reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Jako (czemu jestem bardzo przeciwny) na forum roztrząsa się takie sprawy więc
ja też wtrącę:

primo: nie miałem żadnej pop(*&^ uniesienia, romansu, fascynacji itp. durną, brzydką, nudną, fatalną, głupią
debilką z cholernego parteru.

secundo: kocham joll tak bardzo jak się tylko da i jest dla mnie całym życiem.

tertio: tak, jestem czasami dupkiem. tak, robię wszystko żeby nim przestać być co mi wychodzi raz lepiej raz gorzej.

QLF ja Ci wierzę. zrób wszystko żeby Joll uwierzyła. ja mimo wszystko uważam że dziecko powinno mieć ojca, kobieta mężczyznę, a mężczyzna to powinien mieć jaja (a nie zachowywać się jak dupek. jak już się zachowa, każdy z was tak ma:p sama coś o tym wiem, to niech to naprawia!! ). więc przestań robić głupstwa i doceń kobietę jaką jest Joll, mądra, piękna, inteligentna i pewnie gdybym ją znała dłużej mogłabym wymienić wiele więcej zalet.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, kiedy Wy macie czas tyle pisać? o_O Nie wyrabiam, żeby Was nadrobić. :)

Na 2 lutego mam umówione USG, to między 18 a 22 tygodniem, to tyle z nowości. Poza tym nie wiem, na czym mi dzień schodzi, serio. Ale nawet nie mam czasu usiąść do komputera...

Dziewczyny, kiedy Wy macie czas tyle pisać? o_O Nie wyrabiam, żeby Was nadrobić. :)

Na 2 lutego mam umówione USG, to między 18 a 22 tygodniem, to tyle z nowości. Poza tym nie wiem, na czym mi dzień schodzi, serio. Ale nawet nie mam czasu usiąść do komputera...

zazdroszczę Ci bo przylgnęłam tu na amen. oczy mnie bolą, głowa, a ja dalej siedzę i czytam, i piszę, i ciuchów...już nie oglądam, nie szukam!!
muszę jakiś odwyk od bb sobie zrobić. to wszystko przez to że jak pracowałam to po 8 godz przy kompie, w domu nawet patrzeć mi się na niego nie chciało. a teraz tu tyle wspólnych tematów, rad, pomocy i samemu czasem coś można podpowiedzieć.... fajnie tak:) pierwszy raz uczestniczę w życiu forum hihi, pewnie jak urodzę to się to skończy...

aenye myślisz że przy trójeczce będziemy miał czas na forum?? ja myślę że lekko;) hahahah

Ja się też dziś nie mogę odkleić od kompa ;-) ale idę się myć i lulu, basta!!!! Dobranoc!!! Do jutra!!!

Morgaine przy trojeczce? Ja sie zastanawiam czy przy 2 bede miala czas... Domyslam sie ze pierwsze tygodnie i miesiace bede owiane cisza na BB, bo wiadomo - "praca". Potem jak juz moze dzieciaki oswoja sie z nami, my z ich godzinami "pracy" to bedziemy mial znow czas na BB.
Chodz powiem wam szczerze ze glownym powodem dla ktorego opuscilam 2 poprzednie fora, bylo to ze po urodzeniu forum zamienilo sie w istny wyscig, ktorej dziecko co juz potrafi, co kto robi, mowi, je itp... Poprostu same fenomeny sie rodza... Mialam tego dosc i tyle.
Mam nadzieje ze u nas tak sie nie skonczy. Wiadomo fajnie sie pochwalic co dzidzia juz potrafi ale bez jakies chorej rywalizacji.

Ide spac dziewczyny, padam na twarz, a jeszcze sie z P poklucilam... Ci faceci...

morgaine, no jasne, wtedy sie zacznie ;-) kupki, pieluchy, sraczki, ulewaczki, wysypki, zmiany mleka, dieta mamy, dieta dzidzi, pierwsze zupki, butelki, smoczki.. a jak! przy maluchu mozna sie ogarac ;-) moze bede mialam problem po 16, jak dzieci wroca z pkola ;-)

ja dzis zrobilam pyszna potrawke z kurczaka (co prawda w trakcie robienia niemal sila powstrzymywalam sie od wymiotow - jak sie dusila cebula - koszmar jakis, nigdy tak nie mialam, ostatnio dopiero sie taka wrazliwa na cebule zrobilam!..) - taka z curry, pomidorami, czerwona fasola, czosnkiem i cebulka wlasnie - na ostro, z ostra papryka - uwielbiamy z mezem to danie, ale mnie po nim brzuch rozbolal i boli caly czas. mam takie jazdy w srodku, ze szok, pewnie po tej papryce. cholera jasna, no, nie moge sie ulozyc, w kibelku bylam z 5 razy juz, czysci mnie masakrycznie. i od tego wszystkiego mam jakies lekkie skurczyki, nospa nie pomogla. ech. jeszcze godzina i ide spac.

