reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mitaginka mój gin mówił nie o wszystkich witaminach, tylko o feminatalu, ktory rzekomo pozytywnie wpływa na te sprawy. Ale tak jak mówię, nie wiem ile w tym prawdy...

reklama
dziewczyny, krociutko...

krakowianko
, wielkie wspolczucia. wiem, co czujesz - jak na szpilkach czekam do czwartkowej wizyty, zeby zobaczyc, co z ta torbiela. tez strasznie sie boje, a z drugiej strony jestem zla na lekarza.. mogl mi nie mowic, skoro duzo dzieci ma takie torbiele i niepokajace one sa, jesli nie znikna do 23.. a tak to nie. no ale coz, wierze, ze bedzie dobrze.

a i powiem ci, ze dziewczynki sa czesto duzo mniejsze :-) tydzien to niewiele, niepokajace sa odhyly pow 2 tygodni w jedna badz druga strone. a nie wiem, jak w ogole lekarz mogl to zmierzyc. do badania wymiarow potrzebne jest obwod glowy, obwod brzucha i dlugosc kosci udowej. i dopiero zestawienie tych trzech wymiarow daje jakis pomierny wynik. jak zmierzyl sama glowe to co on tam widzial? moim zdaniem glupoty gada.
a ty sie nie zamartwiaj, ja czesto gniote dziecko ;-) szczegolnie siedzac w pracy, no bez jaj! dziecko ma tam najwygodniej :-) a luteina nie ma nic wspolnego z wielkoscia dziecka i nie bierz wiecej - po co, na tym etapie zwykle sie juz luteine odstawia! bierz 2x1 albo w ogole raz tylko.
i nie swiruj, naprawde :-) jest dobrze!

mitaginko
, hehe ;-) antenki i nieantenki... ciekawe. ale cuda sie zdarzaja, jak widac :-D dajesz mi nadzieje, nie powiem :-D buziak i sie nie nastawiaj jeszcze.. moze Szymus, a moze nie? a moze sprawdz jeszcze u innego gina? ale wiem, co czujesz.. gdyby mi teraz powiedzieli (juz to chyba pisalam), ze jednak dziewczynka - bylabym w mega szoku i tez niekoniecznie pozytywnym. juz kocham tego malego chlopaczka i widze napis BOYS BOYS BOYS nad drzwiami domu :-) :-D

ale chyba dzis jakis czarny dzien.. odpalilam ten moj nowy dysk (dopiero, nie mialam czasu wczesniej) i zniknelo mi jakies 180GB danych.. zalamka.. nie wiem, co sie z tym stalo, jutro bede dzwonic do tej firmy i zapytam, jak to mozliwe.. najlepsze, ze nie wiem, co zniknelo :-/ najwazniejsze mam.. a moze tamten dysk przeklamywal? pokazywal mi, ze mam 30gb wolnego miejsca z 250gb.. wydawalo mi sie to srednio mozliwe, ale z drugiej strony - przez 4 lata? no nie wiem. do dupy.

ide spac.

i znowu pierwsza a to wszystko przez to, że chodzę wcześnie spać a Wy do północy na kompie :) ja juz na stanowisku pracy. Moja dzidzia na 15 kwietnia ważyła 352g a mojej bratowej jakoś na koniec marca waży 320 więc chyba nie ma się co tak spinać aenye ma racę to jeszcze o niczym nie świadczy. Mi lekarz jeszcze powiedział, że mój facecik jakiś ,,zasuszony'' hmmm. I boąź tu mądry.

to ja znowu druga :)
ale jak zwyle nie spie od 5, no coz taki rytm mojego zycia. :)
krakowianko- nie martw sie jak dziewczyny pisaly napewno wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
co do witamin nie biore ich wogole ( wole naturalne witaminki wiec ostatnio nawet surowe marchewki wcinam) a zadnych infekcji ani anemi nie mam. no tydz temu mialam bakterie w moczu ale to na 99% byla zle pobrana probka teraz juz ok.
tesciowa znowu wyjechala, tesc pracuje w slupsku i tylko na weekandy wraca wiec znowu do kota musze isc :(, no ale tam zawsze cos pysznego w lodowce mi zostawia :)
milego dnia dziewczynki

Krakowianka - nie martw się na zapas - mnie się też wydaje podejrzane wydawanie opinii na podstawie zamej główki widocznej - a dzidzia siedzi tam, gdzie jej wygodnie :-)

Laurka - ja od 16 tc zażywam feminatal + omega med a mam cały czas jakąś infekcję - wczoraj odebrałam wyniki ostatnich badań i znowu pełno bakterii w pęcherzu :-(
A miałam nadzieję, że po furaginie znikną, skoro po urosepcie i żurawicie nie chciały :/
A dziś wizyta u lekarza - zobaczymy co nowego powie. Mam nadzieję, że każe już odstawić luteinę i duphaston (zresztą od tygodnia cichcem zmniejszyłam dawkę z 3x1 na 2x1 i wszystko ok).

Miłego dnia wszystkim :)

Cześć dziewczyny nie wie co o tym myśleć ale wczoraj po kompieli z piersi poleciałł mi taki żóły płyn . co to i czy nie zawcześnie na mleko, normalnie się martwię:szok:

Mitaginka a może to bliźniaki ;-):-p:-D

Krakowianka nie przejmuj się. Na pewno nie ma to nic wspólnego z braniem leków. A czasem dziecko się tak ułoży że nic nie widać. A jak dla mnie to pytanie o przezierność to było pro forma.

Co do infekcji to w poprzedniej ciąży tez miałam je bez przerwy a w ej jeszcze (odpukać) ani razu.

No a u nas kolejna koszmarna noc. Młody gorączka 40 stopni i ja ciągle na nogach latając albo po leki albo okłady albo go nosząc. Jak spał to na mnie. Na szczęście gorączka spadła teraz jakieś 38. No i skończyło się antybiotykiem. A miałam taką nadzieję że uda się tym razem uniknąć. :no: Gorzej że chyba mnie zaczyna łapać. Dostałam kaszlu i coś mnie drapie w gardle i czuję że zaczyna mi się w zatokach zbierać. No ale tego można się było spodziewać po trzech nieprzespanych nocach i chorym dziecku... :no:

reklama
dziewczyny proszę odpowiedzcie czy to normalne aby na tym etapie ciąży jeciało mi mleko z sutka, to moja pierwsza ciąża , taki żółty płyn proszę odpiszcie :baffled:

Do góry