reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Baby ale super!
Boję się, bo chyba nie jesteśmy na to jeszcze gotowi. Psychicznie, finansowo, mieszkaniowo, organizacyjnie. Pierwsze dziecko było zaplanowane i ja ogólnie jestem typem, który musi mieć wszystko zaplanowane, dlatego nie chciałabym wpadki. A poza tym ja jestem całymi dniami sama z Oliwką, mąż wraca wieczorami, nie wiem czy dałabym radę. A druga sprawa jest taka, że wolę najpierw nacieszyć się jednym niemowlakiem, a później drugim :-)Chcę teraz Małej poświęcić max swojego czasu, a wiem, że przy dwójce ciężko byłoby mi samej to osiągnąć. Nie wiem co jeszcze. Po prostu nie jestem jeszcze na to gotowa, ale w niedalekiej przyszłości chciałabym drugie, bardzo. A w dalekiej może i trzecie ;-)
Chociaż wiem, że dzieci z małą różnicą wieku lepiej się rozwijają i mają lepszy kontakt.
A ja robię teraz rogaliki (piec lubię ;-)). Oczywiście bez mleka, jaj, proszku do pieczenia, ale wychodzą pyszne :-)

reklama
My też myślimy o trójeczce :) zobaczymy jak nam to wyjdzie :) między innymi dlatego płeć nie jest istotna bo jest jeszcze co najmniej 1 szansa gdyby teraz był drugi synuś :) a jest taka opcja, bo sprawdzałam w kaledarzu chińskim i z Adim się sprawdziło że chłopiec i teraz też wychodzi, że będzie chłopiec :)

Baby, jak na razie idzie Wam świetnie :-D
Ja czasami tęsknię za ciążą, brzuszkiem, kopniaczkami, tym bardziej, że świetnie się czułam przez całe 9 m-cy. Ale jeszcze trochę wytrzymam w tej tęsknocie ;-)
Rogaliki zrobione, wyszły pyszne, więc się opycham. Obiad w piekarniku, dziecko śpi (jednak na dworze), jeszcze trochę posprzątam i będę miała labę :-)

Edit: Używacie wózków- parasolek? Jeśli tak, to jakiej firmy polecacie? Myślałam, że się bez tego obejdzie, ale jednak nie. Jak jedziemy same na zakupy czy do lekarza, ciężko się samej zapakować do samochodu i trochę za długo to trwa.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.Jeśli pozwolicie to się do was przyłącze,a raczej ujawnię, bo jestem tu obecna od początku powstania wątku kwietnióweczek.

ania_ania witamy

nic dzisiaj nie zrobiłam. Boliwia my tez jednak poszłyśmy na prawie 2 godz :-), ale sie ciepło zrobiło max -8 :-D
tylko odkurzyłam, zrobiłam mięso i tyle ę dopiero ziemniaki sie gotują

Boliwia to prawda całkiem nieźle idzie :-D my też byliśmy na spacerku a nawet dwóch, bo u nas cieplutko +4stopnie i piękne słońce :)
co do parasolki to ja nie jestem w stanie tego strawić, zresztą tutaj mamy quinnyi zabieramy go teraz do polski bo to jakaś porażka totalna a tu przywieziemy Taco, byliśmy z niego dużo bardziej zadowoleni niż z quinny, najbardziej mnie wkurza, że dziecko przodem do mnie nie może całkiem siedzieć tylko musi być lekko odchylony a on nie zawsze lubić jechać przodem do kierunku jazdy, czasem woli sobie na mnie popatrzeć ;) siedzisko spacerówki nie rozkłada sie na płasko tylko jest tak jak w bugaboo takie jakby złożone do siedzenia, poza tym przednie kółko piankowe jest do du..py więc chocby mi dopłacali to nie będę korzystać z parasolki bo one mają plastiki albo piankowe a to jest nie do jazdy, tylko pompowane się nadają poza tym potem trzeba będzie gondolętu przywieźć i fotelik więc akurat do taco bedą pasowały i nie trzeba będzie kupować nic innego no a poza tym większa torba do wózka, większy koszyk no i ogólnie dużo lepszy jest :tak:

Nati co dzisiaj na obiad? u nas garnek chłopski :) pychotka Adiemu też bardzo smakuje :-)

ania_ania witaj i napisz coś więcej o sobie i maluszku :)

baby- zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi, gulasz, ziemniaki,buraczki. wszystko smakowało. a karmienie 2-ki mi się bardzo spodobało

reklama
no że jak Adi będzie chciał to będziesz oba dzieciaczki karmić

aaa myślałam, że to kontynuacja tematu obiadu :-D i zastanawiałam sie kogo karmiłaś, męża czy karolę :laugh2: hahahah

pozostaje tylko kwestia samego porodu i pobytu w szpitalu ale do tego jeszcze masę czasu... zobaczymy

Do góry