reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Jolu to jest do tego stopnia wkurzające dla mnie, że skoro nie mogę ruszyć wszechobecnych kartonów itp to chodzę i czyszczę różne sprzęty, pralka, lodówka, piekarnik do błysku jak trzeba to nawet szczoteczką do zębów (zgodnie z radą Perfekcyjnej Pani Domu) a to już zaczyna być chore... ale przynajmniej wchodze do kuchni i wszystko sie błyszczy :) tylko mój mąż narzeka, że zamiast odpoczywać to ja ganiam ze ścierą... wczoraj poszedł na zakupy z Adim, zebym sobie poleżała a ja poszłam myć podłoge w kuchni i łazienkach.... coś mi sie na mózg rzuciło, ale to wszystko przez to co zobaczyłam w tym naszym domu po poprzednich najemcach... syf, kiła i mogiła... chyba mi to na psychę zadziałałao i postanowiłam, ze umnie będzie błysk :D
a co do porodu to u mnie przy Adim pomogło szorowanie i pastowanie podłóg na kolanach, więc tym raem też popróbuję ;)

Mitaginko napiszę i tutaj, zazdroszczę bardzo, bardzo wyjazdu :) nam też by sie taki przydał, zwłaszcza że tutaj cierpimy na deficyt wit.D ;)
a czas leci mega szybko, tygodnie mijają w tempie ekspresowym, ledwie nadejdzie niedziela, juz za chwilę nast epna i tak w kółko, ciężko nadążyć :) widać tylko po Adim jak coraz więcej mówi, coraz więcej potrafi sam zrobić, i młodej które coraz mocniaj i coraz bardziej kopie :)
boszeee jakie to cudowne patrzeć na rosnącego malucha :) nigdy sobie nie zdawałam sprawy z tego ile szczęścia i radości dają dzieci :) to czego mi przez tyle lat brakowało, to były dzieci a ja nie potrafiłam odkryć co to jest...

reklama
hej hej

Mitaginka to faktycznie ma napady niezle...ale powiem Ci ze Ksawcio tez taki jest...czasami to jak wymusza cycka najczesciej to az sie zanosi i oddychac przestaje.. Biedna Tysia meczy sie tylko...katar u dziecka to masakra.. Wiesz ze 2 dni temu przegladalam wczasy w Bułgarii:) Tylko jakos drogo, narazie krucho z kasa u nas i wyjezdzamy na kilka dni na dzialke na mazurki:):):)

baby oj leci ten czas...ja nigdy nie wiem jaki mamy dzien tak leca:)

no wyjazdy nie są tanie niestety...
też myśleliśmy o morzu, ale pogoda niepewna, a poza tym od nas nad morze jest z 12 godzin i nie wyobrażam sobie takiej trasy z małą...

kozica lecimy oczywiście z Tysią, za 12 dni all inclusive płacimy 6600

aaaaaaaaa, dzisiaj ogłosiło upadłość biuro podróży sky club... aż mnie ciary przeszły...
oby nasze nie spaljtowało

Ewwja, cieszę się, że się wyjaśniła przyczyna napadów złości i że to jednak nie niania

boszeee jakie to cudowne patrzeć na rosnącego malucha :) nigdy sobie nie zdawałam sprawy z tego ile szczęścia i radości dają dzieci :) to czego mi przez tyle lat brakowało, to były dzieci a ja nie potrafiłam odkryć co to jest...
Ładnie powiedziane :-D Dobrze, że teraz możesz (możemy wszystkie ;-) ) cieszyć się macierzyństwem.
Acz łatwo nie jest - u nas też napady złości, pilnowanie mamy na każdym kroku i walenie w drzwi łazienki też mi jest znane :cool2: . Adaś też próbuje wymuszać krzykiem to, co mu się uwidzi (np. wejście do garażu czy piwnicy, a na to nie ma szans jeszcze dłuuuugo :-p ) - a to moją uwagę - i ją dostaje. Zdarza mu się krzyknąć tak po prostu, na zasadzie "mama chodź tu natychmiast" gdy absolutnie nic mu się nie dzieje.

A o drugim dziecku też myślimy - ja od kilku tygodni, a mąż od wczoraj, bo zobaczył, że wyciągnęłam folik ;-)
O ile nie zmienimy zdania zaczynamy po wakacjach - bo już jedne wakacje pod hasłem "tego nie robimy/tam nie jedziemy, bo jesteś w ciąży" miałam, teraz wolę żeby miernikiem był Adaś, a nie ja ;-)

Ostatnia edycja:
Bachucha to ssuper, trzymam kciuki za udane staranka :)

Mitaginko też o tym przeczytałam.... kurczę nie wiadomo z kim lecieć... wyczytałam że Sky Club to właściciel Triady, ciekawe jak to z Triadą będzie??? przeciez oni zawsze dość porządni byli i w ogóle
a z jakim biurem lecicie?

Owca ja też czasem się gubię w dniach tygodnia ;)

zrobiłam wczoraj ciasto shrek i galaretka mi spłynęła na dół :/ na szczęście i tak jest pyszne :) jak ktoś ma chotę to podam porzepis :)

Ewwja przez przypadek dotarłam do takich informacji bo na innym wątku dziewczyny o tym pisały:
Co to jest SI - PTIS
słyszałaś o czymś takim???

Mitaginka no to niezła cena :cool: a Ci ze Sky Club to powinni być na jakieś ciężkie roboty wysłani!!! Jak tak można ludziom oczy mydlić!!!!

reklama
wreszcie się przenosimy :)

o 13 będzie auto, pakujemy wszystko i przewozimy :)
nadal tego nie ogarniam no ale jakoś muszę dać radę :-D

Do góry