reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hej.
Sory, że mnie mało, ale czuję się fatalnie.
Wczoraj miałam GTT i dziś dostałam wyniki, no i mam cukrzycę. Skierowali mnie do poradni cukrzycowej i mam czekac na telefon w sprawie wizyty, a ja nie wiem, co mi wolno jeść do tej pory.
Dodatkowo zauważyłam u Filipa dziś wysypkę. Najpierw tylko na karku, a potem cały brzuszek łącznie z linią "bikini", oraz plecki. Na rączkach i nóżkach nic nie ma. Na buźce też nie. Przeanalizowałam wszelakie zmiany w płynach do mycia, płynach do prania itp. i nic. Jedyne co nowego jadł, to odrobinka arbuza wczoraj, więc chyba znalazłam winowajcę. Jutro postaram się dostać do lekarza, bo to przed weekendem, a wolę być spokojniejsza niż potem świrować w weekend i jeździć po szpitalach. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wy i wasze rodzinki tryskają zdrowiem. Buźka.

Morgaine ja kupiłam dla Filipa pościel w IKEA-drogo nie było i całkiem mi się podobałą, ale w sumie ona bardziej taka chłopięca chyba jest ;-)

reklama
masz tę pościel już w domku? za 80zł tyle elementów, zastanawiam się jaka to jest jakość, bo nawet ciekawe wzory niektóre mają.... tyle że ja mam 2 kołderki i 2 podusie więc tylko poszewki potrzebuję

mam juz- tesc mi ja na swieta przywiozl bo pracuje niedaleko sprzedawcy :)
jakosc w sumie ok, troszke sztywna ale chyba po praniu zmieknie.

joll- nareszcie!! buziaki
mitaginka - po fenoterolu (isoptin też brałam) dostałam częstoskurczu i takich drgawek, że dwóch lekarzy skakało nade mną. dali relanium i po 30 minutach było ok. wolałabym,żeby taka akcja się nie powtórzyła, bo już myślałam o jakimś zawale czy czymś w tym rodzaju

ogólnie dzięki wszystkim za słowa otuchy, ja wciąż liczę, że jeszcze uda mi się wytrwać z 8-9 tyg.

beata a co ma zelazo do przeziebienia? dlaczego myslisz, ze nie mozna brac? ja mysle, ze jedno nie ma nic do drugiego

anawoj beznadzieja z tymi lekami...jak na jedno pomogą, to na drugie szkodza...a synków rodziłas terminowo?

Hej.
Sory, że mnie mało, ale czuję się fatalnie.
Wczoraj miałam GTT i dziś dostałam wyniki, no i mam cukrzycę. Skierowali mnie do poradni cukrzycowej i mam czekac na telefon w sprawie wizyty, a ja nie wiem, co mi wolno jeść do tej pory.
Dodatkowo zauważyłam u Filipa dziś wysypkę. Najpierw tylko na karku, a potem cały brzuszek łącznie z linią "bikini", oraz plecki. Na rączkach i nóżkach nic nie ma. Na buźce też nie. Przeanalizowałam wszelakie zmiany w płynach do mycia, płynach do prania itp. i nic. Jedyne co nowego jadł, to odrobinka arbuza wczoraj, więc chyba znalazłam winowajcę. Jutro postaram się dostać do lekarza, bo to przed weekendem, a wolę być spokojniejsza niż potem świrować w weekend i jeździć po szpitalach. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wy i wasze rodzinki tryskają zdrowiem. Buźka.

Morgaine ja kupiłam dla Filipa pościel w IKEA-drogo nie było i całkiem mi się podobałą, ale w sumie ona bardziej taka chłopięca chyba jest ;-)

Stawiam na arbuza. mam w domu alergika, wiem co mówię;) podejrzewam że samo zejdzie tylko wapno mu podawaj do picia w maxymalnej dozwolonej ilości, albo nawet trochę przekroczonej. no chyba ze uda Ci sie do lekarza dostac no to zawsze lepiej skonsultowac.

Hej kobietki ale naskrobałyście!:szok:
Mnie dziś od rana głowa boli ale całe szczęście już przeszło. Nawet nie mam gdzie tabletek kupić, bo wszystko pozamykane...
Morgaine bardzo dobrze zareagowałaś z tym weselem. My też mamy wesele jakoś na początku maja ale mój mąż powiedział, że beze mnie to i tak by nie poszedł, bo napić to on może się w domu. A poza tym to kumpel a nie bliska rodzina.
A w swoją koronkową bieliznę też się nie mieszczę ale w pierwszej ciąży też miałam to samo i później weszłam bez problemu we wszystko :-)
Ja elektroniczną nianię teraz kupię ale tylko ze względu na to, że mieszkam na 2 piętrze i np. pranie mogę wywiesić w ogródku przy bloku więc jak maluch będzie spał to mogę sobie iść spokojnie a do Wikiego musiałam wołać mamę.
asiunia876 rzeczywiście dziwna ta opieka w UK...
Dziewczyny ciężko Wam wszystkim odpisać...
Mam pytanko: czy przez luteinę dopochwowo mogą być takie wodniste upławy? Bo dziś prawie cały dzień przeleżałam w łóżku, wstałam na obiad i po jakimś czasie piżamy i majtki miałam mokre tak jakbym siusiu zrobiła! Zrobiłam zaraz test na to, czy czasem wody mi nie pociekły i wyszedł, że wód brak, a może za późno zrobiłam i nie wyszedł... Sama nie wiem, w pierwszej ciąży tego nie miałam...

oj faktycz ie rozpisałyście się dziewczynki
ja poleżałam troszke przysnełam i obudziłam się z z atkanym nosem i ma taki szum w głowie gorączki na szczęście nie ma ,ale gardziołko już czuje.....zawsze pomagał mi fervex ale teraz nie wezme,.jedyne co to mam cytryne,sok malinowy i miód w domu z takich domowych sposobów....:-(od jutra miałam zacząć rać zelazo i ciekawi mnie czy przy przeziębienu można.....a w sobote miałam jechać po wózek.....jak pech to pech...:-:)-:)-:)-:)-:)-(

Ja biorę żelazo, bo mam anemię i raczej przeziębienie nie ma nic do tego...
Ja czasami chodzę strasznie osłabiona, kręci mi się w głowie, na niczym skupić się nie mogę, ostatnio dziecku założyłam buty odwrotnie na nogi. Muszę powiedzieć na wizycie gince, bo przestaje mi się to podobać...

hej :-)

pandorka
, wspolczuje cukrzycy. masakra. u mnie glukoza na szczescie w normie - 102.

morgaine, ale zrobilas chociaz uzytek z tych majt??? :-D a z weselem dobrze zareagowalas, co za !!%^! i jeszcze bedzie ci kazal miske przynosic w nocy :-D czwarte dziecko pod opieke. ekstra :-D

ja tez mam takie cudne wizje - moja SIOSTRA wymyslila sobie slub 4 maja. wszystko super, ale... bede taka brzydka, rozlazla, cieknaca.. fuj...!!!!

reklama
Do góry