reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Moja Amelka mnie wykończy nocnymi pobudkami, cały czas chce cyca, pociumka chwile choć bardzo łapczywie i śpi dalej. Po pierwszej pobudce już zostaje w naszym łóżku o co jestem zła bo jest mi niewygodnie i zimno(za mała kołdra na 3 osoby) ale nie wyobrażam sobie jej każdorazowo odkładać bo dzisiaj to chyba z 6 razy się obudziła. Już nie wiem czy to ząbki czy może głodna jest?
Iryska - u nas dokładnie tak wyglądają ostatnio noce: tylko kołdry mamy dwie na 3 osoby więc spoko ;-)
Niemniej Młody śpi z nami, bo po odłożeniu do łóżeczka syrena mu się włącza :szok: A zasypiając lub budząc się z krzykiem kopie mnie po brzuchu, czasem się położy w poprzek i tak zaśnie a ty mama idź sobie w nogi łóżka, wrrr, (oczywiście nie ma takiej opcji) albo przy przekładaniu się budzi i znów mnie kopie lub wyje i tak w koło macieju. Mam dość ale i tak go kocham najbardziej na świecie bo to moje najpiękniejsze dziecię :-D
Dziękuję ślicznie za życzenia dla mojego skarba :-D

reklama
Nati i jak załatwiłaś?

Mercedess gratki :)

Aenye wróciłaś?

Adi znowu rozwalał się w nocy na łóżku, spałam cała pokrzywiona... co za czasy :-p

hej dziewczynki :) wrocilam szczesliwie, dzieci zniosly moj niebyt ;) doskonale, wlasciwie chyba nie tesknily??? chociaz przez tel. pytali sie ciagle, kiedy wroce. i nawet nie wygladali tak prezentow od nas, tylko tulili sie, wiec chyba jednak ciut im nas brakowalo ;) a Felek to juz w ogole, rewelacja. jakby nigdy nic :) ale cieszyl sie strasznie, jak wrocilam, az amoku dostal z radosci :-D nie zaczal tez chodzic, wiec kamien z serca :D wszystko przed nami!

Boliwia, baby, dzieki za pamiec :-)

a tam - spokoj, moglam wreszcie myslec tylko o sobie i swojej wygodzie (no plus maz, ale to jakos nie problem ;) ), wyspanie, relaks, zakupy i duzo fajnych wrazen w ogole, wiec sie ciesze bardzo, ze pojechalam.

nadrobie moze wieczorkiem, albo w ogole jutro, bo jeszcze sie nie ogarnelam po wyjezdzie. syf na kolkach (znaczy nie brud, ale po prostu w kazdym katku po dzieciatku, musze sie postarac pokitrac wszystko w szafki, ale nie wiem, jakim cudem :szok:) i zaraz musze obiad pyknac (dzis chinszczyzna, na szybko). a potem z Maksiem do dentysty, waham sie, czy mam isc ja (sama trzese d... przed tym i nie wiem, czy bede dobrze reagowac..) czy maz.. ale mama to mama, nie..? no nie wiem, moze Maks zdecyduje sam.. boje sie okropnie tego dentysty!!! w sensie, jak on to zniesie!? borowanie i w ogole.. zastrzyk sam... brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

ot i tak, w sumie jakby nigdy nic sie nie wydarzylo :) totalny powrot do rzeczywistosci :)

załatwiłam. w cudowny sposób z prawie 900zł czynszu zrobiło się 600 :) i z niedopłaty 400 zrobiła się nadpłata 150. przez to że kupowalismy w połowie okresu rozliczeniowego zrobił im się bałagan. ale dobrze że załatwione bo 2 dni w nerwach chodziłam.

rosołek zjedzony, gulasz sie robi.

witam dziewczynki
Dzisiejsza noc spokojniejsza, mała obudziła się "tylko" 3 razy. Cwaniara nauczyła się sama przechodzić z łóżeczka do łóżka. Wyjęliśmy te 2 szczebelki i jakoś zapominamy włożyć a mała to wykorzystuje:-)
nati_k-jakie Ty pyszne obiadki robisz, jak książka i przystojny Aleksander?;-)
aeyne-oj jak Ci zazdroszczę takiego wyjazdu!! Ja od kwietnia 2011 nie byłam z mężem nawet na krótkiej randce.

