reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie

Tak podczytuje Was od jakiegos czasu ale nie pisalam bo chcialam sie upewnic odnosnie ciazy u lekarza, no i dzisiaj bylam stwierdzono 6tydzien ciazy:)Termin mam na 10 kwietnia.
Mam nadzieje, ze moge przylaczyc sie do Waszego grona:)
Pozdrawiam

reklama
Ale jestem happy:-)
Dostałam się do gina, do którego chciałam się dostać. Poszłam do położnej i pytam czy jest szansa na prowadzenie mojej ciąży przez dr M. a położna popatrzyła, pomyślała i mi mówi, że nawet zaraz mnie przyjmie, byłam mile zaskoczona ale niestety nieprzygotowana bo wracałam z pracy(wiecie depilacja,kąpiel itp.)ale stanęło na tym, że wizytę mam umówioną na 18.08 po południu.
Kurcze, a już myślałam, że nie da rady. Wydaje mi się, że położna mnie troszkę zapamiętała, od poprzedniej ciąży troszkę ponad rok minęło i temu zawdzięczam taki obrót sprawy.
Hm, to będzie 6 tc, ciekawe czy już bąbelek będzie widoczny? Nie mogę się doczekać do tej wizyty.

Witajcie

Tak podczytuje Was od jakiegos czasu ale nie pisalam bo chcialam sie upewnic odnosnie ciazy u lekarza, no i dzisiaj bylam stwierdzono 6tydzien ciazy:)Termin mam na 10 kwietnia.
Pozdrawiam

Karina witaj. Co dziewczyny, bierzemy ją do swego grona?
Jasne......że taaaaak:-)
Mam termin blisko ciebie zatem jakoś w jednym czasie się rozpakujemy.

KOCHANE, zapomniałam jeszcze odnośnie pierwszej wizyty u gina opisać listę badań do wykonania. Ciekawa jestem, czy Wy (szczególnie Aniołkowe Mamusie) także Dostałyście takie...

OWA, HBS, HCV
TSH, fI3 fI4
poziom glukozy w surowicy krwi
biocenoza pochwy (lub wymaz w kier chlamydia i mykoplazma)
toxoplazmoza IgM IgG
CMV IgM IgG

i oczywiście HIV

Przy pierwszej dostałam taki zestaw badań, ale niestety nie zdążyłam ich wszystkich zrobić....
przy kolejnej...nikt nie myślał o badaniach....bo czekaliśmy jak fasolek zacznie żyć...

Potem porobiłam dużo badań sama....wyszły ok...
a teraz....zobaczymy....

Witam wszystkie kwietniowe mamuis na poczatku mega gratulacje dla was kochane dbajcie o siebie i o wasze dzisdziusie:)

A ja w sumie do was kochane z pytankiem czy ktoras z was robila moze test i wyszedł jej negatywny? mi okres spoznia sie juz 5 dzien i ani widu ani słychu@ robiłam dzis tes co prawda nie z porannego moczu i wyszedł negatywny sama nie wiem co o tym
myslec?
U mnie wpoprzednich ciążach testy wychodziły dopiero kilka dni po terminie@...więc jest duuuuuża szansa....siknij rano bo najpewniejszy....a najlepiej jakbyś dorwała test paskowy bo najwcześniej wykrywa dzidzie.....
trzymam kciuki....

Witajcie

Pozdrawiam
Witaj kochana....
Jak po wizycie? Widziałaś kropka?

A mnie znowu ogarnia strach ( Aniołkowe....Wy wiecie o co chodzi)....jak bym Wam tu zaczęła zasmucać...to proszę o solidnego kopa....

Już się tu raz pytałam....ale powtarzam...które już były u ginów i widziały kropka, albo serduszko.....?

Przy pierwszej dostałam taki zestaw badań, ale niestety nie zdążyłam ich wszystkich zrobić....
przy kolejnej...nikt nie myślał o badaniach....bo czekaliśmy jak fasolek zacznie żyć...

Potem porobiłam dużo badań sama....wyszły ok...
a teraz....zobaczymy....

U mnie wpoprzednich ciążach testy wychodziły dopiero kilka dni po terminie@...więc jest duuuuuża szansa....siknij rano bo najpewniejszy....a najlepiej jakbyś dorwała test paskowy bo najwcześniej wykrywa dzidzie.....
trzymam kciuki....

Witaj kochana....
Jak po wizycie? Widziałaś kropka?

A mnie znowu ogarnia strach ( Aniołkowe....Wy wiecie o co chodzi)....jak bym Wam tu zaczęła zasmucać...to proszę o solidnego kopa....

Już się tu raz pytałam....ale powtarzam...które już były u ginów i widziały kropka, albo serduszko.....?

Dzięki Kochana)

parę z nas widziało, a ja kolejny raz opiszę...4mm szczęścia z czego największe serducho, właściwie to wyglądało jak kurcząca i rozkurczająca się kropa
to był 6t 1d czyli 1d siódmego tygodnia

założyłam nawet wątek NASZE FASOLKI, gdzie nawet są zdjęcia tego Skarba,
mam nadzieję, że wkrótce będzie miał liczne fasolowe towarzystwo

...czekam czekam KRAKOWIANKO
szczególnie na saaame dobre wieści

HEJ KARINKO! GRATULACJE!!! WITAJ W GRONIE KWIECISTYCH

Ostatnia edycja:
ja tez juz pisalam, ale z mila checia powtorze :) bylismy na usg w 4 tygodniu i 6 dniu ciazy i zobaczylismy 7mm piekny zarodek :) a juz w poniedzialek znowu zobacze swoje malenstwo

ja też na poniedziałek usg tylko bardzo poźno bo po 21 jak już wszystkich przyjmie,,,tak się boję,,,to będzie 6 t i 4 dzień,,,joll mam nadzieję, że na tej wizycie usłyszę serduszko malucha,,,jak ty masz fajnie,,oczywiście dam znać, ale już chyba we wtorek, a i powiem na jakie badania mnie skierował

Aligator!! - Wielkie gratulacje!! Nie mogę Ci coś wysłać wiadomości na priv, więc składam je tutaj! Spokoju w sercu i pod sercem aż do kwietnia życzę!

I pozdrowienia dla pozostałych kwietnióweczek!

ja też na poniedziałek usg tylko bardzo poźno bo po 21 jak już wszystkich przyjmie,,,tak się boję,,,to będzie 6 t i 4 dzień,,,joll mam nadzieję, że na tej wizycie usłyszę serduszko malucha,,,jak ty masz fajnie,,oczywiście dam znać, ale już chyba we wtorek, a i powiem na jakie badania mnie skierował

ALIgatorq, czekamy niecierpliwie, trzymam za Was kciuki i przesyłam mnóstwo Dobrej Mocy z Wawelskiego Czakramu)

...a co mi tam...NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI KWIETNIÓWKAMI ( i całą resztą Zafasolkowanych Szczęściar):tak:

reklama
Sylwia ZG- mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, odezwę się na październikowych mamach gdzieś po 12 tygodniu, żeby nie zapeszyć. Zresztą tak życzyłyście i tak jest. Buziaki dla Ciebie i małaj Alicji w brzuszku oraz wszystkich październikówek 2010, szczęśliwego rozwiązania. Ale mi się buzia cieszy:). Dzięki :). Hmm za 6 tyg to jeszczę zdążę,,,uff na ostatnią chwilę.

Do góry