reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

wpadłam się przywitać z rana. brzuch mnie boli okropnie, jak na @ albo nawet dwie. oj blisko już blisko
skurczy (co dziwne) od wczoraj nie miałam, tylko ten okropny ból. ale dziś nie mogę rodzić, bo mój doktor odsypia nocny dyżur. dopiero jutro 8-13 lub piątek cały dzień :-D
muszę chyba torbę przepakować, bo tak się zastanawiam czy 62 rozmiar nie będzie za mały. pieluchy też większe muszę zakupić, bo na razie mam pampersa 2 ( 3-6kg) ale jakoś mam obawy, czy w brzuszku dopnę.
na usg wyszło, że młody ma wodniaki jąder, mam nadzieję, ze szybko się z tym uwiniemy.

uciekam do banku i może jakieś malutkie zakupy, potem doczytam jak się macie. w sumie wolałabym polezeć w domu, ale nie wypuszczę Pawła samego nigdzie, bo jakby coś....to za długo będzie po mnie wracał.
miłego dzionka

reklama
p jak poród trwa...anawoj jak nie chcesz dzisiaj urodzić to w domu byś poleżała a nie biegała:-) chociaż z tymi porodami to nigdy nic nie wiadomo. teraz to już pewne, bliżej niż dalej.
mimo wszytko myślę że 62 na wyjście ze szpitala i pierwsze parę dni powinno być dobre (Boże dla mnie to abstrakcja, bo moje dzieci po urodzeniu 52 noszą a 56 mają za duże! takie to malizny są, dopiero jak mają miesiąc to ważą troszkę ponad 4kg!)
a 62 to ja do chrztu ubierałam hahaha i wcale nie było super dopasowane (chrzciłam 2miesięczne dzieci...)
w sumie fajny taki większy bobas od razu...
moja dzidzia chyba schodzi coraz niżej bo na pęcherz napierdziela jak nie wiem, nie tylko jak chodzę, ale nawet w nocy, jak leżę, to czuję że mi tam coś uciska...
ja chcę do 13kwietnia~!!!!!!

Witam w środę.Brak słoneczka i tak jakoś szaro .Już mi się zaczyna nic nie chcieć.:tak:

Morgaine kochana apropo testu hpv.Ja nie korzystałam z nucleageny dlatego że ostatnio bardzo ceny podnieśli.U mnie kosztuje 280zł,ja bym pewnie zapłaciła 250 ,strasznie dużo.
Test miałam z laboratorium Diagnostyka ,więcej typów wykrywają i są na miejscu w Warszawie .Koszt 120zł.Metoda badań taka sama ,sposób pobrania wymazu taki sam ,czas oczekiwania do 10dni roboczych .

Anawoj Twoje maleństwo ma bardzo ładną wagę .Aż w szoku byłam gdy przeczytałam ,a jakbyś jeszcze troszkę brzusio ponosiła do 40 tyg to jeszcze by na pewno troszkę przybrało.;-) Rozmiar 62 i w te pieluchy tuż tuż po urodzeniu na pewno będą pasować ale maleństwa szybko rosną i raczej po kilku dniach trzeba się będzie zaopatrzeć w większe rozmiary .Ja mam przygotowane ubranka w rozmiarze 56 a pieluchy od 2 do 5 kg na ten pierwszy okres.
Trzymam kciuki abyś na dniach już urodziła ,mam nadzieje że tylko dzisiaj w Banku się nie zacznie :-D
MamusiaDorusia współczuje przejść z teściową.Będzie dobrze.Postaraj się nie denerwować.

Gratruluje mamusie udanych wizyt .Trzymam kciuki za dzisiejsze udane w tym moją :tak:

Córeczka moja dzisiaj spać w nocy nie mogła,a ja sama wygodnej pozycji szukałam do ułożenia brzusia.
Coraz ciężej już jest.I prawie się turlam nie chodzę .
Bóle ostatnio przestały mi dokuczać.Ale za to kości mi skrzypią .Na oliwić muszę :-D

pora na kawkę i coś słodkiego.Życzę udanego dnia

Ostatnia edycja:
P jak poród trwa;-) oj tak,oj tak; mnie coraz bardziej uciska na dole, jak już leże na boku to czuje główkę malej i zaczyna mnie stukać, że chyba jej lewy bok nie pasuje. Dzięki za odp na moje pytanie, ja mam w pasie 13.03 - 113 cm; 15.03- 114cm i dalej rośnie. Czyli tak jak mówiła położna mała przybiera na masie. Oj jaka fajna kluseczka mi się urodzi :tak:. Oby tylko nie było zbyt dużego przekłamania miedzy usg a rzeczywistością. Moje noce coraz bardziej nieprzespane raczej spacerujące, to kibelek to pokój kuchnia bo spać już niewygodnie. Wszystko mnie boli, napina się już naprawdę chce urodzić. łzy do oczu same się cisną z niewygody. Wieczorem miałam bardzo spuchnięte stopy, wyglądały jak parówki. Rano obrzęk trochę się zmniejszył ale bolą mnie palce u stóp i nadgarstki. Zazdroszczę Wam, że macie jeszcze siły na koleżanki czy latanie po sklepach, ja nie mam już na nic.
Dziś nic nie planuję, będę leżeć i odsypiać noc, skurczybyki już się pojawiły i ja wymiękam.
ZA DZISIEJSZE WIZYTY TRZYMAM KCIUKI
MIŁEGO DZIONKA BRZUSZKI