w ogole to - dramatyczna wprost zmiana tematu, az wstyd - dowiedzialam sie, ze zmarl moj dziadek. dla mnie praktycznie obcy czlowiek, rozwiodl sie z babcia, zanim sie pojawilam na swiecie, mieszkal 3h od nas, z moim tata zerwal wszystkie kontakty. nie byl dobrym mezem, na pewno zlym ojcem. no ale raz, dwa razy w roku dzwonilam, albo on dzwonil do mnie. mojej siostry np nie uznawal, tzn. on uznawal tylko starsze z rodzenstwa (u swojej corki robil to samo, uznawal tylko starsza jej corke, mlodsza ignorowal). no ale mniejsza z tym.
niby obcy, zero kontaktu, ale jakos mi dziwnie i zal go.. niewielu bedzie po nim plakac.. zmarl samotnie, tzn. w kosciele, cudem jakims nie byl w domu sam - z tego, co wiem, odcial sie od wszystkich, wiec w sumie Bog mu laske okazal, ze zmarl wsrod ludzi, obcych bo obcych, ale nie sam w domu...
w srode pogrzeb, jade z siostra, moi rodzice na fuertaventurze, wiec nie przyjada..

wiem, ze bezdusznie to wyglada.. jakbysmy serca nie mieli.. ale naprawde to byl obcy czlowiek i wiele zla wyrzadzil babci i tacie.. co prawda mi nic zlego nie zrobil, ale dobrego - tez nie. nie chcial nawet dzieci ogladac moich.. takze choc troche mi przykro, ze nie bylo lepiej miedzy nami, to jednak nie rozpaczam...

mam nadzieje, ze mnie rozumiecie :-/

Morgaine przy trojeczce? Ja sie zastanawiam czy przy 2 bede miala czas... Domyslam sie ze pierwsze tygodnie i miesiace bede owiane cisza na BB, bo wiadomo - "praca". Potem jak juz moze dzieciaki oswoja sie z nami, my z ich godzinami "pracy" to bedziemy mial znow czas na BB.
Chodz powiem wam szczerze ze glownym powodem dla ktorego opuscilam 2 poprzednie fora, bylo to ze po urodzeniu forum zamienilo sie w istny wyscig, ktorej dziecko co juz potrafi, co kto robi, mowi, je itp... Poprostu same fenomeny sie rodza... Mialam tego dosc i tyle.
Mam nadzieje ze u nas tak sie nie skonczy. Wiadomo fajnie sie pochwalic co dzidzia juz potrafi ale bez jakies chorej rywalizacji.

Ide spac dziewczyny, padam na twarz, a jeszcze sie z P poklucilam... Ci faceci...

mnie też to wkurza na maxa. jak siedzą cztery baby i mówia: amoje dziecko to , a moje tamto, a moje to mialo rok jak mowilo, a moje 3 mce jak siedzialo (a propos. Nikos mial 4 jak usiadł!! niezly szok byl hahaha)
no i w ogóle.
a przy dwójeczce to czasu a czasu....
hihii
nie tak serio, to ja mysle ze w kwietniu jeszcze bedziemy mialy czas - bede lezec sobie z dzidzia w lozku, goic sie, odpoczywac, maz urlop, babcia do pomocy - moze(?) to jezscze laptop na kolana i spoko. ale jak juz czlowiek wpadnie w kierat zycia, to ja niestety chyba odpadne....najpozniej jak do pracy wroce:( przy dwojce nie mialam zbyt duzo czasu a co dopiero teraz.... ale moze:) wszystko sie ulozy jakos

cocosova-będzie dobrze,a z dziecka będziesz mieć pociechę,patrz przed siebie!!!Choć pewnie czasem będzie Ci trudno,ale pamiętaj-Twoje serce bije dla Niego i odwrotnie:))

joll-no cóż,powodzenia,powodzenia...Oby wszystko Ci się ułożyło i byś była naprawdę szczęśliwa,z poczuciem stabilności i bezpieczeństwa,owiana mgiełką miłości i zrozumienia...

Reszcie-dobrej nocy i przyjemnego wstawania-ja dopiero skończyłam korekty,ale Was podczytuję prawie na bieżąco...Słodkich snów:))

tertio: tak, jestem czasami dupkiem. tak, robię wszystko żeby nim przestać być co mi wychodzi raz lepiej raz gorzej.

Nie chcialabym komentowac, bo sporo juz zostalo powiedziane i oczywiscie zgadzam sie z dziewczynami.... Ale... jeszcze tak niedawno ktos tu kogos poprawial, apropo bycia dobrym mezem/ojcem...

reklama
dziewczyny please dajcie spokój Kulfonowi.
zaraz mnie tu wyrzucą z forum, że plemnika bronię, no ale któż z nas jest idealny? ja też czasem myślę że jestem złą matką, złą żoną (parę postów wstecz!!), a potem wszystko wraca do normy. przecież zawsze będą dołki w związkach, a wydaje mi się że Joll jest dziewczyną z dużym temperamentem (ja też) a takie jak my nie biorą sobie spokojnych chłopaczków, tylko mężczyzn z pazurem niestety!

p.s. QLF nie zapomnił przelać mi tej kasy co to mi obiecałeś za obronę Ciebie;)

Ostatnia edycja:
Do góry