reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dzięki dziewczyny na info! Ja nigdzie nie lecę ;-) być może poleci koleżanka z dzieckiem ale to jeszcze nic pewnego (ja tylko zbierałam dla niej informacje co i jak ;-))

Właśnie znalazłam coś takiego na innym wątku:
Dziecko do 2 lat (tzw. infant) zawsze podróżuje za darmo, jedyny koszt jaki należy ponieść to obowiązkowe ubezpieczenie i w przypadku Egiptu jest to koszt 50PLN, pozostałe kierunki 199pln
Alfa Star

Czy to PRAWDA????

Ostatnia edycja:
reklama
Kozica myślę, ze tu chodzi o wyjazdy zorganizowane, kiedy samolot zabiera tylko pasazerów na konkretne zorganizowane wczasy, bardzo możliwe, ze wtedy takie zasady obowiązują, jeśli masz loty rejsowe, np kraków-dublin, kraków-londyn itp to wtedy zasady są takie jak opisałam wcześniej

ale cisza....

ja właśnie zmieniłam sobie suwaczki, Adiego na dwa latka i odliczanie ciążowe z dziewczynką :)

kurcze nie mogę się doczekać wizyty w szpitalu i drugiego USG, bo jeśli potwierdzą mi dziewczynkę to u sąsiadki mam już odłożone tonę ciuszków dla dziewczynki i zabawek na początek :-) tak więc będzie zabawa z wybieraniem :)

Adi mnie na spacer ciągnie bo słońce świeci, ale jeszcze chłodno jest, wolę żeby teraz się zdrzemnął a potem pójdziemy na spacer i moze Krzyśka spotkamy jak bedzie wracał z pracy :)

Hej babki

Baby no to super, na gratulacje jeszcze za wczesnie ale trzymam kciuki. A do szpitala irlandzkiego idziesz czy do polskiej jakiejs kliniki???? Bo jak ten pierwszy to watpliwe e ci plec podadza, bardzo, bardzo zadko sie wypowiadaja na ten temat.

U nas lekarz. Liwia w spbote miala goraczke i potem dostala biegunki i tak do dzis, czasem pojawiala sie krew. Bylm u lekarza i musze zawiezc dzis kał do badania pod katem salmonelli czy jakis bakterii...trzymajcie kciuki.
Poza tym u nas bez zmian, Liwka rozgadana, dorownala juz swojemu starszemu bratu, strasznie sie różnią rozwoem te moje dzieci mówie wam

Jolu do irlandzkiego szpitala, do rotundy, dziewczyny mi mówiły, że podają płeć jak tylko widać, więc mam nadzieję, że się uda i mi coś powiedzą :)
zdrówka dla Liwci, mam nadzieję, że to tylko jakiś wirus i bedzie wszystko dobrze, daj znać jak coś sie dowiesz

jola zdrówka dla Liwci! a jak się różnią rozwojem? Liwcia szybciej się rozwija?

baby fajne suwaczki! :) no ciekawa jestem, jaka płeć :) niby jak widzą dziewczynkę to rzadko się mylą ;) gorzej jak widzą chłopaka, bo może być zamisat siusiaka np pepowina. Podejrzewam, że tak było u nas, bo przecież Martynka była przez jakiś czas Szymusiem ;)

baby w takim razie trzymam kciuki coby potwierdzili, u mnie nie bardzo chca mowic, nawet jak widza.
mitaginko, Liwia duzo zybciej sie rozwija, dla porownania: Olo zaczal sztywno glowke trzymac lezac na brzuzku w wieku 3 m-cy- Liwia 3 tygodni, Olo zaczal chodzic jak skonczyl 13 m-cy- Liwia 9 m-cy a co do mowy to Liwia w tej chwili go prawie dogonila.

Jolu dziewczynki dość często rozwijają sie szybciej od chłopców :) za chwilę będziesz miała prawie bliźniaki :D hehheh

Mitaginko z płcią to różnie bywa, bo właśnie u chłopców może się podwinąć i wygląda jak dziewczynka więc też się zdarza, no ale zobaczymy :)
sąsiadka przysłała mi zdjęcia ciuszków po córce 0-6 m-cy prawie 140szt więc teraz czekam aż potwierdzą i jak sąsiadka wróci 7.06 to idę oglądać na żywo :D pewnie będzie szaleństwo ;)

reklama
Bachucha gratuluję :) teraz to się zacznie ganianie :) fajnie, że odstawianie przeszło bezboleśnie :)

wybieramy się dzisiaj na zakupy :) czekam tylko aż mąż z pracy wróci i wybywamy :) znalazłam w jednym sklepie mega promocję na aventa i musze kupić sterylizator mikrofalowy, bo przyda nam się później jak się urodzi maluszek, a warto bo 30% ceny standardowej
będę karmić piersią jak Adiego ale jednak czasem trzeba podać w butelce, np. jak z Krzyśkiem zostanie... zresztą laktator też trzeba sterylizować, przy Adim przelewałam wrzątkiem ale teraz będę chciała każdą wolną chwilę poświęcać Adiemu a nie bawić się w wyparzanie

Do góry