edti: Tak Was doczytuje z tymi rozmiarami ciuszków do szpitala i sam a się zastanawiam czy nie przejrzeć torby?Spakowałam 56-62, nie wiem czy nie za małe? Pieluchy też mam 1 ( 2-5kg), kurcze a jak faktycznie kluska mi się urodzi to wszystko będzie za małe :szok:

Ostatnia edycja:
I jeszcze Wam musze ponarzekać, bo mnie jak dotąd wcale to ostatnio cholernie boli krzyż, no i to kłucie w tyłku. I powiedzcie mi proszę, czy takie kłucie, ale mnie bardziej kłuje w cewkę, niż wewnątrz pochwy szyjka - przynjamniej mam takie wrażenie, to objaw czego? Ze mi się szyja skraca?Mięknie? Rozwiera? Wizyte mam za 2 tyg. A no i nie powiem, ale czasem jak mnie całe krocze zaboli, jakby mi kto młotkiem przywalił. I to najczęściej wieczorem mnie dopada.
Za bardzo do pieca daję, czy jak?

Ja też czasem mam kłucie, ale wydawało mi sie, że to od ruchów małej. Lekarz mi nic nie mówił i skracaniu czy rozwieraniu..

wróciliśmy z Wyszkowa z takimi to wieściami
waga z USG 4430g
łozysko ma jakieś złogi wapniowe, ale jeszcze nie jest źle, przepływy ok
rozwarcie bez zmian 2-3cm, ale pan doktor troszkę zadziałał, odkleił wokół szyjki pęcherz płodowy , zeby nie był odżywiany, komórki mają szybko obumrzeć i pęcherz pęknie. gdyby do piątku nic się nie wydarzyło, to powiedział, że nie ma sensu dłużej czekać przy takiej wadze, tylko położy mnie na oddział i będziemy rodzić ( no raczej cc od razu)
Ale waga:) Myślę, że ciuszki 62 będą dobre na początek. Moja córa rodziła się 4,2 kg i 60 cm i były nawet ciut za duze. Jednak na wszelki wypadek wez 68, a pieluszki 3-6 kg starczą na początek. Ja mam 2-5 kg i zaczynam się martwić, ze będą za małe.

Po dzisiejszej wizycie:

CC 28 marca, chyba że wczesniej cos bedzie nie teges...
Fajnie tak znać termin. Teraz się relaksuj ile możesz !

edit może nie dyskretne pytanie : ile macie w teraz w pasie?

Jak zwykle Was pocieszę swoim kosztem :) Ja mam w pasie, tzn w pępku ..........121 cm WOW!

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Baby, wreszcie mam złoto ! Ale przepraszam bardzo - a kto ma złoto w wadze ciężkiej ?? PRzecież, że ja. Więc mam 2 złote medale . Spróbujcie mnie pobić chudziny :-p

złoto w kategorii najszybciej wróciłam do swojej wagi przypadnie na bank mitagince:-)
ciekawe kto zdobędzie złoto: najszybszy poród SN. JA POWALCZĘ O TO! NIE MA CO!
o i jeszcze złoto dla największego urodzonego dzidzika: tu ma szansę anawoj;-)

ja idę powalczyć z prasowaniem! 3 pralki na mnie czekają, M wziął Młodego na polko i mam luz, mogę prasować spokojnie....zjadłam już pączka of course i wypiłam kawę więc jestem gotowa;-) do cieżkiej pracy.
2 godz.prasowania przede mną!
aenye nie pierz kołderki i poduszki. a jak już wypierzesz, to nie wiruj!! hahah
jak byk napisane nie wirować a morgana sobie na 1200 obrotów wywirowała!
z poduszki nic nie zostało (na szczęście mam jeszcze 2 więc spoko) no a kołderka na szczęście jest ok! mam nadzieję jeszcze raz zaraz sprawdzę. bo drugą kołdrę mam na 90 i moja pościel nie będzie pasować!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewuszki!
dołączam do grupy narzekających;) kurcze spać nie mogę, obolała się budzę, wszystko mnie boli, szczególnie uda, boki od spania na bokach:/ budze się co 30-60 minut mam dość!

Poza tym pogoda się popsuła:/ zrobiło się deszczowo ale dość ciepło.
Dziś wizyta u gin.. zobaczymy co i jak:-)

Po dzisiejszej wizycie:

CC 28 marca, chyba że wczesniej cos bedzie nie teges...
Kochana mamy taki sam termin CC:-)

Herbatita ja mam równiutką 100 w pępku:)

Do góry