reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

margola- pięknie,gratuluję wielkiej babeczki:-)

erba- no przecież olbrzym, mój mały na początku 26 tc miał tylko 880 g;-)

mitaginka- no pewnie że niełatwe, ja to co 15 min muszę pozycję zmieniać bo plecy i nogi zaczynają drętwieć i boleć a jeszcze jak Antek dokazuje to już w ogóle;-)

a mój mężul mi zazdrości i mówi że on chetnie by sie ze mna zamienił :p nie wie, co mówi.Takie lezenie moze przez 1-2 dni jest formą wypoczynku, a potem męczy bardziej niz niejeden wysiłek

reklama
o jeju erba to nieźle ;)
czym Wy się żywicie, że dzieciaczki tak rosną? :p

U nas to chyba w genach moj m jest wysoki bo ma 198 ( ale szczupły ) ja tylko 167 :( córcia też była duza bo miala 3900 i byla dlugasna :) i wszystkie babeczki mowiły ze wygląda jak 3 miesięczny noworodek . I teraz duzo nie przybralam bo 7 kg w porownaniu z corcia , hmm ? Ale wiecie mam nadzieję ze moze mlody przystopuje i tak tez bedzie miał 3900 :) choć najważniejsze żeby zdrowy był

No u mnie 26 tydzień, 3 dzień i dzidzia waży 850 albo 870. to chyba całkiem średniawo:) chłopaki przy urodzeniu miały po 3 kg, takie dzieci sie fajnie rodzi:) ale większe też się da:)

Tak sobie myślę o tych naszych terminach porodu, a potem jak kwiecień przyjdzie, to pewnie wszystko będzie wyglądało całkiem inaczej:) ja raczej 'okołoterminowo' rodzę, ale chyba niektóre z nas to marcóweczki będą;) a niektóre pewnie majóweczki....

Ostatnia edycja:
No u mnie 26 tydzień, 3 dzień i dzidzia waży 850 albo 870. to chyba całkiem średniawo:) chłopaki przy urodzeniu miały po 3 kg, takie dzieci sie fajnie rodzi:) ale większe też się da:)

No ba :) Ja mam nadzieję ze tak szybciutko i tak leciutko pojdzie z młodym jak z corcią :)

Skrzyneczka Co do glukozy to nie pomoge , ja jeszcze nie mialam z obciążeniem na poczatku tylko zwykle pobranie i narazie moja ginka nic nie mowi a ja się nie dopominam Poczekaj na wizytkę bedzie dobrze :)

skrzyneczka- powyzej 140 to zle ale jakie daja zalecenia to nie mam pojecia, ja mialam nizej po 2h niz na czczo ale podobno to sie zdarza i jest ok.

moja coreczka wazyla 1850 i rodzilam 24h ale nie pamietam zleby bylo bardzo bolaco :)
ale moze jak by wazyla ok 4 kg to bym paietala :(

skrzyneczka- powyzej 140 to zle ale jakie daja zalecenia to nie mam pojecia, ja mialam nizej po 2h niz na czczo ale podobno to sie zdarza i jest ok.

moja coreczka wazyla 1850 i rodzilam 24h ale nie pamietam zleby bylo bardzo bolaco :)
ale moze jak by wazyla ok 4 kg to bym paietala :(
Nati i tutaj nie wiadomo :) muszę Tobie powiedzieć ze ja byłam zdziwiona ze mloda taka duża się urodziła bo ja zaparlam się 3 razy i już się ,, wykluła " dlatego ja samego porodu sie nie boje tylko tych boli straszie mnie brzuch bolał Ale jak teraz tak bedzie to bede bardzo zadowolona :)

moja "mała" miała 4090, ale musieli mi ja pomóc wypchnąć... wolałabym żeby teraz dzidziuś był mniejszy, ale się nie zapowiada

no tak mowia ze drugia ciąża większa , mi ginka powiedziala odrazu ze moge sie spodziewac ponad 4 kg . Ale nie ma co sie stresowac zobaczymy jak bedzie Oby szybko bezbolesnie i łatwo czego sobie i Wam życzę :)

reklama
Do góry