reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Tysiowy pokoik :)

foty.jpg

reklama
Kozica- tak jak Baby napisała, nie ma co dziecko pod kloszem trzymać jak wszystko ok. a ja nie daje jej bez tłuszczowego mleka tylko 3,2% sama nie wypije tego poniżej 3 %.

pozatym:
[h=6]UK wprowadzila nowe normy odnosnie zywienia niemowlat i zalecaja wprowadzanie krowiego mleka 'full fat' (3,2%) juz od 6miesiaca zycia np jako podstawe porannej kaszki. Do picia nadal modyfikowane ale uwaga! Po skonczeniu roczku dziecku dawac krowie pelno tluste mleko, a nie modyfikowane. Jezeli dbamy o dobrze zbilansowana diete i malec je roznego rodzaju miesa, warzywa i ryby w tygodniu to nie ma potrzeby na dodatkowe wit z mleka modyfikowanego bo moze prowadzic do przedawkowania niektorych z nich. Co innego jezeli mialabym niejadka i ciezkoby bylo o zbilansowana diete, to wtedy owszem dodatkowe wit jak najbardziej tak. ALe panstwo brytyjskie doszlo do wniosku jak to ujela owa Pani, ze firmy produkujace mleka modyfikowane powyzej pierwszego a zwlaszcza 2giego i 3ciego roku zycia robi to tylko dla kasy bo sklad ma ten sam co krowie + wiecej chemii.[/h]i to bardziej do mnie przemawia. no ale każdy robi jak uważa.

Baby- jak Adi po kakale?? Bo Asia ma niestety rozwolnienie po kakale ( czasami dostanie takie gorzkie do gotowania) ale może to do rozpuszczania jest inne.

nati - sama bym dawała już więcej ale gwiazda nic nie pogryzie a jedynie dziąsłami pomemła :-)

mitginka - ślicznie, kolorowo i przyszłościowo! Widzę 2 krzesełka :-) a jak Tysiakowe noce?? Lepiej czy nadal męczycie się po teściówkowym małej spanku??

Aneczka- no tak, Asia juz normalnie gryzie, tylko nie odgryzie np chlebka. czasami to śmiesznie wygląda ja jedynkami próbuje coś odgryźć. Ale tak to ja nawet już za bardzo nie kroje w zupie warzywa je takie same duże jak my a np parówkę kroję już tylko w plasterki ( niedawno jeszcze każy plasterek na 4 robiłam)
nie no z jedzeniem to u nas zero kłopotu.

ciekawe kiedy u mnie tak będzie.. dziś młody modlił się nad bułką z szynką i porażka.. to dziecko niemal NIC nie je.. zje mleczne produkty ale żadnego warzywa, wędliny, jajek.. Dziś mieliśmy arbuza i nawet polizać nie chciał.. marzy mi się żeby Mila (póki co wszystkożerna) wzięła parówkę w rękę i ją jadła

reklama
oj Aneczkaaa ja też z uteśknieniem patrze na koleżanki dające obiad swoim dzieciom w wieku Natki, na to jak wcinają każdą zupkę, ziemniaczki, warzywka...ja mam małą namiastkę chyba twojego starszaka w domu, a od poczatku dawalam dużo próbować,żeby smaki poznawala, daleko mi do tzrymającej się słoików i kaszek matki...ostatnio toleruje jedynie jogurty dzieciowe, ewentualnie paroweczka, bananek w dzien, czasem to jej cale jedzenie...moge pomarzyc o 5 posilkach, o niejedzeniu w nocy poki co....

edit bo mleka w dzien nie ruszy oczywiscie

Do góry