reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

No same dobre wieści!!

Baby – niesamowite nowiny!!!!! Ogromne gratulacje!!!! Aż mnie ciarki przeszły – stawiałam na Ciebie jako na kwietniową mamcię która ponownie mamcią zostanie i się nie pomyliłam :-) Obczyzna prokreacji służy!!

mitaginka – gratulacje aneksu! Super laska jesteś, super wyniki robisz to i podwyżkę dostaniesz!! Porannej sytuacji nie zazdroszczę ale spójrz na to odwrotnie – jak wracasz do domu i jest babcia to babcia idzie w odstawkę i Ty tylko się liczysz.. te małe rozumki cieszą się każdą nową znaną osobą bo podobnie jak my w rutynę wpadają.. a na laskę i tak musisz czekać jak rehabilitacje skończy bo zwolnić nie można.. szkoda że jak w budżetówce że etat blokuje.. a na zastępstwo kogoś dostaniesz??

eywa – gratuluję postępów a zębole wyjdą teraz i mega grzeczne dziecko będzie!!

Małżon rano odpalał mi samochód i auto padło.. Zgodnie z sugestiami baby wzięłam urlop ale jutro i pojutrze to nie wiem co wymyślić bo dopiero mrozy przyjdą.. może małżon nas rano rozwiezie i będzie później w pracy?? na taxi poranne wydałabym tyle co za urlop dostanę a wrócić i tak muszę..

dziś na 16:30 mam zebranie w przedszkolu młodego odnośnie szkoły. Z jego szkołą mam jazdę bo widzę z okna szkołę z basenem ale jest to szkoła integracyjna i są nikłe szanse aby się Seba tam dostał.. a rejon jego jest koło obecnego przedszkola do którego idziemy dobre 35 minut i przechodzimy przez mega niebezpieczne skrzyżowanie.. jakieś 300 metrów dalej jest kładka dla pieszych ale trzeba nadrobić a jak młody sam będzie chodził do szkoły to już widzę jak kładką będzie przechodził.. ponadto jak Mila pójdzie i młody by się koło nas dostał to ona by miała pierwszeństwo przy naborze.. uruchomiłam już znajomości i dupa.. zapisy na koniec lutego..

wczoraj z małżonem oglądaliśmy fajny film i o dziwo polski „Huśtawka” - nic do śmichu tylko walka faceta niezdecydowanego z którą babą chce być. Fajny i daje do myślenia szczególnie facetom – polecam!!

Młoda zadymia, młody dziś w chacie i może posprzątam nieco?? na razie chęci są :-)

reklama
Baby- jeszcze raz gratki, no super szybka decyzja i jaki efekt. życzyc córeczki?? czy lepiej 2 synek?? a co z karmieniem?? słyszałam że nie powinno się karmić będąc w ciąży ale też czytałam że to bzdura. będziesz do 1.10 karmić czy szybciej przestaniesz??

a co kupiliśmy?? tylko kafelki na ścianę i wydaliśmy 500zł!!!! wrrrrr. jak znajdę zdjęcie to pokaże.
edit:
takie kafelki:
Finestra - Kolekcje | Ceramika ARTE - łazienka, płytki ceramiczne, glazura

białe i szare. ale szarych tylko 2 paczki a podłoga będzie szara tylko jeszcze nie kupiliśmy bo za ciężko by było dla samochodu
u nas -15 ale nie ma słońca to chyba nie wychodzimy dzisiaj

Ostatnia edycja:
piękne kafle nati!!!! Rewelka!! Już Ci tej łazienki zazdroszczę :-)
Ja jeszcze mam walkę wewnętrzną i wyrzuty sumienia że może iść do auta i spróbować odpalić.. ale mała katar ma i chyba sobie odpuszczę

Aneczka- pomyśl ile wydasz na benzyne, na kanapki do pracy, energii zużyjesz. a ile zarobisz nie warto :-)
a co do teścia cholera wie czy go nie zwolnia albo nie przeniosą gdzieś indziej, firma chyba bankrutuje dlatego musielismy się wstrzymać w odwiedzinach :-(

przekonałaś mnie nati! Mała ma katar i ją dziś przetrzymam. Odwiedzić byś mogła.. chyba że zrobi się cieplej to pokaże kilka pięknych zakątków Bydzi

Dzień dobry :-)
Nati, ja też dzisiaj postanowiłam nie wychodzić z Małą, bo -15 to chyba przegięcie. Miałam trochę wątpliwości, ale jak widzę, że Wy też nie wychodzicie, to już ich nie mam ;-)Może później wyjdziemy, ale jak już to na chwilkę.
Baby przez Twoją ciążę śniło mi się, że czuję ruchy dziecka. Tzn. mam nadzieję, że to był tylko sen :szok:Ale tak realistyczny, że jak się obudziłam, to jeszcze to czułam ;-)Ja w przeciwieństwie do Ciebie, panicznie boję się, że zajdę w ciążę. Chcemy, ale jeszcze nie teraz. Może za rok, półtora, ale teraz nie byłabym z tego zadowolona, więc ciągle panikuję, bo zabezpieczamy się tylko gumkami. A powiedz mi, miałaś już okres po porodzie? Bo ja jeszcze nie, ale ostatnio pobolewa mnie podbrzusze, więc pewnie niedługo dostanę, bo coraz rzadziej Małą karmię. No właśnie- jak u Ciebie będzie z karmieniem? Podziwiam, że się tak szybko zdecydowaliście, ale dla dzieci to będzie duuuuży plus :-)

Miłego dzionka:-)

Witajcie dziewczynki.

Wpadłam sie szybciutko zameldowa. Ola do przedszkola odwiozlam i z jakims obiadem chyba powalcze.
Liwia mi robi superbrzydkie kupy, nie wiem po czym. Obstawiam na to ze za duzo produktow mlecznych, bede obserwowac.

Baby widzialam wzmianke o fasolce, dopiero plany czy juz jestes w dwupaku??? Tak czy inaczej gratuluje, u nas tez byla to szybka decyzja po Olku i teraz ich widok bezcenny:-)

Wypisalam sie z grupy facebookowej, zza duzo jak dla mnie....wiecie o co chodzi

reklama
Jola już dwupak :)

Nati, Boliwia co do karmienia to będę nadal karmić dopóki Adi nie odrzuci cyca, jeśli ciąża nie jest zagrożona to można, po ok. 20 tyg. zmienia się smak pokarmu więc Adi może sam odrzucić ale nie koniecznie, a po porodzie mogę karmić dwójkę, konsultowałam się z doradcą laktacyjnym i to nie problem :)

Nati śliczne kafelki :)

Boliwia czemu się tak boisz?
co do okresu to pierwszy dostałam około 7 tyg. po porodzie

idę zaraz na zakupy :) u nas ok. 4 stopnie ale słoneczko świeci :)

Edit:

co do płci to nie ma znaczenia byleby zdrowe było :)

Ostatnia edycja:
Do góry