reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

dziękuje dziewczyny za pomoc, babka dzwoniła i oskarżyła mnie na dodatek że jeszcze od nikogo nie otrzymała neagtywa, że jestem pierwsza pewnie dlatego że ten model wózka wcale mi sie nie podoba a nie ze wzgledu na wady, i zebym odesłała jej wózek ale za przesyłki mi nie odda i potraci jeszcze prowizje z allegro nosz tak mnie wkurzyła że az mi się łapy trzęsą z nerwów i teraz nie wiem czy lepiej poczekać az odesle pieniadze pomniejszone o prowizje i wysyłki i dopiero zacząc spor na allegro, czy od razu zacząc od sporu - tylko wtedy boję się że zanim całość kasy odzyskam to duzo czasu minie a chciałabym kupić wózek zanim małe się urodzi ehh, sorry za moją problemowość ale naprawde potrzebuje Waszych rad

a no i przed chwila przyniosl mi kurier poduszkę do karmienia i co w innym kolorze niz zamawialam ja to chyba jakas pechowa jestem czy co..:no:

a i z ciekawości też sobie obwód zmierzyłam anisad posuń się ja tez mam 121 mam nadzieje ze podium wytrzyma i nie fikniemy:-p

reklama
Katia ja pieniedzy za wysylke tez nie odzyskalam.
Spor zacznij juz teraz zeby to wszystko szlo oficjalnie przez allegro.
Aenye ma racje ja tez musialam dowod przedstawic w formie zdjec.

Herbatita mamy te same wymiary i wzdluz i wszerz :-D haha

możecie się chudzielce schować :-D mam 122,5cm przy wzroście 165cm...he he he i kto tu jest hipopotamem??
zaczynam wierzyć, ze coś się rozkręci. odrobinkę więcej krwi się pojawia, chyba jednak szyjka się zlitowała. wymyśliłam, że mimo, iż doktorek ma dziś wolne, po prostu do niego zadzwonię i poproszę o przyjazd na oddział. najwyżej zapłacimy...no chyba, że wytrzymam do rana, a on od 8 przyjmuje

Katia co prawda ja miałam troszkę inna sutuację na allegro mianowicie zakupywałam butelki avant - zestaw startowy- od razu puściłam kasę na konto i czekałam na wysyłkę. Babka mailowo powiadomiła, że kasa doszła i ona już wysyła towar wiec ok. Ale to ok przeciągnęło sie od 1,5 miesiąca. Dopiero po fakcie weszłam na komentarze tego sprzedającego i oczom swym nie mogłam uwierzyć ile ma negatywów i podobnych sytuacji. Nie czekając zbyt długo napisałam do allegro - bezpieczeństwo zakupów- i odpowiedzieli mi, że wysłali do sprzedającego maila ponaglającego. Trwało to może z 2 tyg, wymiana maili miedzy allegro bezpieczeństwo, ja i ten nieszczęsny sprzedający.
Nie wspomniałam już, że sama wcześniej pisałam do sprzedającego maile, dzwoniłam ale niestety bez odzewu. Sprzedający był z Anglii. Bogu dzięki udało mi sie odzyskac zamówiony towar, ale ile to było nerwów. Zraziłam się troszkę do zakupów allegro do dopiero wtedy zdałam sobie sprawę ile człowiek może stracić a do tego jaki jest naiwny.
Myślę Katia, że allegro i Tobie pomoże w tej sprawie

a ja mam w pasie 99 cm :)

jesteście straszne, usiadłam z miską zupy, czytam czytam, i w końcu nie mogę- idę po ten pierniczony centymetr! no musialam się przez Was zmierzyć:-D 99-mitaginka witaj w klubie. może będziemy miały złoto za najmniejsze brzuszki?!

strasznie płodne w pisaniu dzis jesteście. Pojechałam tylko na chwilę do pracy zawieść zwolnienie bo jutro tydzień mija, a Wy już tyle stron naprodukowałyście! ;-)

