sie po ukladalo
mitaginko gratuluje zakupow, ze nie chce pic to nie od razu uszka moj ma tak samo.... czasem po prostu nie chce mu sie i tyle i pije dopiero po 5h a czasem pije co 2-3h to zalezy naprawde.
Bylismy u tescio wi moj maz przy nich to wzorowy do malego tyle gada co przez tydzien sie do niego nie odezwal tyle itp itd a ja galy jak 10 zl
Spiochy?? a co to jest?? my juz dwa miesiace spiochow nie mamy ... spimy body krotki badz dlugi rekaw i to tyle przykryty cieniutkim przescieradlam cos ala pielucha tetra, moje dziecie woli chlod
chcialam malemu dac mleko z kleikiem i cos sprobowal i plul dalej niz widzial..... czemu tak ??
Ostatnia edycja:
jola.24
Fanka BB :)
mitaginko pewnie zmeczona juz byla. Moi oboje jak zmeczeni to tylko w domu zadowoleni
kozica
mama Jakuba i Juliana
Alexandra ja jeszcze chciałam zapytać czy Twoje dzieci dwujęzyczne są?
Mitaginko życzę spokojnej nocy ;-)
U nas pogoda też do bani, gdzie to lato się pytam??? Szukam prezentu dla starszaka i mam już dość... Może mi coś doradzicie? Co można kupić chłopcu czteroletniemu??? Tylko nie klocki!
Mitaginko życzę spokojnej nocy ;-)
U nas pogoda też do bani, gdzie to lato się pytam??? Szukam prezentu dla starszaka i mam już dość... Może mi coś doradzicie? Co można kupić chłopcu czteroletniemu??? Tylko nie klocki!
mamusiaDorusia
Fanka BB :)
hei hej
jak patrze na wasze zdj. to widze ze ja chyba hartuje nieźle moje dziecko. U mnie tak jak u Baby, body krótki rękaw/rampers na krótko na noc ostatnimi dniami na body zakładam jeszcze spiochy bo sie urwis zawsze elegancko rozkopie. A tak cały dzień na krótko, nawet teraz...u mnie ok 25-26 stopni w tej chwili. A, i okna mam pouchylane wszedzie..a kanape mam blisko okna i często sie tak karmimy np......
u mnie tak samo!!!!Wolę,aby dzieci były niedogrzane niż przegrzane...Na noc rampers albo cienki pajac,pieluszka flanelowa do przykrycia.W dzień-tylko body z kr.rękawem i bez skarpet.Jak raz go ubrałam w spodenki takie dresowe i skarpety-to biedny był tak marudny,że szkoda gadać.No i w każdą pogodę wychodzę z dziećmi na dwór...
Wróciliśmy od teściów.No niech mnie drzwi ścisną za te ich zachowanie!!!!Nie mam siły,ale podam niektóre z ich tekstów:
-ooooo,Karolek wygląda jak Pudzian,hahaha,nie karm go tyle,bo pęknie (nie widzieli go 40 dni)
-weź go do domu,bo na dworze chłodno.A zresztą go zostaw,bo go tłuszcz grzeje...
-krzyki nad uchem,kiedy smacznie spał
-jak się rozpłakał na widok babci (teściowej) to:nie bądź taki mazgaj,swoich nie poznajesz???
-jak się ślinił,to chcieli otworzyć mu buzię i zobaczyć czy ma ząbki
jak płakał,to babcia od razu hop na ręce i lulała aż do samej ziemi.I jeszcze większy ryk...
Boszzzzzzzzzzzzzz,jak ja ich nie cierpię!!!Dobranoc!!!
kozica nie znam się kurczę na prezentach dla czteroletnich dzieci :/ hmmm, tak sobie pomyślałam, że jak Kuba lubi jakąś bajkę to może coś z motywem z tej bajki? jak spytałam mojego M. to od razu odpowiedział, że lego , ale powiedziałam, że mialo nie być klocków.
reklama
witam wieczorkiem :-) m kladzie starszaka mlody spi juz prawie 2 godzinki wiec zaraz naleje sobie lampke wina i bede sie relaksowac
co do ubierania to u nas generalnie zimno nawet jak cieply dzionek to nocki zimne wiec mlody przewaznie na noc dlugi rekaw bo i tak raczki wystaja spod kocyka zawsze ;-) a on dodatkowo jest zmarzluch w przeciwienstwie do starszaka :-)
Kozica nie wiem co maly lubi u nas zawsze najlepszym prezentem jest woz strazacki
Eywa udanego koncertu :-)
Mitaginka chyba Tysia najlepiej sie czuje w domu :-) mlody tez chociaz jest w miare grzecznym dizeckiem po kazdym wyjsciu wyjezdzie bardziej marudzi jednak dom i rutyna najlepiej dzialaja :-)
MamusiaDorusia widze ze odzywki tesciow bardzo subtelne wspolczuje
co do ubierania to u nas generalnie zimno nawet jak cieply dzionek to nocki zimne wiec mlody przewaznie na noc dlugi rekaw bo i tak raczki wystaja spod kocyka zawsze ;-) a on dodatkowo jest zmarzluch w przeciwienstwie do starszaka :-)
Kozica nie wiem co maly lubi u nas zawsze najlepszym prezentem jest woz strazacki
Eywa udanego koncertu :-)
Mitaginka chyba Tysia najlepiej sie czuje w domu :-) mlody tez chociaz jest w miare grzecznym dizeckiem po kazdym wyjsciu wyjezdzie bardziej marudzi jednak dom i rutyna najlepiej dzialaja :-)
MamusiaDorusia widze ze odzywki tesciow bardzo subtelne wspolczuje
Podziel się: