reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
akkm ja też mam cc 11 kwietnia a zwolnienie do 15- dowiadywalam sie i tak sie robi,a zwolnienie po prostu jest wazne do dnia narodzin dziecka.zus to sobie sam odliczy-oni się nigdy nie mylą na swoją niekorzyść;)

maz ma urlop teraz i napisal na kartce co musi zrobic, na 1-szym msc "zawiesc zone do szpitala" i jeszcze 10 innych pkt. inne juz wykonane a pierwszy jakos nie :-(

Kurczę, Anisad, a nie dałoby się jutro? :p ;)

Dobra, idę się ubrać. Cukiernię mam blisko domu na szczęście. Szarlotka mnie MITAGINKO przez Ciebie wzywa. :p A sama sobie nie mam siły upiec. ;)

a Wy juz macie suwaczki na strate wagi :-), ja czekam do porodu bo w sumie nie wiem ile od razu zejdzie. Mam nadzieje ze 10 to mi do mojej wymarzonej wagi tylko 5 kg zostanie a to msc dwa i bedzie ok

cytat:
"Uwaga Od 1 stycznia 2009 r. kobiety ubezpieczone, których niezdolność do pracy wypadła w trakcie okresu ciąży nabrały prawa do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni."
Czyli te 270 dni maksymalnie możesz być na ciążowym l4. Ciąża trwa 266 dni (40 tyg)- liczone od daty ostatniej miesiączki (a wtedy jeszcze nikt nie wie, że jest w ciąży i nie bierze l4, więc zostaje ten zapas na ewentulane l4 po przeterminowaniu ;)

Ja nawet nie wiem ile mam stracić, bo od miesiąca na wagę nie weszłam bo się boję :p
Pospałam trochę, lecę na zajecia, wrócę to będę :D i zjem wtedy arbuuuza :D ja już sama trochę jak ten arbuz :/

reklama
anisad oby 8 albo 9 byle nie 10 bo nie chcę mieć dziecka urodzonego w rocznicę Smoleńska.

nawet mój gin powiedział że nie dotrwam do niedzieli, i ze szybciej przyjadę ale na razie mi nic dosłownie nic nie jest. poza niekończącym się śluzem , który wygląda sory za określenie jak "smarki" tylko ze jest koloru lekko różowego.

Do góry