reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

heja
ja od rana w bojowym nastroju, już zaliczyłam wizytację w szkole, żeby pani sprzątaczka pamiętała o mnie :)
aaaaa, Katechetka 6 postawiła Adasiowi. komentarz był. :No, udało Ci się. ale dziecko szczęśliwe

od wczoraj, tak żeby nie zapeszyć, czuję się całkiem dobrze. skurcze wyciszyły się, fakt, że dużo leżę i dodatkowo łykam magnez, czyżby działało??

apropos posiadania duuuużej ilości dzieci. nie jest to łatwe wyzwanie, i pod zwględem finansowym i organizacyjnym, ale fajna taka rodzinka

reklama
No właśnie powiedział tak: " Ma Pani za niską hemoglobinę i trzeba zacząć przyjmować żelazo"... A wie że biorę witaminy więc sama już nie wiem... A następna wizyta dopiero za dwa tygodnie:(

p19u3e3kg391qtdo.png

Dziewczynki kochane no normalnie czyści mnie po tej glukozie .Juz dawno takiej biegunki nie miałam .Już trzy razy się wracałam do domu ,wyjść nie moge .
Ponadto jeszcze mi się odbija i ciągle czuje to fujostwo.Jak piłam glukoze to nie było tak żle i nawet mi przeszła dobrze ,a teraz masakra .
Chyba się położe ,może jak się prześpię to może przejdzie .
Węgiel to mozna brać w ciąży??Chyba nie zaszkodzi ,jak myślicie ???

Anetko co do tego żelaza to wydaje mi się że możesz łączyc go z witaminami.Jeżeli mimo tego że brałaś do tej pory witaminy hemoglobina ci spadła to znaczy że za mało tego żelaza przyswajałaś i dlatego niedobór musisz uzupełnić dodatkowym preparatem.
Spytaj sie tez gina czy nie ma co do tego obiekcji.

Witam:) Kobietki mam do Was pytanie. Otóż dziś byłam u lekarza żeby zrobić test po obciążeniu glukozą i wyszedł dobrze:) Tylko że okazało si e, że mam za niską hemoglobinę (co oznacza anemię:(:( ) i muszę brać żelazo, więc kupiłam Hemofer Prolongatum. Zastanawiam się czy mam go brać skoro w witaminach które sporadycznie biore, czyli Falvit Mama jest żelazo i nie wiem czy to można łączyć... Co o tym myślicie???

p19u3e3kg391qtdo.png
Ja też mam niską hemoglobinę i biorę Pregna Plus cały czas a do tego żelazo Biofer. Pytałam się ostatnio giny, czy to żelazo w witaminach Pregna Plus nie wystarcza to powiedziała, że do witamin to dają mniejsze ilości żelaza i jak niska hemoglobina to przydaje się brać dodatkowe żelazo. Ja mam narazie raz dziennie żelazo, ale jak się nie poprawi hemoglobina to będę częściej brała.

anetka no właśnie lepiej zapytaj lekarza czy powinnaś brać i jakie, bo twoja anemia jest też niebezpieczna dla maleństwa ale z drugiej strony skutki przedawkowania żelaza też miłe nie są;-) a może lekarz zaleci Ci tylko jedzenie większej ilości produktów bogatych w żelazo np buraków...

Witajcie o poranku.

Dziś znowu dopadł mnie skurcz łydki w nocy, megabolesny, T mi masowal 10min.

A jak u was z wyprawką, pokoikami itd? Ja nie mam nic przygotowane, ubranka po Olku musze spakowac, jednak sie nie przydadza:)
Poza tym czuje się cięęężżżka, jakbym w 9-tym m-cu byla, chyba nie donosze do konca a juz o przenoszeniu jak poprzednio nie ma mowy:)
Milego dnia kobietki

aaaa, zapomnialam pochwalic moje dziecko! w piatek Fiolek zbuntowal sie i powiedzial, ze on juz nie jest mala dzidzia i nie bedzie spal z pielucha. ja przerazona niemalze, bo niemal co noc cos tam w tej pieluszce bylo (wiele razy probowalismy odpieluchowac, ale zawsze sie zesikiwal - no problem mielismy naprawde z nim). ale - odpukac, odpukac - sie tak zaparl, ze od pt nie sika! juz 4 noc! (w czwartek mial pieluche, ale sucha). no jestem w mega, mega, MEGA pozytywnym szoku!
jak do pt wytrwa, to obiecana ma super nagrode, bedzie mogl sam sobie wybrac, co zechce :-)

aaa i przypomnialo mi sie :-) dziewczynki, ktore skladaly urodzinkowe zyczenia Fiolkowi ostatnio - on juz mial urodzinki, 21.12 :-D ale dziekujemy bardzo! musze uaktualnic suwaczek :-)

jola-ja właśnie też się obawiam że może się wcześniej zacząć;-) i tak sobie dziś pomyślałam że muszę zacząć kompletować chociaż te rzeczy do szpitala, bo ciuszków już trochę mam w sumie wózek i łóżeczko też prawie wybrane to jakby co to mężuś kupi;-) a pokoik póki co musi poczekać mały narazie będzie miał kącik w naszej sypialni:-)

reklama
jola- ja mam wszystko, jeszcze tylko wozek ( jestem na etapie wyboru od rana siedze w allegro wybralam w sumie juz 2 i siedze patrze i mysle wrrr) i materac do lozeczka.
mam wszystko tylko dlatego ze wszystko dostalam, a takie pier..dolki jak pieluchy, wanienka, szczotka i grzebyk, butelki, smoczek to kupuje 1-2 razy w msc od pazdziernika.

Do góry