Siostra namawia mnie żebym powoli odstawiała od piersi, ale ja chyba uzależniona jestem:-) Chodzę wiecznie zmęczona i chuda bo mała wysysa ze mnie sporo energii ale ja uwielbiam tą bliskość. U nas ten problem że Amelka nie uznaje butelki od urodzenia a więc jakiekolwiek dłuższe wyjście nie wchodzi w grę i tak jestem nie aktywna towarzysko, stęskniona za kinem i wyjściami z przyjaciółmi:-(

Aenye super, że wyprawa udana :)

Iryska Adi akceptuje niekapek ale wszystko tam można dać poza mlekiem więc i tak odpada, zreszta bez cyca nie uśnie, wiec ja też uziemiona ale jakos mi to nie przeszkadza wcale :)

Nati to duża różnica, choć muszę powiedzieć, że bardzo wysoki czynsz... my płacimy w Krakowie 450zł a w tym jest ciepła i zimna woda, ogrzewanie, winda, śmieci, f.remontowy no i ochrona na terenie

Nati – niezła historia z czynszem!! Najważniejsze że wyjaśnione i dobrze naliczone!! No i te Twoje obiady – kiedy Ty masz na to czas, chęci i pomysły?? Szacun..

iryska – chyba wzorem forumki jest w tym względzie eywa – Natka też absolutnie nie chciała butelki i tylko cyc – a teraz dzielna dziewczynka pije w butli!! ja rozumiem Twoją chęć cycolenia bo ja też uwielbiam tą bliskość..

aenye – wilk wielkie oczyska ma – tak się cykałaś i co?? I mama wypoczęta i dzieci całe i Felek jeszcze nie chodzi!! super że wyjazd udany i o to chodziło!! I ciekawe jak u dentysty??

baby - chyba w nowym budownictwie macie mieszkanie co?? Ja mam 67m2 i płacę niecałe 500 zł w jednej z tańszych spółdzielni

u mnie standard – mała wstaje razem z budzikiem 5:50, wypiła porcję mleka, przebrałam i w świeżynę pampka klocek. Mało się do pracy nie spóźniłam!! Auto odpaliło, nawet dobrze skrobać nie było co. W pracy atmosfera napięta, poranne zebranie z opr i rozwaliło na cały dzień. Gardło mnie boli a misia została dziś w domu z babcią – wynoszona na rękach, wycałowana i nakarmiona. Młody już wyszukuje na all prezent na urodziny – jak zwykle lego tylko rozmarza się które. I dziecka nie ma! Mila nadrabia i maruda mega.. kiedy będą te zęby??

Czy jest jeszcze jakiś dzieć bez zęba??

Baby- my za samą wode ponad 200zł, ogrzewanie 200, 116 fr bo nie jesteśmy członkami spółdzielni reszta to pierdoły typu gaz, prąd klatki, winda itp

ale się zasłodziłam masą krówkową z biedry. pół puszki zjadłam.

o ja gaz osobno płacę!!

Baby - zobaczyłam Twój suwaczek i aż ciepło mi się zrobiło.. CUDO!!!!! Już jesteś zalogowana na październikowych mamusiach?? Mam nadzieję że nas nie będziesz zaniedbywać ;-)

reklama
Baby- Adrianek ma 10 miesięcy 100 lat

Aneczka- my gaz w czynszu 7 zł od osoby czy gotuję czy nie. dla nas ok bo gotujemy dużo. kuchenkę i piekarnik na gaz. no i podgrzać mieszkanie można też :),

Ostatnia edycja:
Do góry