reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dziękuję Kwietnióweczki za pomysły wakacyjne, już sobie planuję i nie słucham gburasków.....i od razu mi lepiej

czy pamiętacie może w którym tygodniu (pamiętam, że coś koło 24-28 tyg.), trzeba zrobić kolejne badanie na przeciwciała, te w przypadku konfliktu serologicznego matki i ojca, zapomniałam się pytać na ostatniej wizycie

no i jeszcze ciągle mam to powiedzieć, że szacun dla tych Mamusiek, które mają dużo dzieci.....sama chciałabym trójkę.....tylko jak to pogodzić ze wszystkim.....podpowiedzcie

pociecha dla smarkająco - gardłobolących..brzuchospinających....ja dalej w klubie :) jakieś licho....byłam dziś z juniorem na pobraniu krwi na to białko crp - i ma w normie, a kaszle jak smok....już byłam zdecydowana na antybiotyk, ale po tym badaniu znów w kropce (młody jest astmatykiem, więc wziewy i zyrteki na bieżąco.....a on dalej biedulek się męczy)

reklama
morgaine ja za kazdym razem dostaje inna kwote i róznice sa nawet rzedu 1000 zł- kiedys o tym pisałam. Oni licza srednia z 12 mcy poprzedzajacych zwolnienie, ale ma tez znaczenie, kiedy trafi do nich oryginał l4, stad róznice i potem wyrównanie

różnica 1000 zł?? hmm dużo. ale pewnie by się to zgadzało, bo zwolnienie policzyli mi pewnie nie do końca grudnia. zobaczymy w lutym. ja myslalam ze oni licza srednia z ostatnich 3 miesiecy bez L4 czyli pełnych przepracowanych. a to cały rok... heh i tak mam sie dobshe:D:D
kilka osób mi też mówiło że na L4 wychodzą lepiej bo płacą też za sob i nd. ale to chyba jesli chodzi o prace na zmiany, bo jak sie ma umowe od pn-pt to nie płacą za sb, nd i tak. ni jak tego nie idzie ogarnąć!

dziękuję Kwietnióweczki za pomysły wakacyjne, już sobie planuję i nie słucham gburasków.....i od razu mi lepiej

no i jeszcze ciągle mam to powiedzieć, że szacun dla tych Mamusiek, które mają dużo dzieci.....sama chciałabym trójkę.....tylko jak to pogodzić ze wszystkim.....podpowiedzcie)

Hatorska ale co pogodzić, sex i dzieci śpiące za ścianą;:D:D:D;P:p
to of course tak przewrotnie hihi powiem Ci że z dwójką mniej kłopotu niż z jednym. Dużo mniej. trzeba tylko dzieci dyscyplinki trochę nauczyć, że do spanka to o tej, a do przedszkola o tej, zeby placzu i zgrzytu zebów nei bylo. a tak to luzik. młodszy uczy sie od starszego. wszystkiego 3 razy szybciej. bawią się razem. a jak jeden to trzeba sie nim zajac bo sie nudzi. luzik. czasem jeden drugim o scianę, no ale co tam, chłopy też muszą umieć walczyć o swoje nie??!!
a teraz będzie trzecia, dziewczynka która ich ogłady ma nauczyć:D:D taki przynajmniej plan, mam nadzieję że jej nie rozpuścimy albo że oni z niej łobuziary nie zrobią hhiihi.

jedyne co wymaga super mega organizacji to zimowe wychodzenie do przedszkola, niani itd. to ubieranie i pakowanie do auta mnie wykończy. ale teraz luz, bo jestem na elle quatro (L4 ) to mamy rano dużo czasu i spokojnie sobie wychodzimy. w przedszkolu pojawiamy się tuż przed śniadaniem hihi.

a radość z dzieci przeogromniasta i zawsze mówię że gdyby nie kasa to i 5 mogłabym mieć. Niestety trzeba też brać pod uwagę ich przyszłość, szkołę, podręczniki, korepetycje, to dopiero się zacznie.... przy takich maluchach to malo wydatków, bo wózek, łóżeczka, ciuchy, pościele, laktator, podgrzewacz i wiele wiele innych huśtawek i zabawek już mamy.

