reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

hej po weekendzie!!!

aneczka, eywa,
mnie wnerwiaaaajaaaa na maxa te przejsciowki w butlach aventu!!! wrr co za kiep to wymyslil ;) ja to jeszcze pamietam, ale ile razy moja mama czy tesciowa chciala butle robic, wiadomo, w nerwach, bo mlody jak glodny to zaraz ryk :D i jak chluuuuuustalo ladnie przy trzepaniu kaszki!!! ach no. a mam 2 takie butelki na 4 :/

przepraszam, ze sie do reszty nie odniose, troche poczytalam, ale maz mnie goni, bo film zapodajemy (Prawnik z Lincolna - ponoc super) - jutro nadrobie!

tylko co u nas - jak zwykle weekend dla aktywnych :D w pt poszlam niespodziewanie do pubu ze znajomymi i wrocilismy o 2 :D (miala byc imprezka a stanelo na pubie - chyba wszyscy sie postarzalismy ostro!!!). wczoraj, czyli w sobote pojechalismy na kaszuby domek ogladac (mamy dylemat ogromny, przy okazji napisze, dzis mi sie juz nie chce o tym myslec po raz kolejny), z chlopakami oczywiscie, wiec tez caly dzien jakos tak zeszlo. a dzis chlopcy poszli na bal karnawalowy do tej sali zabaw, gdzie Filip mial urodziny, razem z kuzynkami swoimi i innymi dziecmi, przeszczesliwi!!! tak sie cieszyli, ze serce roscie normalnie. a potem poszlismy na dwor i szalelismy w sniegu - rzucalismy sie sniezkami, lepilismy balwana i robili orzelki :) chociaz troche tej zimy posmakowali, bo u nas pierwszy snieg spadl wczoraj! jutro wstawie fotke :)

ale, ALE!!!!! OD WCZORAJ MAMY ZĄBKA!!!!!!!!!!! lewa dolna jedynka :DDD juz normalnie go widac dzisiaj :D moze jutro zdjecie pykne :) maly na razie nie marudzi specjalnie :D ale sie ciesze! i jak fajnie - Filip mial 1 zeba idealnie w 10mies, Maks idealnie w 8mies a Felek posrodku - jeden dzien po 9mies :DDD normalnie jak w zegarku :O

dobra, ide do meza :) milego wieczoru!!

reklama
Mitaginka – zdjęcie Tysi super! Każdy ma inną metodę przemieszczania się grunt że skuteczną! Ze zdjęcia podobnie mój młody się przemieszał – skakał jak szympans, noga identycznie podwinięta tylko rękoma się odpychał

eywa – miło że imprezki udane i relaksik w basenie... miodzio!! a chińszczyzna – gumy mi nie bujaj bo żem głodna

aenye – gratki dla Felcia! Moja miss została ostatnia bezzębna?? A chłopacy mieli tyle atrakcji że chyba śpią ze zmęczenia i dadzą obrzejrzeć film – daj znać czy warto go zapuszczać

padam standardowo na pysk więc do jutra!!

