reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

anisad- o mamo ja już chcę :) a jakbym panieński inicjał podała z AZ na AW to byłoby szybciej ? Ginka już od 12-stego na macieżyński mnie wysył (wiem , że mogę ) ale czy muszę? bo na pewno nie chcę
cocosova- trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
tak właśnie było z moja bratową, w piątek o 6:30 wody jej odeszły i zaczęły się lekkie skurcze i tak o 15 już bardzo bolesne były, podłączyli ją pod oxy i do 19 miała rozwarcie na 1 palec. Więc ją pocięli.

Mojej znajomej kazali się zgłośić do szpitala po terminie na wywołanie... podali jej oxy i nagle jej się zrobiło słabo, a dziecku zaczęło zjeżdżać tętno.. wylądowała na cesarce i okazało się, że oxy spowodowało u niej taki skurcz (bezbolesny), że małego od razu wepchnęło w kanał rodny i zaczął się dusić... więc różnie jest z tym wywoływaniem...

anisad - postaram się nie jeździć już bo ostatnie dni rzeczywiście jakaś roztrzepana jestem za kółkiem... do porodu wezwę taxi :D

bo co to w ogóle za pomysł podawac oxy bez rozwarcia...
najpierw zele, tudziez piguły na dojrzewanie i rozwieranie szyjki, potem przebicie pecherza i oxy

meriderka - z tego co wiem, to nie musisz... ze zwolnieniem jest tak, że w momencie urodzenia dziecka automatycznie zwolnienie staje się nieaktualne, zaczyna się macierzyński. Ale nie masz obowiązku brać wcześniej, ja np mam zwolnienie do końca miesiąca i macierzyński zaskoczy mi w momencie narodzin...
głupia ta ginka, że Ci nie chce dać zwolnienia...

jutro mam wizytę a zwolnienie co mi wystawiła tydzień temu jeszcze mam bo jak zwykle się pomyliła i musi poprawić więc ją poproszę o przedłużenie lub o drugie a jak nie to pójde do rodzinnego- jak do tąd nigdy nie odmówił

laski, tak sie tylko odmeldowuje, ze nie urodzilam ;-) ech
ale czuje sie bardzo dziwnie, nie wiem, cos czuje, ze jutro jest moje i felka (?).. :-) nie wiem, caly dzien odczuwam cos tak jakby obrecz wokol brzucha, kolke, brzuch non stop napiety, mlody szaleje, co boli mnie wrecz i mam wrazenie, ze wypadnie dolem. skurcze tez mam jak na @, ale na razie lekkie.
no i niedobrze mi dalej, caly dzien muli mnie, zawroty glowy, normalnie mdlosci z poczatku ciazy. fuj.

dobrze, ze zrobilam sobie farbe i obcielam wloski, bo juz mi psycha siadala, a tak jest lepiej :-) moge rodzic ;-)

Aenye, nie wkręcaj sobie z tym porodem :-) Chyba napisałam Ci kiedy urodzisz.
Dawaj fotkę. Ja już swoją wrzuciłam, ale jakaś dama młoda mi wciska, że to nie moje zdjecie.

reklama
Do góry