reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dzięki dziewczyny, Wy tak zawsze potraficie podnieść na duchu :) Położyłam się na chwilę, trochę się już uspokoiło, ale i tak jeszcze mam taki jakiś dziwny wewnętrzny niepokój.. No ale pogram sobie trochę w simsów to mi może przejdzie ;) Mała mnie kopie co jakiś czas więc z nią na pewno wszystko dobrze, a to przecież najważniejsze :)

reklama
jankesowa a ja to na odwrót.
codziennie śpię w dzień!! padam o 22giej na twarz i budzę się koło 7 wyspana (spałabym dłużej ale Niko nie pozwala i Konrada trzeba do pkola wyprawić). ale to tak mam od 3 dni. może organizm zbiera siły do porodu.... który nie wiem kiedy nastąpi.

acronka a o co chodzi z tym minimum 50% szans przy oxy?
mitaginka -bo na jedne dziewczyny oxy zadziała i zaczynają się skurcze i zaczyna się akcja porodowa, a inne mimo oxy - nic, cisza, albo zaczyna działać i nagle odpuszcza.
Lekarz siostry mejego meża powiedział jej jak szła na test że na 50% się zacznie. I u niej zadziałało bezbłędnie - o 9 ja podłączyli a 6 godzin później Staś był na świecie. ale bywa że test nie podziała. Może to od dawki zależy nie wiem. Zonie kuzyna wywoływali oxy poród 5 dni po terminie i tez szybko urodziła.

Acronka - właśnie też słyszałam, że na niektóre kobiety działa i wywołuje regularne skurcze, a na inne nic. No zobaczymy, co z tego wyniknie. Dam Wam znać jeśli się ruszy.

Cocosova, trzymam mocno kciuki ! Wszystko będzie dobrze. Naczytałam się trochę o tym i w większości to nic groźnego.

witam. jestem w trakcie nadrabiania więc może zanim doczytam to anisad mi powróży? AZ 07.07.
meriderka, urodzisz 16 kwietnia :-)

Jola, śliczne imię wybraliście. Gratuluję i fajnie, że jesteś już z nami :-)

Aknovi, matko jedyna :-) Siedź lepiej w domu i nie ruszaj się nigdzie autem, ok ?

Bo skurcze skurczami, ale żeby się szyjka rozwarła. I tu jest problem.
cocosova - musisz byc dobrej myśli. Grunt to pozytywne nastawienie!

są też chyba jeszcze takie, co mają skurcze, ale nie mogą urodzić.. i kończą cesarką...
tak właśnie było z moja bratową, w piątek o 6:30 wody jej odeszły i zaczęły się lekkie skurcze i tak o 15 już bardzo bolesne były, podłączyli ją pod oxy i do 19 miała rozwarcie na 1 palec. Więc ją pocięli.

reklama
Do góry