reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

pewnie- lepiej zająć czymś innym myśli- ja to chyba w połowę głupich gier na facebooku gram byle tylko czas leciał i nie myśleć o złym:tak: bo jak się, głupia, wczoraj naczytałam złych rzeczy na forum to cały wieczór nie mogłam o niczym innym myśleć i tylko sprawdzałam czy mały się rusza:no:

reklama
Hej dziewczyny!
Pisałam o tym bólu w kroczu, takim ciążeniu. Okazało się, że to szyjka mi sie gwałtownie skraca. Stąd takie bóle. Dzisiaj mam USG więc dokładnie będzie widać jakiej długości jest szyjka bo na oko lekarz w czwartek stwierdził ze 2 cm i przepuszcza opuszek palca. Nie za fajnie. Chce mi pesar założyć, ale ja jakoś sie tego boje i nie mam przekonania. Ma któraś z Was pesar założony?

Magdalen moja szyjka skrocila sie do dlugosci 1.5 cm(masakra) ale nie proponowano mi pesaru wiec nie moge Ci nic doradzic.Slyszalam ze niektorzy gin uznaja ktorys tam tydzien ciazy za zbyt pozny( czy ryzykowny) by zakladac,ale tylko slyszalam wiec sie tym nie sugeruj . Co gin to inna szkola,3maj sie bedzie dobrze!

Wlasnie mi twardnieje brzusio jak cholera i bede musial sie polozyc( sic!) i znow ten strach,dlaczego on musi tak twardniec i mnie straszyc!!!! echhh

Ostatnia edycja:
nela, z nieba mi spadłaś z tymi filmami :) Od kilku dni szukam fajnych, śmiesznych i przyjemnych filmów do oglądania i wszystko, co znajdę to z opisu wydaje mi się głupie. A te komedie Poznaj moich rodziców wydają się być fajne i nigdy ich nie oglądałam :)

Dzień dobry :-)
Późno wstałam i widzę, że niezłe zaległości mi się narobiły :-D Ale mąż mi od rana niespodziankę zrobił, bo jak wstałam, zadzwoniłam do niego, rozmawialiśmy mówił, że nie wie o której wróci, a po 5 min ktoś puka do drzwi. Otwieram, patrzę, a to on :-D Jutro pojedzie wcześniej i dzięki temu dzisiaj będziemy mieli jeszcze jeden dzień dla siebie.
Cucumber współczuję, dziwna sytuacja z Twoją mamą, ale w końcu miałaś prawo zwrócić jej uwagę, więc nie miej wyrzutów sumienia. Niekoniecznie musisz chcieć, aby obcy ludzie oglądali i komentowali Twój brzuszek i inne Twoje zdjęcia. nela trzymaj się i dbaj o siebie zgodnie z zaleceniami lekarza.
Wiecie, ja myślę, że dobrze, że lekarze w niektórych przypadkach straszą szybszym porodem, bo nie wszystkie kobiety leżą nawet wtedy, kiedy mają takie zalecenia. A to, że ktoś później przenosił, może świadczyć o tym, że właśnie leki i leżenie bardzo dobrze działają.
Tak się zastanawiam, odnośnie tego, co lekarz stwierdził na oko, wiecie, co oni badają bez usg na każdej wizycie na fotelu? Chodzi mi o to tzw. badanie "macane" ;-) ? Nigdy o to nie pytałam, a w sumie zaczęło mnie to zastanawiać.

Ja chyba muszę zacząc wstawać wcześniej :p

magdalen ja mam założony pessar od 24tc. Moja szyjka w ciągu miesiąca skróciła się z 32mm na 26mm, więc gin nawet się nie zastanawiał. Zakładanie trwało 30 sekund i było niebolesne. Pessara nie czuję wcale. Czuję się za to psychicznie lepiej. Ile ma Twoja szyjka? Bo ponoć pessara nie zakłada się, jak szyjka ma mniej niż 25mm.

madziarkas po żelazie mogą występować biegunki. Najlepiej pomijaj co którąś dawkę, bo jak i tak Cię "czyści", to nie wiem, czy ma to za duży sens, zwłaszcz że pozbywasz się w ten sposób również witamin z pożywienia itd.

morgaine ale wymyślasz z tą glukozą :p

nela mi też jest przykro, że nie mogę wybierać ciuszków i kompletować wyprawki. Niby mam upatrzony wózek, ale pewnie że wolałabym zobaczyć go na żywo. Mi też brakuje normalności, brakuje mi tak prozaicznej czynności, jak oddychanie świeżym powietrzem...moja teściowa powtarza mi słowa, które jej powtarzała jej babcia:"jak czegoś nie możesz zmienić, to to zaakceptuj". Staram się więc to akceptować...wierzę, że będzie dobrze...ale też zdarzają mi się gorsze chwile...to najzupełniej normalne...

laurka stan szyjki

cucumber no ja strasznie sie usmialam na "Poznaj moich rodzicow",kazda czesc baaaardzo mi sie podobala.Jeszcze ogladalam ostatnio pare fajnych filmow,ale w ciazy pamiec mi tak strasznie szwankuje ze dam Ci znac jak tylko sobie przypomne co jeszcze warto obejrzec.Mialam tez kilka tak kiepskich dvd ze nie zdzierzylam ich do konca choc mialy rewelacyjne "rejtingi'.jak tylko mi pamiec wroci to Ci napisze co jeszcze polecam.

tymczasem pozdrawiam ,ide do lozia bo brzusio odmawia wspolpracy i sie napina jak szalony;-)
buzki dla wszystkich brzuchatek

Dzień dobry!

Ale sobie dziś pospałam:-)Jutro mam dość napięty dzień więc chciałam wyspać się na zapas:-D

Weekend minął całkiem przyjemnie. Brzuszek się nie napinał w wielkich częstotliwościach( z dwa razy w ciągu dnia) więc nie wzięłam tego relanium. Mam nadzieje że nie będzie takiej potrzeby..

Aligatorku trzymam kciuki za Was!

Nic trzeba wstać ubrać się:-)

Dzień dobry :)
Właśnie wróciłam od swojego lekarza i jestem szczęśliwa:) Mój gin zrobił mi usg i potwierdził płeć maluszka - Będzie SYNEK!!!:):):):) Mały świetnie się rozwija i waży 1500g :):):) Duży chłopak z tego mojego synka:):)
A ja w ciągu dwóch ostatnich tygodni przytyłam aż 3kg...:/ A od początku ciąży przytyłam już 15kg:p W takim tępie dobije do 30kg:D:D:D:D
Ale co tam ważne żeby maluszek był zdrowy:)
Dziś dostałam też kartę ruchów i mam codziennie je sobie zapisywać:):):)
Następna wizyta 21 lutego....

p19u3e3khg6gt0vf.png

reklama
co do ukulturalniania się to ja z moim A czytamy właśnie "Dziecko dla odważnych".
dziecko-dla-odwaznych-b3017292.jpg

Siedzimy i ryczymy ze śmiechu :tak::-D. ..to nasze pierwsze pierwsze dziecko i zobaczymy... czy nie będzie tak samo :eek:;-)
Polecam wszystkim mamuśkom tą książkę:tak:

Do góry