reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

No to chyba przez tą infekcję... Ja też kocham dużo soli w potrawach i nawet sobie nie wyobrażam jak ja mam teraz tak się przestawić:-( No ale czego się dla maluszka nie zrobi:-)

p19u3e3kim5ddbq2.png

reklama
witajcie brzuchaczki,

gratuluje udanych wizyt i coreczek,...oswoilam sie z mysla,ze bede miala powtorke z rozrywki a la syncio nr.1 ( rozbrykaniec totalny ),ale moze i nie bedzie az tak rozrywkowo???

No normalnie zaraz wszystkich bić będę.
Czekałam sobie spokojnie na zasiłek z Zusu i tak dla spokojności zadzwoniłam się dowiedzieć kiedy się moge pieniedzy na koncie spodziewać,a babeczka do mnie że dopiero po 4 .grudnia,a ja zdziwiona że jak to skoro zwolnienie było od 10 pażdziernika do 10 .listopada ,a ona mnie poinformowała że dopiero 4 listopada do nich zwolnienie trafiło i trzeba poczekać 30 dni od tej daty .
No to ja do pracy poleciałam i się pytam co się działo z moim zwolnieniem przez ponad 20 dni ,a oni że pracodawca mój otrzymał zwolnienie odrazu po wystawieniu ale że działalność ma zarejestrowaną w innym mieście to musiał je do tego miasta dostarczyć ,i że mu to trochę zajeło .
Powiedziałam że mnie to nic nie interesuje ,przez 20 dni to można było 10 razy zwolnienie dostarczyć ,i teraz ja zostałam bez kasy ale oni mają to gdzieś .
Nie wiem co oni myślą że ja powietrzem żyć będę .
Jestem wściekła i tyle

Dzien dobry

Po wczorajszym powerze ani sladu i dzis z kolei nic mi sie nie chce. Co do m-cy ciązy to ja licze tak
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Ale chyba z trzem róznymi metodami sie juz spotkalam dlatego najlepiej na tygodnie;)

Milego dnia

Witajcie!

ja nawet dziś w nocy spałam całkiem dobrze...odsypiałam weekend ;)
kilka dni temu zamówiłam sobie przez internet sukienkę na grudniową 60-tkę teścia. Oczywiście sukienka nie ciążowa, ale myślałam, że spokojnie w nią wejdę. Wczoraj przyszła- materiał lekko się naciąga, więc gdyby te urodziny były za kilka dni, to jeszcze mogłabym w niej iść. Ale że są 18 grudnia, to wtedy już na pewno w nią nie wejdę...I czeka mnie w takim wypadku jeszcze jeden zakup sukienki, a jak patrzę na te ciążowe, to one ani jakoś szczególnie mi się nie podobają, ani nie są tanie...

Powiedzcie mi jak się liczy miesiące ciąży bo ja już kompletnie zgłupiałam...:(

p19u3e3ktspque1n.png

ja ostatnią miesiączkę miałam 21 lipca, więc wtedy zaczął mi się I miesiąc. Każdego 21 dnia miesiąca zaczynam kolejny miesiąc. Za kilka dni zacznę V- tak to liczę, bo co książka, to inna metodologia ;)

Nad tymi miesiacami ja sie wpoprzedniej ciazy głowiłam. Bo jak policzyć księzycowo 1mieciąc-4 tygodnie, to ciżą za trwa 10 miesiecy. A tabelek na temat tego kiedy się któwry miesiąc zaczyna widziałam już co najmniej trzy. Więc przestałam sie nad tym zastanawiać. Brzytwa Ockhama górą.
lenka witam w klubie. Fajnie mieć takie miejcse, gdzie można wygadać swoje bóle. To ma efekty terapełtyczne

reklama
Do góry