ufff to zareklamowałam. jakby ktoś miał wątpliwości jak począć chłopczyka a jak dziewczynkę to też do mnie jak w dym walić:D:D ale to chyba wszyscy wiedzą nie?:)

różnica 1000 zł?? hmm dużo. ale pewnie by się to zgadzało, bo zwolnienie policzyli mi pewnie nie do końca grudnia. zobaczymy w lutym. ja myslalam ze oni licza srednia z ostatnich 3 miesiecy bez L4 czyli pełnych przepracowanych. a to cały rok... heh i tak mam sie dobshe:D:D
kilka osób mi też mówiło że na L4 wychodzą lepiej bo płacą też za sob i nd. ale to chyba jesli chodzi o prace na zmiany, bo jak sie ma umowe od pn-pt to nie płacą za sb, nd i tak. ni jak tego nie idzie ogarnąć!

dlatego nigdy nie wiem, ile dostanę :/
ale i tak lepiej na tym wychodzę, bo liczą mi średnią z premiami ;)

cytat z jakiegoś portalu
"Poniżej przedstawiam sposób wyliczenie zasiłku chorobowego:

- przeciętne miesięczne wynagrodzenie wynosi np. 1.126,00 zł, po odliczeniu 13,71 proc. tej kwoty wynosi 971,63 zł,

- wynagrodzenie w kwocie 971,63 zł dzielimy przez 30 dni i ustalamy stawkę dzienną zasiłku,

-stawkę dzienną mnożymy przez ilość dni zwolnienia lekarskiego; uzyskana kwota stanowi wysokość brutto zasiłku chorobowego,"

- z kwoty zasiłku potrącamy podatek dochodowego w wysokości 19 proc.

czyli liczą i soboty i niedziele, ale zabierają jakieś 13% i wychodzi mniej więcej 100% w zależności od tego ile miesiąc ma dni. czyli za luty będzie mniej:( ale za to mam styczeń i potem marzec a potem już rodzę:):)

Kurczę, przez to dzisiejsze zbiorowe marudzenie to i mi się na koniec dnia udzielił podły nastrój ;-) Chyba faktycznie coś dzisiaj wisi w powietrzu :/

Kurczę, przez to dzisiejsze zbiorowe marudzenie to i mi się na koniec dnia udzielił podły nastrój ;-) Chyba faktycznie coś dzisiaj wisi w powietrzu :/

Chyba się same nakręcamy. mój chłop przepraszam nie powie, ale dzisiaj jak półtorej godziny krokiety smażyłam, to mimo że pokłóciliśmy się rano i się nie oddzywał, to przyszedł do kuchni i tak słodko powiedział: czemu się tak męczysz, nie trzeba tyle gotować:):)
wczoraj też się pokłóciliśmy i potem w łóżku mnie przytulił.... chyba przeginamy, może oni też przeżywają te nasze ciąże? w sumie pierwsze, drugie czy trzecie dziecko to zawsze wyzwanie i człowiek nigdy nie wie czy sprosta, podoła, czy da radę....może w nich to siedzi ale nic nie mówią no bo już calkiem byśmy się zdołowały, pobeczały i w depresje wpadły jakąś, muszę jutro porozmawiać z M

oooooo kurde. jutro jadę kupić materiał na pościel do łóżeczka, bo kuzynka ma mi uszyć a mam nie pomierzone ile czego z czego!! już zmykam.

Witam brzucholki

Nie pracuję na zmiany ale wydaje mi się że te weekendy też są wliczane... pewności nie mam ale dziwne że na L4 dostaję większą pensję, nawet o dwie/trzy stówki. Cza poszperać w necie na ten temat ;)

Zmykam pod prysznic bo dziś bardzo spanie mnie bierze papa

Filip był dziś grzeczny cały dzień, a na wieczór mu różki wyrosły. Czekam na A. aż wróci z pracy i oddaję dziecię w ręce ojca, a sama zafunduję sobie kąpiel z bąbelkami i ide spać, a oni niech sobie rządzą.

Na początku lutego zacznę robić przegląd Filipowych ciuchów i zostawię cto co się dla Tośki nadawać będzie, a reszta na e-bay pójdzie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :-)
Joll jak fajnie, że się odezwałaś i wszystko w porządku, buziaki:-)
Jeżeli w temacie pensji to jeszcze do średniej z 12 msc wliczają wszystkie nagrody, premie i dodatki dlatego mi na przykład więcej wychodzi:tak:.
Byliśmy 3 stycznia na wizycie i mała idzie po samym szczycie górnej granicy jeżeli chodzi o wagę, miała 1280g :szok:. No i do porodu wychodzi ponad 4kg, także cesarka raczej pewna:tak:.
Dobrej nocki Kwietnióweczki

Do góry