reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hej dziewczynki

Zwloklam sie z wyrka wlanie, maz pozwala odespac wyjazd:):)

acronka najlepsze żyzonka!!!!
lenka rozumiem o zym piszesz, moja babci tez ma takie akcje ze zapomina i najlepiej nie wyprowadza jej z bledu bo sie denerwuje, na szczescie sa to jeszcze sporadyzne sytuacje.

Co do butelek to u nas TT zupelnie sie z Olkiem nie sprawdzily i zamienilismy na avent, teraz tez mam zamiar je kupi ale jeszze nie mam nic.
Łóżeczko zakosimy chyba Olkowi a jemu turystyzne kupimy, no i zgadzam sie zze materac trzeba dokupic, tego z kompletu nawet materacem nazwa nie mozna.
Co do informacji ulisi to faktyznie cenna dla dziewzyn rodzacych w PL, u mnie podaja witamine K i szczepia tylko na gruzlice w szpitalu i zawsze pytaja o zgode.
o do szczepien np na świnska w ciazy to jestem na nie, nie ładowalam tej chemii w siebie poprzednio i teraz tez nie zamierzam, ty bardziej ze ludzie horuja nawet po szczzepionce:dry::dry:
Ok lece bo śniadanko mi pachnie:-)
Milego dnia

reklama
Cześć dziewczyny,
trochę mnie nie było, mały chorował nie przerwanie zaczęło się od rota, później było zapalenie uszu i gardła a na koniec stan zapalny jamy ustnej, nie wiedziałam w co mam ręce włożyć dosłownie, wizyty u lekarzy, podawanie leków, smarowanie normalnie masakra, całymi dniami na wysokich obrotach, ale było minęło mam nadzieje że odchorował co swoje i będzie ok..
Witam nowe mamusie
Lenka i Acronka
serdeczne życzenia spełnienia marzeń

Widzę że temat wyprawkowy na tapecie, ja ostatnio nie miałam czasu o tym myśleć ale mam zamiar w najbliższym czasie zrobić listę i wyruszyć na zakupy ehh uwielbiam to:)
Co do butelek TT to używałam ich przy synku i byłam bardzo zadowolona, ale jeśli mogę Wam doradzić to kupujcie te z czarną miarką, lub kolorową, bo są jeszcze takie z przeźroczystą dla mnie porażka jak trzeba butle szybko naszykować to trudno jest dojrzeć te cyferki i odmierzyć odpowiednia ilość ml, a z kolorowymi bez problemu.

Byłam też na teście krzywej cukrowej w tamtym tygodniu, wyszlo mi 105 po 2 godzinach wiec chyba nie tak źle, w poprzedniej ciąży miałam wynik 152 (skrzyneczka pozdrawiam:), z tego co pamiętam to miałam tylko ograniczyć słodycze więc myślę skrzyneczka że nie będzie źle

Wogóle to czuję się jak słoń mimo tego że mam mniejszy brzuch niż w poprzedniej ciąży, jestem bardziej aktywna, biegam, sprzątam, gotuję ,opiekuję się małym to normalnie chwilami jest mi tak jakoś dziwnie ociężale jakbym miała rodzić zaraz (odpukac tfu tfu) mam jakieś dziwne przeczucie że dziecko będzie chciało wyjść wcześniej, no tak ze dwa tygodnie wcześniej to bym się wcale nie obraziła:-p w czwartek mam wizytę więc zobaczę co tam słychać u mojego synka number 2:)
No właśnie bo nadal imię nie wybrane, normalnie przy pierwszym to od razu byłam pewna, a teraz jakoś ciężko się zdecydować żadne imię jakoś tak mi nie przypadło do gustu hmm..

Młody śpi to trochę mieszkanie posprzątam i obiad ugotuje..
Miłego dnia

lenka, acronka najlepsze życzenia dla Was!

morgaine ja biorę duphaston (to tak jak luteina progesteron) teraz już 4 x 1; nie wiem, czy można przedawkować- to jest hormon odpowiedzialny generalnie za podtrzymanie ciąży na różnych etapach. Cytat z październikowego M jak Mama:
przyjmowanie progesteronu lekarz może ci zalecić, gdy
-odczuwasz we wczesnej ciąży: bóle brzucha, skurcze macicy, krwawisz lub masz plamienia
-twój poprzedni poród zakończyl się przedwcześnie lub poroniłaś
-wystąpily u ciebie aspekty kliniczne, takie jak niewydolność szyjki macicy, czyli jej przedwczesne skracanie się
-występuje zagrożenie porodem przedwczesnym, np. przy zbyt wczesnych skurczach

u mnie też noc trochę bólowa, a mała ostatnio lubi kopać mnie w okolicy pępka ;) dziwne uczucie, śmieszne... a do tej pory na ogół czułam ją niżej

acronka, wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
lenka, a dla Ciebie najlepsze życzenia urodzinowe :)

Ja się dzisiaj nie wyspałam. Bolał mnie kręgosłup i nowa dolegliwość się pojawiła, zaczynają mnie boleć biodra po bokach. Tak jakby gdzieś miednica. Jak leżę długo na jednym boku to zaczyna boleć i się budzę w nocy:/
Dzisiaj jadę oglądać wózek znajomych, ciekawe czy mi będzie pasował. No a potem szkoła rodzenia. Przeszłam się rano na piechotkę do banku i po drodze musiałam przystawać, bo mi brzuch twardniał. Najlepiej się czuję w domu jednak, ewentualnie u kogoś w domu, bo zawsze mogę się położyć albo usiąść a tak na ulicy to bieda.