normatywna ja bym się nie dała. JAk oni mogą Ci się tak wpraszać ciągle?! Zrób coś z tym, bo Ci na głowę wejdą.
Aneczkaaa wiem- jestem wredna i przesadzam, ale nic na to nie poradzę, że od narodzin Oliwki ta kobieta zaczęła mi działać na nerwach :crazy:Wkurzyła mnie kilka razy i pewnie temu się czepiam. Gratki raczkowania :-)
Nati, ja nie mogę Małej cienko ubrać, bo oni raz mają upał, że pot po tyłku leci, a innym razem marzniemy tam Niby ubieram Małą na cebulkę, ale jednak, teściowa ją swoim ciałem nagrzewa chyba, jak ją tak bez przerwy miętoli ;-)Co do rozpieszczania dziadków, to w pełni je rozumiem. Moi rodzice widzą wnuczkę kilka razy w tygodniu. Przyjeżdżają specjalnie do niej, bawią się z nią, a ja w tym czasie coś sobie robię. I też ją noszą, jak tego chce, ale głównie na kocyku i zabawami ją zajmują. Raz że jest ciężka, a dwa, że ona się łątwo przyzwyczaja. I jak dla mnie jest różnica ponosić dziecko 10 min., za chwilę znowu- sama tak robię, ale nie bez przerwy przez 4 godziny! Raz, że ona jest ciężka, a dwa, że po takiej niedzieli, cały poniedziałek to ja muszę ją później dźwigać, a waży już 10 kg. Chociaż pewnie się nakręcam, bo ostatnio zbyt wiele osób chce mi dziecko wychowywać i się cięta na wszystkich takich zrobiłam.
Baby gdzie jesteś?
Mitaginka, ja czytałam gdzieś, że dzieci mogą się poruszać w różny sposób i nie ma w tym nic dziwnego, więc ja bym się póki co nie martwiła. Pewnie niedługo Tysia zacznie raczkować normalnie :-)
Aenye gratuluję ząbka i super, że weekend udany :-)
Eywa Weźcie koniecznie Natkę na basen, moja była zachwycona:-)

A my dzisiaj przez caly dzień mieliśmy niezły ubaw z MAlutkiej. Od jakiegoś czasu sama wstaje na nóżki i ok kilku dni puszcza się i tak śmiesznie łapie równowagę. Poza tym tynia jak tylko słyszy muzykę i to tak śmiesznie, że aż płaczemy za śmiechu :-) Tylko przez to, że się tak ruchowo rozwinęła, to mam małą masakrę z usypianiem. Zanim zaśnie, to przez 1,5-2 godz. :szok:(od 3 dni) kula się, siada, kładzie, siada, wstaje i tak w kółko. Normalnie mi w pół godz. zasypiała, a teraz to trwa i trwa. No i niby tez raczkuje, ale to jeszcze nie to, bo jak jest na czworakach, to co chwilę na nóżki wstaje, a rączki trzyma na ziemi. I tak się przesuwa-raz na czworakach, a raz na nogach. Ciekawe kiedy będzie chodziła. Dzisiaj aż dałam nurofen, bo też nam się 2 górne trójki pojawiają i Mała co chwilę płakała. No i zaczęłam robić prezentację na roczek i całkiem fajnie się zapowiada. Tylko nie mam jeszcze pomysłu na podkład muzyczny, ale na to jest jeszcze czas :-)ZAczęłam robić już teraz, żeby na spokojnie zrobić to co mogę i się nie stresować, że nie zdążę:-)

wita z rana
noc nawet ok standardowo pobudki 24,2,4 ale wyjątkowo od 6 nie śpi :-(, no ale to przez to ze poszła spac o 20 zazwyczaj o 22. między 9 a 12 ma przyjść facet do lodówki wrrrr akurat to moje godziny spaceru.
co do raczkowania każde dzieciatko inaczej, Asia z dnia na dzień zmienia pozycje a od 2 dni tak zapiernicza że naprawde trudno dogonić :-D

a i mamy nastepne ząbki już teraz wygląda normalnie hahahahaha

Ostatnia edycja:
Ducha ale gdzie Ja znajdę wydawcę :-D
a za awans na twoją inspirację dziekuję :)

tak w ogóle to nie mogę ostatnio spać, moje dziecko pięknie zasypia i spi do rana a ja wczoraj zasnęłam o 3 rano a dzisiaj po 4 rano ... nie mam pojęcia o co chodzi :eek:

wydawcę się znajdzie!
a nie śpisz bo może jesteś w ciąży, ja całą ciążę cierpiałam na bezsenność :tak::-p:-D

baby ja tez ostatnio, tzn juz od jakiegos czasu mam problemy z zasypianiem. Klade sie i leze do 1, 2 i koopa :/ Strasznie to meczace i raczej to nie pelnia, bo mam to dluzej... Stres??

