reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

A można w ciąży morwe? I pomaga? Kto ci zalecił?
Nie wiem czy pomaga, zobaczę w sobotę bo idę na ponowne badania... a herbatę piła koleżanka z pracy która miała stwierdzoną cukrzycę ciążową stąd pomysł ;-) ja się lekarza jeszcze nie pytałam a teraz tylko przed badaniem popijam, jak będę na wizycie (dopiero w lutym) to zapytam.

Ostatnia edycja:
reklama
koot- a Ty spac nie mozesz biedaku??
witam z rana.
Wczoraj sie dobrze czulam i juz nie chcialam nospy brac wiec na wszelki wypadek bralam magnez. A ze mialam tylko 4 tabletki to wzielam 2x2 a wieczorem wypilam mg gdzie jest duza dawka. wiec jak bym zjadla w sumie 8 tabletek. i mialam jakas rewolucje jelitowa niby nic nie lecialo ale slyszalam jak sie przelewa :-(. dzisiaj juz nie bede tyle brac, wypije jedna dawke i tyle.
Na stronie kuriera maja napisane ze juz moja paczka z wozkiem jest w Gdyni to pewnie ja dzisiaj dostane :-)
a ja znowu do dentysty niby mialam 2 male dziurki a juz 3-ci raz ide skandal. Corka sie kreci miedzy lustrem a pokojem bo maja zdjecia dzisiaj, maz w lazience bo ma na 8 i niby gdzie ja mam sie szykowac?????

Czesc zdziewczyny,witam po dlugiej nieobecnosci.Troche sie zle czulam ,poza tym wypadlo duzo spraw organizacyjnych zwiazanych z daleka "delegacja " mojego M stad moja nieobecnosc.Strasznie sie balam tyle byc bez niego ale jak wyjazd zbliza sie ku koncowi to juz jest lepiej i nie moge sie doczekac kiedy zobacze rzeczy dla naszej Niunki:)Troche mu popdpowiadalam przez internet ,troche znajomi a z reszta szedl na zywiol.Moze sie okazac ze nic do nieczego nie pasuje,haha.Ale chceci sie licza i ten oddech ze juz cos dla malenstwa jest! Nareszcie!

Nati no właśnie nie mogę, dziś od 4 rano. Czasami mam wrażenie,że mogłabym nie spać...no cóż, najwyżej w ciągu dnia się położę. Powodzenia u dentysty. Ty uważaj z tym magnezem, bo tak jak piszesz, co za dużo to niezdrowo.

Ja mam dziś plany typowo domowe, no za wyjątkiem wieczornego zebrania rady szkoły, ale to wątpliwa przyjemność. Dziecko do szkoły już jedzie, a ja zrobię dziś spgetti, daaaaawno nie było.
Jejku jak ja bym chciała pobyć sama...a tu ciągle pełna chata. Wrrrrr! Marzy mi sie,ze właśnie wszyscy wyjdą, a ja sobie posiedzę, połażę po domu swoimi ścieżkami, jak przystało na rasowego kota :-D

Nie wiem czy mozna tak pisac jeden post pod drugim ale co tam:).Jestem juz taka happy ze malenstwo ma wozek ktorego mama jeszcze nie widziala i fotelik do samochodu.Wszystko sie kupy nie trzyma bo w roznych kolorach ale bedzie weselej,tak sie pocieszam.Tata zakupil tez czesc garderoby mlodej damy,zobaczymy jak wyjdzie to rozmiarowo i kolorystycznie ,czy da sie cos z tego sklecic.Jakkolwiek by nie bylo wiem ze pokupowal na przecenach za bezcen rzeczy dobrej jakosci i szybko mi sie to nie rozpadnie ani niunki nie bedzie drapac.Brakuje mi jednak kombinezonika na wyjscie ze szpitala ( urodze wczesniej bo w marcu i zastanawiam sie gdzie takowy moge kupic i jaki rozmiar).A wy juz pewnie zapiete na ostatni guzik z wyprawkami ,tyle mnie tu nie bylo.

Ostatnia edycja:
Gdzie tam nela: ja nie mam nic! Dosłownie nic! Martwię się troszeczkę, ale czekam na skończenie się jednej licytacji..trzymajcie kciuki:) jezeli sie uda to dokupię tylko bodziaki i troszkę pajaców i śpioszków i będzie gotowa wyprawka. Nie przejmuj się.

Hej Koot,ja nigy nie korzystalam z zadnych aukcji na allegro ani moj M .To z powodu ze dlugo mieszkalismy poza krajem i nie bylo takiej potrzeby bo wszystko w sklepach bylo tansze.W Polsce mielismy twarde ladowanie ,ceny rozwalaj a zanim naucze sie obslugiwac allego( szczerze to narazie sie nie przymierzam) to bedzie juz po porodzie.Narazie ratuje sie jak sie da .I okazuje sie ze zadnych sweterkow nie mam ,spodenek ,a juz o "sprzecie do pielegnacji" malucha i calej tej oprawie nie wspomne.Tylko to moj 1erwszy raz to stresuje dosc ostro:).A teraz drogie panie porcja lekow ,pozniej wskakuje wskakuje do ...lozia bo prowadzilam nocne rozmowy przez ocean,trzeba korzystac poki mozna bo mi jakies 2 miesiace zostaly a pozniej Niunka bedzie ustalac reguly:)

reklama
Witajcie :-) Widzę, że nie tylko ja nie mogę dospać. Miałam dzisiaj fatalną noc. Położyłam się o 24:30 i aż do rana budziłam się dosłownie co godzinę. Nie mogłam się wygodnie ułożyć i brakowało mi tlenu. Miałam wrażenie, że dziecko mi gdzieś uciska i zamiast pełnego oddechu, mogę wziąć tylko pół :/ Dobrze, że ta noc już się skończyła, chociaż jestem potwornie niewyspana :/

Do góry