Z pełną swiadomością muszę stwierdzić że mój M to czubek! Od wczoraj się nie odzywał, rano wyszedł do pracy bez słowa, i o 13 dzwoni do mnie z informacją i zapytaniem; otóż mają wyjazd służbowy, szkolenie, dwudniowe, 21-22 marzec, w Olsztynie, czy może jechać. Więc ja bez zastanowienia mówie że oczywiście, niech jedzie jak musi, że może nie urodze a jak coś to będzie na migu wracał i już. Pojęczał mi do słuchawki że no musi raczej jako kierownik i że sie zapisze. Se mysle, a jedź cholero, nie będziesz mnie denerwował. Nie minęło 10 min dzwoni znowu że nie zapisał się, że są ważniejsze sprawy, że nie chce się denerwować że go tu nie ma, że bardzo mnie kocha i przeprasza.. Myslałam że go utłukę! faceci to kołki chwilami. I dla niego jest juz po temacie. juz zgoda i cycuś glancuś. echhh.. Teraz to mi się śmiać z niego chce, że taki zapłon ma :tak:

asiunia węgiel pomorze, zaraz będzie Ci lepiej. oszczędzaj się i pij dużo co byś się nie odwodniła!

Witam,
Kurczę nie wiem co się dzieje, ale codziennie budzę się o 6:30 i już zasnąć nie mogę :/
Zaintrygowałyście mnie i też się zmierzyłam- 98 w pępku.

laurka z tym spaniem to ja mam dokladnie to samo. Pobudka po 4, czasem po 5 i szlajanie sie do 7, potem na sile jakas drzemka, co by w ciagu dnia jakos funkcjonowac i tak codziennie. No nie mam spania, jak nic :-(

A co do obwodu to mam jakies 98cm :-)

aenye nie pierz kołderki i poduszki. a jak już wypierzesz, to nie wiruj!! hahah
jak byk napisane nie wirować a morgana sobie na 1200 obrotów wywirowała!
z poduszki nic nie zostało

kurde, a ja swoja tez mialam prac :-D Tylko, ze planowalam w 40st a nie 90ciu ;-) Tak, czy siak chyba sprobuje, bo jakos to wyprac trzeba ;-)

cucumber napisz, jak wygladal Twoj czop, bo piszesz, ze nie podbarwiony krwia, no to jak inaczej moze wygladac?? Dla nas pierworodek kazda taka wiadomosc na wage zlota ;-) Mialam tylko jedna lekcja w SR wiec tyle co wyczytam na necie to moje... :-)

czuje się strasznie przybita, wkręcam sobie że teraz rusza się mniej niż np. tydzień temu
czy też w kółko macie takie obawy czy może ja zaczynam wpadać w paranoje ??

to chyba paranoje ;-) Pod koniec chyba kazde dziecie w brzuszku mniej sie rusza, bo mniej miejsca maja... Ja mam podobne, jak Ty wrazenia, ale staram sie nie martwic, tylko jakos to tlumaczyc. Nie martw sie :-) Buzka :-)

Anawoj a czop ci juz odszedl? Bo mi to na czop wyglada :-) cieszy mnie ze wreszcie sie cos u Ciebie zaczelo dziac! Powodzonka!

Po tym weglu mi znow niedobrze...