Jutro do pracy... alez mi sie nie chce! :/

draniu, Ty też w ciąży jesteś :-D A z ta pracą - mam tak codziennie, "kurde, jutro do pracy, ale mi się nie chce :-(" :-D:-D:-D

Ducha a Ty dalej w jogurtach pracujesz?

nie, tzn. już przestaliśmy je produkować bo się nie opłacało już....

i kto tu do streszczeń się nadaje?:p w każdym razie, fajnie,że obiad pyszny(marzę o czyimś obiedzie, smakuje wsyztsko mi jak nie muszę robic)dzieci śpią lub prawie śpią, a chata? kiedys się sprzątnie, u mnie pudło, jako tako jest, popadłam w rutne, ogarniama,ale nic więcej;) mała nie daje!!

zapraszam, zrobię coś dobrego :-D, do mnie nie masz bardzo daleko - ok 100 km, więć hop w autko i Natka na randkę z Tymkiem, a my ploteczki, kawka, obiadek i ciacho (ale ciacho kupne będzie :sorry2:).

Wasze dzieci tez się bawią w byka????
Asia raczkuje głowa w dół i pędzi np na mnie lub na wierzę z klocków i wali głową jak byk. :-D:-D

hahahaha, Tymek się w byka nie bawi bo jeszcze nie raczkuje, ale jak ktoś przyjdzie to warczy na wsystkich :-D:-D:-D

generalnie u nas też jest teraz etap wynajdywania wszytskich paprochów itd, brania ich do buzi, podobnie z kablami i innymi niedozwolonymi rzeczami ;-)
no i co gorsza- etap wymuszania placzem np. wzięcia na ręce, pozwolenie na podpelzanie do kabla itd. Ale mi się czasem chce smiać z mojej histeryczki :-D

Tymek tez się wścieka, jak coś chce, rzuca się nawet, że cięzko go utrzymać - klub histeryków, mnie tez to śmieszy i krzyczy na mnie (pyskuje) - dididadaadziadida
a wszelakie paprochy też oczywiście są najlepsze na świecie :tak::-D

Aneczkaaa - kocham!!!!!! Twoje opisy, pisz bloga jakiegoś albo coś takiego!!!!! KONIECZNIE!!!!!

no, a my po urodzinach wujka, było super, choć krótko bo dopiero na 17:oo. Tymek - mały cyganek latał po rączkach, choć powiem Wam, że wybierał sobie u kogo powiedzi, a u kogo jednak nie :-D. No i jakie tańce z mamą odwalał, szkoda, że tego nie nagrałam bo śmiesznie to wyglądało, potańczę może innym razem z synusiem to nagram :tak:.
Braciszek przyjechał i jakoś przez te cztery tygodnie wydoroślał... a ch poczułam sie jakby moje dziecko przyjechało w odwiedziny :-) ( w końcu od 14 r. ż. Go wychowywałam).

Jesli chodzi o spotkanie aktywnych kwietniówek - byłoby super!!!! Też strasznie bym chciała, tylko będzie ciężko coś czuję :-(. Ale może jednak... Zlot taki, tylko ośrodek trzeba by było znaleźć i na weekendzik skoczyć. Tylko tzreba wymyśleć takie miejsce, żeby nikt nie miał za daleko - najlepiej środek polski, sam środeczek :tak:, no i żeby za drogo nie było, bo nie o to chodzi, żeby zbankrutować, tylko żeby sie spotkac i miło czas spędzić :-), a jak teraz coś ustalimy to i kasę można zacząć odkładać, co Wy na to?!

no i sporo z nas mogłoby jechać parami, przecież w auto zmieszczą się dwa foteliki i dwie mamuśki - to i paliwko taniej wyjdzie :tak:.
Ok, wracam do pracy bo się rozmarzyłam... ale znowu jakoś pełniej się na forum zrobiło :-).