asiunia materacyk juz jest :) i pościel :) po starszej mam schowane więc tylko odświerzyć.

w domu mam sajgon przez ten remont. ciągle coś trzeba zrobić a mała fika i stwierdziłam że czas nogi wyprostować. przed kompem :)

Dzień Dobry .

byłam dziś na glukozie,w jednej przychodni nie zdążyłam dojechać na czas i powiedzieli że nie zdążą,więc na szczęście 2 ulice dalej była przychodnia gdzie laboratorium do 19 jest. masakra ,koszmar,myślałam że żygnę jak kot,a babka mnie pospieszała tylko ,potem cały czas mnie nudziło,po południu wyniki .

gorzką kawę se dziś zrobiłam i zero słodyczy bo czuję się fatalnie jeszcze .

ja tam też jestem przeciw szczepieniom w ciąży, bałabym się .

Dziękuje dziewczynki za życzenia .Ale jesteście kochane .Banana na twrzy dzięki Wam mam pokażnego :-)

morgaine ja tez biore luteine 3 razy dziennie po 2 tabletki dopochwowo.Na początku ciaży brałam 3 tabletki 4 razy dziennie.Pani dr w szpitalu powiedziała ze tego się nie przedawkuje a i tak wiadomo że nie całość dawki się wchłonie -szczególnie jak rozpuszcza się w środku to wypływa dosć dużo.Przeczytaj ulotkę odnosnie luteiny i tam jest wyjaśnione dlaczego powinno się ja stosować cały okres ciąży .
Zacytuje najważniejsze informacje
progresteron jest hormonem niezbędnym do utrzymania ciąży przez cały okres jej trwania:hamuje reakcje immunologiczną matki na antygeny płodu,jest substancją podstawową do produkcji hormonów płodu,inicjuje poród,znosi samoistną czynnosć skurczową ciężarnej macicy.
Działa na gruczoł sutkowy pobudzając wzrost gruczołów i nabłonka przewodów oraz umożliwia laktację.

Pozdrawiam kochane

Dziewczyny!
Serdecznie dziękuję za życzenia! Dopiero odpisuję, ale pierwszy gość, babcia własnie pojechała do domu :)Zastała mnie jeszcze w szlafroku, o 11-tej,bo dzisiaj wyjątkowo sobie pospałam :D

Lenka
- 100 lat, spełnienia marzeń, a przede wszystkim szybkiego i w małobolesnego porodu!

cześć dziewczyny! jestem październikówką 2010. chciałabym się z Wami podzielić informacjami, o których ja się dowiedziałam o wiele za późno - ale mądry Polak po szkodzie.

W szpitalu Wasze dziecko zostanie zaszczepione na gruźlicę i WZW. Większość szpitali do szczepienia wzw posiada koreańską szczepionkę EUVAX która zawiera rtęć (!) i może być bardzo szkodliwa (można poczytać w necie).
Możecie sobie ją odpłatnie zamienić na inną, która jest lepsza, np Engerix B. Trzeba mieć receptę od lekarza i wykupić w aptece (koszt ok 50zł) albo zamówić przez szpital. To już się musicie same zapytać jak w Waszym szpitalu jest.

trzeba trochę wysiłku - pamiętać np o tym żeby uprzedzić lekarza o zmianie szczepionki. Nikt Was nie zapyta o zgodę na zaszczepienie! - ale moim zdaniem warto. Nie pozwólcie truć Waszych dzieci! W wielu krajach EUVAX został wycofany z obrotu!

ulisia
- od tego roku od stycznia zostaly obligatoryjnie wycofane wszystkie szczepionki z rtęcią. Polska się z tym bujała od 3 lat z góra,ale w końcu padło postanowienie. Chociaż fakt, faktem lepiej sprawdzić, czy aby na pewno nie dają Euvaxu.
Nie zapominajmy także że w wielu szczepionkach nośnikiem jest aluminium (zwłaszcza w skojarzonych), które też nie jest obojętne dla organizmua wręcz zabójcze.Warto czytac ulotki szczepionek!

My z męzem podjęlismy decyzję o nieszczepieniu Małej w ogóle. Ale to osobny temat rzeka i jak któraś chce pogadać na ten temat to albo wątek założe, albo zapraszam na priv.

W ciązy nie dam się zaszczepić na grypę. Uważam że to bzdura kompletna. Nie ma udowodnionej skuteczności szczepionek na grypę, nie ma badań klinicznych w tym kierunku, a tym bardziej nikt, nie sprawdza, czy na pewno ciężarnym to nie szkodzi. Więc ja mówię za siebie - nie dziękuję.

Witam dziewczynki!

Ja tylko na chwilę-u nas wszystko w porządku,nie mam za bardzo czasu bo nabrałam zleceń z wydawnictwa i jak ślęczę przed laptopem to tylko po to by robić korekty..
Jutro mam wizyte,trzymajcie kciuki za mnie i dzidziola.A po wizycie dam znać co i jak!Pozdrawiam Was cieplutko!!!

reklama
Morgaine - ja biorę Luteinę 2x1. Na początku brałam 3x1. I będę brała do około 30tygodnia.

MamusiaDorusia
- trzymam kciuki.!!!

Ostatnia edycja:
Do góry