Z pełną swiadomością muszę stwierdzić że mój M to czubek! Od wczoraj się nie odzywał, rano wyszedł do pracy bez słowa, i o 13 dzwoni do mnie z informacją i zapytaniem; otóż mają wyjazd służbowy, szkolenie, dwudniowe, 21-22 marzec, w Olsztynie, czy może jechać. Więc ja bez zastanowienia mówie że oczywiście, niech jedzie jak musi, że może nie urodze a jak coś to będzie na migu wracał i już. Pojęczał mi do słuchawki że no musi raczej jako kierownik i że sie zapisze. Se mysle, a jedź cholero, nie będziesz mnie denerwował. Nie minęło 10 min dzwoni znowu że nie zapisał się, że są ważniejsze sprawy, że nie chce się denerwować że go tu nie ma, że bardzo mnie kocha i przeprasza.. Myslałam że go utłukę! faceci to kołki chwilami. I dla niego jest juz po temacie. juz zgoda i cycuś glancuś. echhh.. Teraz to mi się śmiać z niego chce, że taki zapłon ma :tak:
!

ja już chyba poddałam się ze zrozumieniem mojego, a może teraz pod koniec ciąży ja już fixuje troche, ale drażni mnie mój mąż na każdym kroku. No po po prostu czasami to emocjonalny troglodyta;-) Ciesz sie że Twój akurat w te strone się nawrócił...:-)
możecie się chudzielce schować :-D mam 122,5cm przy wzroście 165cm...he he he i kto tu jest hipopotamem??
zaczynam wierzyć, ze coś się rozkręci. odrobinkę więcej krwi się pojawia, chyba jednak szyjka się zlitowała. wymyśliłam, że mimo, iż doktorek ma dziś wolne, po prostu do niego zadzwonię i poproszę o przyjazd na oddział. najwyżej zapłacimy...no chyba, że wytrzymam do rana, a on od 8 przyjmuje

a ja myśle że spokojnie do rana jeszcze przesiedzisz....relax, take it easy...jak mówi piosenka:-) a jutro szybka akcja z rana i sms w wątku nowiny , że sie rozpakowałaś:-)
Po tym weglu mi znow niedobrze...

u mnie niezawodna Smecta, już ktoś pisał, ale nie wiem czy masz akurat....super sprawa. Węgiel z kolei nigdy na mnie nie działał. pij po prostu dużo, może gorzką herbatę, to jedno jest pewne, ze pić trzeba. A może miętę, jakąś herbatkę miętową....

reklama
P jak poród trwa;-) oj tak,oj tak; mnie coraz bardziej uciska na dole, jak już leże na boku to czuje główkę malej i zaczyna mnie stukać, że chyba jej lewy bok nie pasuje. Dzięki za odp na moje pytanie, ja mam w pasie 13.03 - 113 cm; 15.03- 114cm i dalej rośnie. Czyli tak jak mówiła położna mała przybiera na masie. Oj jaka fajna kluseczka mi się urodzi :tak:. Oby tylko nie było zbyt dużego przekłamania miedzy usg a rzeczywistością. Moje noce coraz bardziej nieprzespane raczej spacerujące, to kibelek to pokój kuchnia bo spać już niewygodnie. Wszystko mnie boli, napina się już naprawdę chce urodzić. łzy do oczu same się cisną z niewygody. Wieczorem miałam bardzo spuchnięte stopy, wyglądały jak parówki. Rano obrzęk trochę się zmniejszył ale bolą mnie palce u stóp i nadgarstki. Zazdroszczę Wam, że macie jeszcze siły na koleżanki czy latanie po sklepach, ja nie mam już na nic.
Dziś nic nie planuję, będę leżeć i odsypiać noc, skurczybyki już się pojawiły i ja wymiękam.
ZA DZISIEJSZE WIZYTY TRZYMAM KCIUKI
MIŁEGO DZIONKA BRZUSZKI

edti: Tak Was doczytuje z tymi rozmiarami ciuszków do szpitala i sam a się zastanawiam czy nie przejrzeć torby?Spakowałam 56-62, nie wiem czy nie za małe? Pieluchy też mam 1 ( 2-5kg), kurcze a jak faktycznie kluska mi się urodzi to wszystko będzie za małe :szok:

co o opuchlizny to mam tak samo od wczoraj spuchnięte nogi tak bolały ze zasnąć nie mogłam, kostek brak.poprostu super ile to jeszcze potrwa

Do góry