reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Bachucha super że wszystko ok i wizyta udana:-)

acronka no moja siostra też tak sobie u mnie dorabia,ale ostatnio jej się życie komplikuje (na własne życzenia, a ma 20 lat) i tak mi działa na nerwy, że nie mogę jej znieść za długo:/ ale pewnie przy przeprowadzce będę musiała się do niej uśmiechnąć.
Co do tego kłucia też tak czasem mam, bałam się że to szyjka, bo tak nisko jakoś to czułam. lekarka powiedziała że widocznie mały piąstką uderzy w jakiś nerw.

A za ile te staniki w h&M?

asiunia no właśnie tego wszystkiego się boję. Z jednej strony rozumiem, no bo jak nowa praca to trzeba się wykazać itp, ale z drugiej strony boję się że zostanę z tym wszystkim sama... ech :(

Mąż meczyk ogląda a ja idę się zrelaksować kąpielą truskawkową:-)

Bachucha -dobre wieści, wizyta udana! :)

Lilou
- te staniki po 59,90. Miłego relaksu.

A mnie mąż zrobił niespodzianke i przyniósł lody z Maca.I juz po nich tylko mgliste wspomnienie zostało......

wróciliśmy z Wyszkowa z takimi to wieściami
waga z USG 4430g
łozysko ma jakieś złogi wapniowe, ale jeszcze nie jest źle, przepływy ok
rozwarcie bez zmian 2-3cm, ale pan doktor troszkę zadziałał, odkleił wokół szyjki pęcherz płodowy , zeby nie był odżywiany, komórki mają szybko obumrzeć i pęcherz pęknie. gdyby do piątku nic się nie wydarzyło, to powiedział, że nie ma sensu dłużej czekać przy takiej wadze, tylko położy mnie na oddział i będziemy rodzić ( no raczej cc od razu)
jestem totalnie obolała - przez tą miniimalnie rozwartą szyjkę przełożył palce i działał, więc ból okropny.poza tym, idąc do samochodu przewróciłam się i mam zdarte kolana. na szczęście nie uderzyłam się w brzuszek.
nie mam siły doczytać, trzęsie mnie strasznie i idę spać.nie gniewajcie się
pozdrawiam Was serdecznie

anawoj leć do łóżeczka kochana, gdzie tu się gniewać na Ciebie, wytrzymaj, jeszcze maksymalnie 2-3 dni i będzie po wszytskim, buziak dla Ciebie i maluszka

Po dzisiejszej wizycie:

CC 28 marca, chyba że wczesniej cos bedzie nie teges...

Zmienili mi leki na nadciśnienie i chcą zobaczyć jak to będzie...
Kolejne wizyty mam:
16/03- akupunktura (jutro)
18/03-z konsultantem
22/03-USG, konsultant i diabetyk
25/03-klinika, krew itp itd
28/03-CC

rrrrany, zaczyna sie :-D

anawoj,
no i dobrze.. w sumie to podoba mi sie bardzo, ze chce ten gin zaczekac na sygnal od malucha, ze juz chce wyjsc. tzn zeby sie zaczelo naturalnie. moim zdaniem tak jest lepiej, choc mniej wygodnie oczywiscie i wiecej stresu. tak czy siak za kilka dni wytulisz Michasia :-) zazdroszcze az!

pandorka
- ale masz plan :-) ale fajnie, ze juz wiesz, na czym stoisz. 13 dni.. ustaw sobie odliczanie :-)

acronka
, no ja jestem zakochana w tym staniku :-) wlasnie jego planuje kupic, i jeszcze jakis czarny koronkowy, ale to juz po porodzie (caly czas sobie to powtarzam jak mantre, bo co i rusz mam ochote biec do sklepu i kupowac na juz, wnerwia mnie ze mam wszystkie niewygodne i brzydkie!!). dla mnie bomba, ze usztywniany, bo nie bedzie spod niego widac wkladek laktacyjnych. ale niestety, nie moglam zmierzyc, brzuch mam tak wysoko, ze mi sie podwijaly normalnie te miski, albo fiszbiny wbijaly sie w pachy. do d..

morgaine
- fajny, mi sie tez podoba okropnie :-) nie, no chcialabym ze 3-4 staniki miec ;-) ale szkoda kasy na tyle az. no zobaczymy. i wlasnie dobrze piszesz, to od tego brzucha nie mozna porzadnie nic zmierzyc!!! i od kilku tygodni tez stanik zakladam na wyjscia tylko z domu, bo normalnie wszystkie co mam mnie uwieraja, gniota i w ogole jest mi niewygodnie. cholera jasna z tym brzuchem..

powiem wam, ze ja chcialam w sumie rodzic jak najpozniej, ale dzis powoli zmieniam zdanie. boli mnie dzis ciagle cos na dole, tzn kluje tak, jak zwykle, ale czesciej, pelno sluzu mam, az strach, dzis chyba z pol paczki wkladek poszlo. no i co najgorsze, napierdzielaja mnie zebra, taki palacy, tepy bol - nie moge sobie wygodnej pozycji znalezc, i jeszcze od 3h tak napierdziela mnie kregoslup, ze az wzielam panadol.
w du.. mam takie chodzenie w ciazy, ani nie wysiedze w kinie, ani nie wyleze na kanapie. to juz wole urodzic niedlugo. jeszcze tylko ten weekend i moge rodzic. wpizdu. ;-)

reklama
ja cały dzień spedziłam na allegro, skompletowałam niemal calą wyprawkę- brakuje mi tylko wózka, wanienki, przewijaka i kilku mniejszych rzeczy ;)
Fenoterol biorę co 6 godzin: o 6:00, 12:00, 18:00 i 24:00, więc muszę czekać do północy, bo nie opłaca mi się kłaść...
Jutro jadę do mojego gina i zobaczę, co mi powie...mam nadzieję, że jakoś dam radę, bo szczerze- teraz bez pessara to czuję się, jakby wszystko miało mi wypaść :(
Generalnie podczytuję was caly czas, ale weny i nastroju do pisania nie mam :(

gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści, które przyniósł dzisiejszy dzień
trzymajcie się Kochane

Do góry