reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja to żałuję, że nie mam tych podkładów poporodowych, to bym sikała pod siebie i po sprawie ;) bo oni montują tą szafę w przedpokoju, vis a vis toalety :p

reklama
Mitaginka Ja tez mam problem z odróżnieniem czkawki, ale mam wrażenie, że to coś takiego innego niż kopniaczek tak jakby cały maluch podskoczył w brzuszku, chociaż nie jestem pewna, ale tak mi się wydaje:-)
Nati_k swoja drogą, kazdej z nas przydałaby się 3 i 4 ręka, moze ktoś kiedyś wymyśli coś takiego :-D
Cocosova wszyscy fachowcy maj,a problem ze znajomościa zegarka, zawsze mają ustawiony czas z innej strefy czasowej;-)

hehe, ja mam takiego pana, co niby mial u nas w mieszkaniu robic elektryke (tzn rozprowadzac kable po scianach przy remoncie), a skonczylo sie, ze robil tez kafelki (3 razy byli u mnie kafelkarze i musieli po sobie zrywac ze scian je, bo niestety wg mojej oceny byly krzywo :-D ten polozyl idealnie, slowem nie musialam sie odezwac, sami pomyslal i jest cudnie), potem cekole, a nawet - hydraulike! podlaczal wanne, pralke, kibelek, wszystko. i do dzis go wolam, jak mam jakis problem, po prostu zlota raczka. uwielbiam go. taki facet, co przychodzi o umowionej godzinie (co mnie nawet nieraz drazni, bo ja nigdy sie na czas nie wyrabiam ;-) ), nie pali, nie pije kawy co 5 minut az mi glupio, bo np jak kladl kafelki na balkonie to przez 8h z jedna malenka przerwa na kawke i kanapke, az sama mu wciskam czasem, bo mi go zal. szok po prostu. i jak tanio robi, dokladnie! no zloty czlowiek. i prawie wcale nie gada (nie lubie gadul), a jak juz, to opowiada o zonie i malym synku :-) i jeszcze znizki mi daje ;-)
a jak nieraz chlopcy sa w domu, to pokazuje im, jak co robic, np daje im trzymac jakies narzedzia, podawac, etc. chlopaki zachwyceni :-D

czkawka to takie uczucie w miejscu, gdzie dzidzia ma glowke, bardzo rytmiczne jakby pukanie od srodka. nie mocne, wlasnie leciutkie, ale nastepujace niemal w rownych, krociutkich odstepach czasu (co kilka sekund, nieraz mniej).

produkcja pełną parą a mnie tylko 2 godz nie było!!

lilou WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRECZKI,HMM CÓRY

aenye a ten przepis na quiche to tu na kwietniu na kulinariach? są takowe? czy na głównym wątku? ja tam zamknęłam się na paru tematach, kwiecień, zakupy i teraz urządzanie pokoju i nie wiem co na forum ogólnym piszczy:)

i nie wiem co to jeszcze miałam pisać bo zanim doczytam do końca to zapmnę. trzeba by notatki robić hahahah;) kurde to forum to drugi dom!!

ale ja też mam zawsze o 9 juz pościelone łóżka, poodkurzane, dzieci pośniadaniowane a ja po kawie:) wstaje wcześnie i nie siadam od razu do forum bo potem nic nie zrobie jhihihi także to dzięki forum, pierwsze szybko speeda dostaje i robie co mam zrobic a potem bb:)

no imialam isc do kumpeli po ciuszki i LIPA ;(
zapomniala ze ma dentyste i dopiero na 16stą się umówiłyśmy. musze troche poczekac. moze zdjecia ciuchów dla koot'a porobię;)

no też mam prasowanie:( nie lubię:( no chyba że malusie ciuszki:D ale to w marcu wystarczy nie?

o wymyslilam, w ramach spedzania wiecej czasu ze Starszakiem wezme go dzisiaj do tej mojej kolezanki, my bedziemy przebierac ciuchy a moze on sie pobawi, bo ona ma 2 córy:D

kawy bym sie napila.... I NIE BEDE PIELUCHOWAC. decyzja podjęta (aaaaa to chyba topic z wątku zakupowego....niewazne i tak wszystkie jestescie na bieżąco:D)

jednak udalo mi sie za 1 razem przy malej pomocy panow "spod smietnika" :-D
jest takie malzenstwo ktoremu dawalismy wszystko jak robilismy remont:
kuchenke stara, lodowke, pralke, prety zbrojowe ze scian a ostatnio kaloryfer
tak sa szczesliwi ze jak mnie widza ze cos niose to leca zeby to wziasc
wiec wzieli moje smieci a przy okazji kilka puszek tez tam bylo :)

aenye - właśnie w momencie kiedy czytałam jak opisujesz czkawkę, moj mały ja dostał :) Haha. Faktycznie delikatne pukania, w równych odstępach czasowych.

Pralka zrobiona, zabieramy się za pranie :) Trochę się tego uzbierało :)

reklama
mitaginka, dobre :-D

cocosova
, ja tydzien zbieralam sterte ciuchow do zlozenia, zajeli mi to poltorej godziny, myslalam, ze sie pochlastam..!!!

morgaine
, tak, kwietniowki w kuchni czy kulinarnie, cos tak :-)

ja nie moge, zawsze po wstaniu robie kawe, siadam do bb... no i wlasnie, juz 13...
:-D

ja za to zjadlam juz:
kanapki
2 pomarancze
4 ciastka
lody malaga z polewa czekoladowa
1/4 quicha

masakra. masakra.

Do góry