Buziaki wszystkim :*

Ostatnia edycja:
dzien dobry :D

aneczko - polecam, film SUPER, po prostu trzyma w napieciu do ostatniej minuty; to taki dramat sadowy, nie zadne strzelanki itp, bo takich nie lubie, swietny pomysl, bardzo zaskakujacy i w ogole - no jeden z najlepszych, jakie widzialam od dobrych paru miesiecy :)

ducha - fajnie, ze brat dojrzal :-) widac sluzy mu poczucie odpowiedzialnosci. chyba najwyzszy czas, nie? :) i moj tez sie wscieka smiesznie, po prostu kino :D tylko czegos mu zabronic, to robi minke na podkowke i spod oka obserwuje, jak reaguje. jak nie zwracam uwagi to milknie, jak tylko spojrze czy cos powiem to sie nakreca :D i nieraz normalnie lezy na ziemi i macha nogami jak najgorszy histeryk :D tak smiesznie je podkurcza i prostuje :D beka na maxa!
kiedy wpadasz do gdyni ? :D

Felek wczoraj zjadl dwa obiady, jeden 'nasz' i jeden swoj. no nie dawal spokoju, a obiad lagodny tesciowa zrobila - mielone, a wlasciwie pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami. mlody zjadl cala porcje ugnieciona widelcem :) i nic mu nie bylo.
zjadl tez wczoraj deser owocowy z twarozkiem (gerber) i tez nie mial sraczki, wiec fajnie :) moze bedzie jakas alternatywa na to COS :D

i zjada trzy rodzaje kaszek (kukurydziana, ryzowa i manna), wczesniej tylko ryzowa, bo balam sie dac kukurydziana (ze 2 miechy temu mial po niej sraczke) no i manne dalam ostatnio i nabyl dziwnego tego syfa na buzi i mialam obawy, ale poki co jest ok :)

i zaczal pic troche, po kilka lykow, ale z kubka normalnego albo z niekapka :) nawet lepiej :)

Boliwia jestem :)

Ducha kto wie ;) ... a tak poważnie raczej jeszcze nie hehhhe

Aenye gratki dla Felusia, cieszę się, że załapał picie i jedzonko normalne no i fajnie, ze ma odmianę w kaszkach :tak:

Mitaginko Tysia jest wyjątkowa to i raczkuje wyjątkowo, chyba nie jesteś zdziwiona ;-):-p:-D buziak :)

Nati gratuluję ząbków :)

szukam właśnie prezentu dla Adiego na roczek od znajomych i znalazłam coś takiego COMFY Moja klawiatura + PROGRAMY + Pilot +GRATISY (2040602425) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. strasznie mi się to spodobało, bo można do tego gry dokupić dla starszego dziecka i będzie na długo

Adi wczoraj próbował biegać :szok: skończyło sie to tym, ze tak sie rozpędził w sypiali, że nie wyhamował i odbił się klatką piersiową od łóżka, siadł i poleciał na plecy i głowę :sorry2: ale był w takim szoku, ze nawet nie płakał :-D no i dzisiaj już jest lepiej biegnie wolniej i hamuje jak trzeba :)

reklama
dzieki za gratki ;) jestem w szoku, jak to sie szybko wszystko zmienia.. narzekasz, ze nie ma zebow, nie pije, nie je, a tu takie zmiany :)
mam nadzieje, ze w koncu moje narzekanie na jego czeste pobudki w nocy tez sie skonczy :D :D :D co prawda w miare rowno co 3h, czasem 4, jest lepiej niz kiedys, bo moje 2-3 wstania w nocy, ale wyspana to ja nadal nie jestem.. no ale kiedys to sie zmieni :)

baby, jestem w szoku, Twoj Adi powala :) moj robi na razie jeden kroczek i widze, ze ze strachu siada :) stoi pieknie sam, ale isc - nie chce, widac jeszcze nie czuje sie pewnie :) buziaki dla ganiajacego brzdaca!!!

jakich niekapkow uzywacie? mlody pije z tomme tippee jeden z miekkim ustnikiem i jeden z twardym, daje rade ciagnac i w ogole, ale rozlewa - np uderza w podloge do gory nogami no i sie wsio wylewa; macie moze taki, ktory by sie nie rozlewal wcale? nic a nic? czy nie ma takich?? zeby nawet kropka nie poleciala?

Do góry