reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

aronka Szczepienie i nieszczepienie to faktyznie temat rzeka i bardzo kontrowersyjny, przerabialismy na styczniowkah a wlasciwie do dzis przerabiamy hoc dzieciaki juz rok pokonczyly:)

Witam dziewczynki!

Ja tylko na chwilę-u nas wszystko w porządku,nie mam za bardzo czasu bo nabrałam zleceń z wydawnictwa i jak ślęczę przed laptopem to tylko po to by robić korekty..
Jutro mam wizyte,trzymajcie kciuki za mnie i dzidziola.A po wizycie dam znać co i jak!Pozdrawiam Was cieplutko!!!

&&&& Kciukasy zacisniete, bedzie dobrze:):)

Zalizylismy pierwszy w tym roku spacer po plazy, dobrze powdychac swierzego powietrza, teraz mi sie japka drze......nie moge odespac jakos:)

reklama
Wracając do tematu szczepień ciężarnych i maluszków.Jestem za podstawowymi szczepieniami dla dzieciaczków.Co do szczepienia Nas mamusiek to osobiscie sceptycznie podchodzę do sprawy.Sama przed ciażą byłam szczepiona na WZW typ B i koniec.Nie zamierzam szczepić się na grypę .Nie wierzą w skuteczność tej szczepionki .

Ze szczepieniami to faktycznie sprawa indywidualna, ale co do tej rtęci to wiem, że zostały wycofane te które ją zawierają, Ja akurat uwazam, ze dzieci należy szczepić, ale to moje zdanie, a każdy musi podjąć decyzję sam. Co do szczepień przeciwko grypie to tylko raz kilka lat temu sie szczepiłam i po tym zachorowałam i miałam goraczkę 40 stopni, nigdy wcześniej i później nie chorowałam tak cieżko jak wtedy po szczepieniu wiec od tego czasu unikam szczepień przeciw grypie jak ognia, ogólnie szczepienia w ciąży są wskazane, ale Ja osobiście jestem na nie.
Morgaine ja biorę 2x2 luteiny dopochwowe, wcześniej brałam nawet 3x2, ale to zależy od wskazań lekarza, ogólnie jest to lek i jeśli nie ma potrzeby to lepiej nie brać za dużo, bo zawsze ma to jakiś wpływ na maluszka, więc najlepiej tylko tyle ile zapisze lekarz. Jeśli nie pamiętasz to podejdź do apteki, może będą miały jeszcze receptę i Ci powiedzą ile tam lekarz wpisał
MamusiaDorusia trzymam kciuki i czekam na wiesci po wizycie

Ulisia to zależy od szpitala a ogólnie zgodnie z przepisami są zakazane, więc trzeba sprawdzić w swoim szpitalu, w moim nie ma

Witam

oczywiście dołączam się do życzen dla dzisiejszych jubilatek :-)

...a ja właśnie odebrałam wyniki: morfol, mocz, i ta glukoza

no i słąbo wypadłam. Z pewnością czeka mnie powtórka z rozrywki. w moczu ślad białka, liczne bakterie i nawet jakieś pojedyncze drożdze

a glukoza po godzinie 50g - 144. Norma to 140, także pewnie czeka mnie powtórka z 75g i dwoma kłuciami:-(

na szczęście w czwartek już wizytka i USG 4D (mam nadzieje że wyjdzie)...taka jestem ciekawa jak tam to moje maleństwo, i czy po drodze nie "zmieniło sie w chłopca"

a ja wlasnie doczytalam ze nadmiar magnezu powoduje nudnosci i biegunke, a takze zawroty glowy. Odkad przyjmuje tyle magnezu ile przepisal mi gin zeby nie miec tych skurczy to mam biegunke... I teraz badz madry co tu robic... Brac nie miec skurczy a juz od podcierania krew leci, czy nie brac ale miec skurcze :( katastrofa..... :(

przepraszam ze tak pozno, ale rowniez wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla naszych solenizantek :)

hej.. mnie dzis od rana mocno boli brzuch.. mam takie skurcze jak na @. rano wzielam dwie nospy - nic nie dalo. potem relanium i spalam prawie 4h - dopoki znowu nie zaczal bolec. ech. dziwne. ale dziecko sie rusza, nic nie krwawie, wiec leze i czekam, az przejdzie. znowu wzielam dwie nospy.. to nie taki mocny bol, ale taki promieniujacy od krzyza, do nogi, w brzuchu sie koncentrujac na dluzej.. dziwne.. jak nie przejdzie do wieczora chyba podjade gdzies. pierdziele, mam dosyc ciaz, to juz naprawde ostatnia.

i oczywiscie powiedzialam mezowi, ze mnie boli brzuch, wzielam leki i sie klade.. zero odzewu.. :-( z zapacowania zapomnial jednak odpisac... nienawidze go czasem...

reklama
ja też mówię szczepionkom nie- szczepiłam się na wzw w sumie już dwa razy, a po szczepionce na grypę i tak chorowałam, teraz się nie szczepię i tfu tfu nie choruję;-)
luteinę brałam 2x2 do 22 tc potem 2x1 a od tyg nie biorę w cale, tzn ginka kazała brać doraźnie z no-spą w razie bóli i twardnienia brzucha, bałam się tego odstawienia ale jakoś na razie jest ok :-)

Do góry