reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Moja Amelka mnie wykończy nocnymi pobudkami, cały czas chce cyca, pociumka chwile choć bardzo łapczywie i śpi dalej. Po pierwszej pobudce już zostaje w naszym łóżku o co jestem zła bo jest mi niewygodnie i zimno(za mała kołdra na 3 osoby) ale nie wyobrażam sobie jej każdorazowo odkładać bo dzisiaj to chyba z 6 razy się obudziła. Już nie wiem czy to ząbki czy może głodna jest?
Iryska - u nas dokładnie tak wyglądają ostatnio noce: tylko kołdry mamy dwie na 3 osoby więc spoko ;-)
Niemniej Młody śpi z nami, bo po odłożeniu do łóżeczka syrena mu się włącza :szok: A zasypiając lub budząc się z krzykiem kopie mnie po brzuchu, czasem się położy w poprzek i tak zaśnie a ty mama idź sobie w nogi łóżka, wrrr, (oczywiście nie ma takiej opcji) albo przy przekładaniu się budzi i znów mnie kopie lub wyje i tak w koło macieju. Mam dość ale i tak go kocham najbardziej na świecie bo to moje najpiękniejsze dziecię :-D
Dziękuję ślicznie za życzenia dla mojego skarba :-D

reklama
Nati i jak załatwiłaś?

Mercedess gratki :)

Aenye wróciłaś?

Adi znowu rozwalał się w nocy na łóżku, spałam cała pokrzywiona... co za czasy :-p

hej dziewczynki :) wrocilam szczesliwie, dzieci zniosly moj niebyt ;) doskonale, wlasciwie chyba nie tesknily??? chociaz przez tel. pytali sie ciagle, kiedy wroce. i nawet nie wygladali tak prezentow od nas, tylko tulili sie, wiec chyba jednak ciut im nas brakowalo ;) a Felek to juz w ogole, rewelacja. jakby nigdy nic :) ale cieszyl sie strasznie, jak wrocilam, az amoku dostal z radosci :-D nie zaczal tez chodzic, wiec kamien z serca :D wszystko przed nami!

Boliwia, baby, dzieki za pamiec :-)

a tam - spokoj, moglam wreszcie myslec tylko o sobie i swojej wygodzie (no plus maz, ale to jakos nie problem ;) ), wyspanie, relaks, zakupy i duzo fajnych wrazen w ogole, wiec sie ciesze bardzo, ze pojechalam.

nadrobie moze wieczorkiem, albo w ogole jutro, bo jeszcze sie nie ogarnelam po wyjezdzie. syf na kolkach (znaczy nie brud, ale po prostu w kazdym katku po dzieciatku, musze sie postarac pokitrac wszystko w szafki, ale nie wiem, jakim cudem :szok:) i zaraz musze obiad pyknac (dzis chinszczyzna, na szybko). a potem z Maksiem do dentysty, waham sie, czy mam isc ja (sama trzese d... przed tym i nie wiem, czy bede dobrze reagowac..) czy maz.. ale mama to mama, nie..? no nie wiem, moze Maks zdecyduje sam.. boje sie okropnie tego dentysty!!! w sensie, jak on to zniesie!? borowanie i w ogole.. zastrzyk sam... brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

ot i tak, w sumie jakby nigdy nic sie nie wydarzylo :) totalny powrot do rzeczywistosci :)

załatwiłam. w cudowny sposób z prawie 900zł czynszu zrobiło się 600 :) i z niedopłaty 400 zrobiła się nadpłata 150. przez to że kupowalismy w połowie okresu rozliczeniowego zrobił im się bałagan. ale dobrze że załatwione bo 2 dni w nerwach chodziłam.

rosołek zjedzony, gulasz sie robi.

witam dziewczynki
Dzisiejsza noc spokojniejsza, mała obudziła się "tylko" 3 razy. Cwaniara nauczyła się sama przechodzić z łóżeczka do łóżka. Wyjęliśmy te 2 szczebelki i jakoś zapominamy włożyć a mała to wykorzystuje:-)
nati_k-jakie Ty pyszne obiadki robisz, jak książka i przystojny Aleksander?;-)
aeyne-oj jak Ci zazdroszczę takiego wyjazdu!! Ja od kwietnia 2011 nie byłam z mężem nawet na krótkiej randce.

