reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Ja jestem na zwolnieniu od początku września i mnie nie kontrolowali... ciekawe czemu, moze to zależy czy mała czy duza firma... bo koleżanke na własniej działaności od razu sprawdzali

tej dziewczynie powiedzieli że ZUS ostatnio właśnie własne działalności i osoby "podkablowane" sprawdza i może coś w tym jest bo ona właśnie wredną szefową ma co miała straszne obiekcje jak na l4 poszła

reklama
witajcie!ja po badaniach:D szczesliwa bo wszystko dobrze z naszym Dominisiem,zdrowy ułożony głową w dół waga 2400 i wszystkie parametry dobre. szyjka sie rozwiera ale powoli wiec jesli bede lezala i oszczedzala sie to spokojnie powinnam wytrwac jeszcze 3-4tyg czyli do bezpiecznego terminu :D lekarz pocieszyl mnie ze potem bedzie latwiej skoro powoli juz teraz sama sie rozwiera :D

witajcie!ja po badaniach:D szczesliwa bo wszystko dobrze z naszym Dominisiem,zdrowy ułożony głową w dół waga 2400 i wszystkie parametry dobre. szyjka sie rozwiera ale powoli wiec jesli bede lezala i oszczedzala sie to spokojnie powinnam wytrwac jeszcze 3-4tyg czyli do bezpiecznego terminu :D lekarz pocieszyl mnie ze potem bedzie latwiej skoro powoli juz teraz sama sie rozwiera :D

super gratulacje:tak:

tej dziewczynie powiedzieli że ZUS ostatnio właśnie własne działalności i osoby "podkablowane" sprawdza i może coś w tym jest bo ona właśnie wredną szefową ma co miała straszne obiekcje jak na l4 poszła

To chyba faktycznie coś w tym jest:tak:

Świetne wieści :-)

klaudencja, gratluluję udanej wizyty :)

o 1 w nocy wstałam na siusiu. i tak sobie pomyślałam, jakby mi tak w nocy wody odeszły, to normalnie nie chce mi się rodizć!! taka śpiąca...
To samo myślałam jak ostatnio w nocy miałam te silne skurcze. Miałam ochotę spać a nie mieć skurcze czy rodzić.

dranissimo, super, że udana wizyta :)

no to łagodnie się z Tobą obeszli:tak: jak byłam ostatnio w szpitalu leżała ze mną laska która miała kontrolę w czasie pobytu w szpitalu i jak wyszła to musiała zaświadczenie ze szpitala dostarczyć- nawet wypisu nie chcieli a też miała l4 "chodzące" Pani jej powiedziała że to znaczy tylko tyle że może po domu chodzić a nie wychodzić gdzie chce....:szok:
No to się nie zdziwię jak i do mnie zawitają, bo ja mam chodzące ale skoro i takie kontrolują. Zresztą można chodzić po domu ale na wizyty do lekarza też można wyjść przecież. Idiotyczne przepisy.
Dzwoniłam dzisiaj do ZUSu, bo jeszcze nie dostałam przelewu. Dowiedziałam się, że dopiero 16 lutego wpłynęło zwolnienie i kazali mi dzwonić 15 marca, żeby się dowiedzieć, czy "sprawa zostanie pozytywnie rozpatrzona". Nosz kurcze, jak mogłaby być negatywnie rozpatrzona skoro jestem w ciąży na zwolnieniu od końca grudnia. Chyba nie ma innej opcji jak wypłacenie mi tego zasiłku chorobowego? Może babka miała odnotowane, że kontrola w pracy i dlatego tak powiedziała. Taa na pewno w 8 miesiącu ciąży pracowałabym będąc na zwolnieniu. Tylko wkurzają człowieka. I weź tu czekaj na pieniądze jak w każdej chwili możesz urodzić...

Ja dzisiaj miałam gości :) Koleżanka z 11-miesięczną córką przyszła :) Ale fajna ta mała. Akurat miała się czym u nas bawić, bo mąż przyniósł zabawki od znajomych. Aaaa ja już chce mieć swoją Gabrysię przy sobie.

A apropo Mitaginki to może się zdarzyć, że szyjka się zamknie. Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka, która miała przymusowe leżenie plackiem, bo miała rozwarcie już w 34 tygodniu już tego rozwarcia nie ma. A akurat już by mogła bezpiecznie rodzić a tu szyjka spowrotem zamknięta.

Ostatnia edycja:
wiecie gfdzie mozna znalezc na necie jakas taka tabele czy cos z prawidłowymi wymiarami i waga maluszka w poszczególnych tyg ciąży??

z tego co mi wiadomo, jeśli a L4 nie trzeba leżeć, to można iść na spacer, do sklepu po chlebek itp
do jutra mam własnie L4 i muszę pogadać z Michasiem, żeby sie postarał. bo nie chce mi się znowu do lekarza latać tylko po druczek :-D

reklama
Własnie się nad tym zastanawiałam, czy gdzieś jest konkretnie napisane, ze jak mogę chodzic to tylko siku i tyle, skoro moge chodzić to chodzę i już, czy ja nie mogę wtedy dla zdrowia dziecka wyjść na spacerek czy coś?? nie bardzo to rozumiem...

Do góry