reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witajcie. :)

Mnie dziś czeka pieczenie, bo wieczorem idziemy do znajomych.

Cocosova, Karina, Koot, Natasza - gratuluję pomyślnych wizyt i wyników. :)

Amber, wierzę, że ten czas szybko zleci... Poza tym - wiem, marne pocieszenie, ale zawsze JAKIEŚ - masz nas.

Marma - o matko, ale miałaś przygodę. o_O

Maga - ale piękne zdjęcie z USG. :D Chyba pierwszy raz widzę USG ciąży bliźniaczej. :) Ja od 13 tygodnia zażywam Feminatal 400, drogi jest, ale ma jeszcze w składzie kwasy DHA, a moja lekarka twierdzi, że są ważne teraz dla rozwoju Dzieciątka.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak właśnie Centrum jest poszerzone o składnik DHA, narazie za wczesnie na opinie bo biorę go od 2 dni, tak usg jest słodkie sama nie moge sie n adziwić jak one się tam mieszczą.:no::-D

Amber bedzie dobrze.:-) A zdazy wrocic przed porodem? Bo za pol roku to my sie bedziemy rozpakowywac.:sorry:

Marma, ja w 1 ciazy 3 razy zemdlalam i bez zadnego znaczacego powodu. Bylam w szpitalu wszystko badali i powiedzieli ze to z oslabienia i mam wiecej odpoczywac.:baffled: W tej ciazy jeszcze ani razu nie zemdlalam a mam wiecej na glowie no i co chwile nosze swoje slodkie 15kg jak nozki mu sie zmeczą.:dry:

Maga wymieklam jak zobaczylam to zdjecie z usg. Cudo. Tez nigdy nie widzialam usg blizniakow. Ale widze ze 2 jajowe, czyli bez problemu je odroznisz :rofl2:

My dzis pozno wstalismy bo Josh po nocnej pobudce spal az do 10!:szok: Ludzie nie pamietam kiedy tyle spal.:eek: Wiec jestesmy wypoczeci i w dobrym humorze.:-D
Pozatym chyba poczulam fasole jak sie odbila od mojego brzucha.:sorry: Dobrze pamietam jak to sie czuje i jestem pewna ze nie moglam tego pomylic z wzdeciami. :confused:Chociaz 12tc to i tak dosyc wczesnie. Nie wiem czy to omamy...:confused:

Ja tylko na chwilkę zasiadłam do kompa bo mój laptop został totalnie zmasakrowany przez moje dziecko i poszedł do naprawy. Mnie dziś spotkała bardzo nieprzyjemna przygoda. Pojechałam odwieść małego do przedszkola bo M miał robotę na cito i zachciało mi się ogórków kiszonych. Weszłam do sklepu kupiłam jeszcze moment rozmawiam z koleżanką i czuje że coś jest nie tak. Więc się pożegnałam wracam do samochodu i tylko zdążyłam wsiąść jak zemdlałam.... Teraz leżę i czekam na powrót męża i będziemy jechać na USG na 15 45. Jedziemy z bąblem bo nie ma kto z nim zostać. Muszę zabrać dużą ilość mordoklejek co by mnie z nim z przychodni nie wyrzucili :-D A swoją drogą ciekawe co mój doktorek na to wszystko:eek:

Odezwę się po powrocie.

dziewczyny maile z książkami doszły?
Przepraszam że nie odpisuję ale fatalnie się czuję i muszę się położyć.
Tak, tak już pisałam wcześniej, że jest ich tak dużo, że bo porodu będę miała co robić:)

Amber-wiem co czujesz bo w domu mam tez mundurowego i jak go nie było w domu zaraz po ślubie to myślałam, że zwariuję. Co prawda to nie było tak niebezpieczne i był w kraju więc co jakiś czas wracał na weekend. Ale teraz codziennie nie mam pewności czy wróci do domu.
Trzeba wierzyć, że wszystko będzie ok. Zanim przyzwyczaisz się do bycia na odległość to wróci i na nowo trzeba się uczyć, że ktoś śpi blisko:) u nas wojna była po powrocie.

Ostatnia edycja:
Witam ponownie.
Humorek ciut się poprawił jak zobaczyłam kluseczkę na USG.
Normalnie Majorka, rączki pod główką nóżki ugięte a jak doktor popukał w brzuch to się wkurzył i zaczął rączkami machać Słaby? Widać już półkule mózgowe nosek, kręgosłup i żołądek Wszystko w porządku. I dla świętego spokoju jeszcze test PAPP-A mam zrobić. Młoda już nie jestem ;)
asiunia niestety istnieje prawdopodobieństwo że nie zdąży ;( z koleżankami będę rodzić ;( a nawet jak będzie już w Polsce to musi być dwa tyg na kwarantannie żeby nikogo niczym nie zaraził w razie coś ;(
anetka https://www.babyboom.pl/forum/members/anetka1990-82581.html
witaj
Spokojnego słonecznego dzionka a ja idę wyć w poduszkę ;( ;( ;(

reklama
No więc zacznę od początku...

Tak jak wy mam termin na kwietnia:) Właśnie idzie mi 15 tydz wg miesiączki. Ale jestem szczęśliwa:) To moja druga ciąża choć mam dopiero 20 lat... Pierwszą poroniłam:(:( Teraz na szczęście wyniki mam dobre, ale gorzej z samopoczuciem:( mdłości i wymioty nadal mi towarzyszą, a witaminy prenatal classic chyba mi nie służą.... Czasami boli mnie też w dole brzucha:( To normalne???
Ostatnio byłam na usg genetycznym żeby sprawdzić czy dzidzia jest zdrowa. Z maluszkiem na szczęście wszystko w porządku. Widziałam już ruchy i bijące serduszko:) Rewelacja:)

Napiszcie jak sobie radzicie z wymiotami, mdłościami i obawami.

Pozdrawiam:)

Do góry