Siostra namawia mnie żebym powoli odstawiała od piersi, ale ja chyba uzależniona jestem:-) Chodzę wiecznie zmęczona i chuda bo mała wysysa ze mnie sporo energii ale ja uwielbiam tą bliskość. U nas ten problem że Amelka nie uznaje butelki od urodzenia a więc jakiekolwiek dłuższe wyjście nie wchodzi w grę i tak jestem nie aktywna towarzysko, stęskniona za kinem i wyjściami z przyjaciółmi:-(

Aenye super, że wyprawa udana :)

Iryska Adi akceptuje niekapek ale wszystko tam można dać poza mlekiem więc i tak odpada, zreszta bez cyca nie uśnie, wiec ja też uziemiona ale jakos mi to nie przeszkadza wcale :)

Nati to duża różnica, choć muszę powiedzieć, że bardzo wysoki czynsz... my płacimy w Krakowie 450zł a w tym jest ciepła i zimna woda, ogrzewanie, winda, śmieci, f.remontowy no i ochrona na terenie

Nati – niezła historia z czynszem!! Najważniejsze że wyjaśnione i dobrze naliczone!! No i te Twoje obiady – kiedy Ty masz na to czas, chęci i pomysły?? Szacun..

iryska – chyba wzorem forumki jest w tym względzie eywa – Natka też absolutnie nie chciała butelki i tylko cyc – a teraz dzielna dziewczynka pije w butli!! ja rozumiem Twoją chęć cycolenia bo ja też uwielbiam tą bliskość..

aenye – wilk wielkie oczyska ma – tak się cykałaś i co?? I mama wypoczęta i dzieci całe i Felek jeszcze nie chodzi!! super że wyjazd udany i o to chodziło!! I ciekawe jak u dentysty??

baby - chyba w nowym budownictwie macie mieszkanie co?? Ja mam 67m2 i płacę niecałe 500 zł w jednej z tańszych spółdzielni

u mnie standard – mała wstaje razem z budzikiem 5:50, wypiła porcję mleka, przebrałam i w świeżynę pampka klocek. Mało się do pracy nie spóźniłam!! Auto odpaliło, nawet dobrze skrobać nie było co. W pracy atmosfera napięta, poranne zebranie z opr i rozwaliło na cały dzień. Gardło mnie boli a misia została dziś w domu z babcią – wynoszona na rękach, wycałowana i nakarmiona. Młody już wyszukuje na all prezent na urodziny – jak zwykle lego tylko rozmarza się które. I dziecka nie ma! Mila nadrabia i maruda mega.. kiedy będą te zęby??

Czy jest jeszcze jakiś dzieć bez zęba??

Baby- my za samą wode ponad 200zł, ogrzewanie 200, 116 fr bo nie jesteśmy członkami spółdzielni reszta to pierdoły typu gaz, prąd klatki, winda itp

ale się zasłodziłam masą krówkową z biedry. pół puszki zjadłam.

o ja gaz osobno płacę!!

Baby - zobaczyłam Twój suwaczek i aż ciepło mi się zrobiło.. CUDO!!!!! Już jesteś zalogowana na październikowych mamusiach?? Mam nadzieję że nas nie będziesz zaniedbywać ;-)

reklama
Baby- Adrianek ma 10 miesięcy 100 lat

Aneczka- my gaz w czynszu 7 zł od osoby czy gotuję czy nie. dla nas ok bo gotujemy dużo. kuchenkę i piekarnik na gaz. no i podgrzać mieszkanie można też :),

Ostatnia edycja:
Do góry