reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

draniu - przepraszam ze sie wtrącam ale ja uważam że faceci są mało kumaci i najlepiej i przedstawić wszystko młodkiem. Jak mnie wkurza jak ja sie wykrzycze do mojego ES a on mi potem gada że mnie nie rozumie i nie wie o co mi chodzi wtedy mam ochote mu walnoć młodkiem w łeb. Co do plam tez chetnie sie dowiem.

Aneczka - zdrówka

eywa - ja mam na kompie różne przepisy dla naszych maluchó i jest tego multum moge ci wysłać na pw. Chyba że gdzieś wkleić na kwietniówkach żeby wszyscy mogli korzystać tylko nie wiem gdzie.

akkm - możesz spróbować nie wycierać Maji chusteczkami nawilżonymi tylko mokra tetra i potem na sucho tetrą i zmarujesz linomagiem. Ja też pudrowałam mąką ziemniaszaną lub "kąpiel" tyłka w mące ziemniaczanej. Ale u nas w pracy raczej stosuje sie tylek myjką z wodą. powinno zejsc po 3 dniach.

A co powiedziecie o tym bo dzisiaj zauważyłam że moje dziecko w ogóle nie przetrawiło jabuszka takie jak mu dałam taka byla kupka zaczynam się tym niepokoic. Teraz ES ma tydzień z dzieckiem bo nie ma kto zająć sie małym ( ja do pracy) a babcia wyjechała to pójdzie z nim do lekarza.
Ja dzisiaj poprzyklejałam na okna naklejki świąteczne chcę żeby mały widział że coś innego się dzieje (może zauważy:-D)

reklama
Dziewczyny ja umieram.... jestem już na zastrzykach przeciwbólowych i przeciwkrwotocznych. Leje się ze mnie tak że w nocy wstawałam co godzinę bo przelewałam te największe podpaski w ciągu dnia co chwile latam zmieniać. Zużyłam już 3 duo paki alweysów i inne, które miałam w domu i wcale lepiej nie jest a to dopiero 3 dzień........... Jestem tak słaba, że kręci mi się w głowie i nie wiem jak się nazywam a do tego wszystkiego Kacper się rozłożył i ma gorączkę a Przemek już zaczął kaszleć. Noc zapowiada się pełna atrakcji i nowych wyzwań. A rano jak dalej się nie uspokoi kolejna seria zastrzyków....i sama z dwójką chorych dzieci od 8 do 19................... odezwę się rano jak dożyję.....

Marma współczuje wiem jak się czujesz ja też mam 3 pierwsze dni mega obfite największe alweysy nie wytrzymują i bardzo bolące ketonal nie pomaga, u mnie na szczęście ju 5 dzień więc końcówka.
Trzymaj się kochana :*

Dziewczyny, z tym cewnikiem to z tego, co mówiła moja lekarka, zależy od tego jakiej wielkości jest ten cewnik. Nie sądzę, żeby w szpitalu sprawdzali każdej z Was, jakie ujście ma cewka moczowa. Moja Oliwka dostała najmniejszą z możliwych końcówek, a wiem, że gdyby ją bolało, to na pewno by płakała. Chyba, że mialyśmy wyjątkowe szczęście i delikatna lekarka też robi swoje. No ale kłócić się nie będę, każdy ma swoje doświadczenia;-)
Mitaginka, mówiłam z tymi ząbkami, u Oliwki też czuję już cieniutką i ostrą kreskę jak przejeżdżam i mam nadzieję, że do końca się wybije dzisiaj w nocy :-)
akkm, na takie długotrwałe odparzenia najlepsza jest maść robiona w aptece. Z tym, że jest na receptę, ale efekty widać już na drugi dzień.
eywa trzymam kciuki.
Czytałam Was przez cały dzień, ale nic nie pamiętam. My z mężem już zgoda :-DPrzeprosił ;-)Tylko jestem zmartwiona, bo Oliwka wymiotowała tuż po zaśnięciu :-(Nie wiem czy to może być przez ząbki? Wie któraś? Dobrze, że mąż był w pokoju, bo leżała na wznak i jeszcze by nam się udusiła:-( Teraz tak się boję, że śpi już w naszym łóżku. Mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.
Aha, muszę się pochwalić, że Mała załapała zabawę w akuku pod tym względem, że teraz sama się czymś zakrywa,potem odkrywa i czeka aż jej powiem akuku :-) Dzisiaj ćwiczyłyśmy też "cześć" i "pionę" i świetnie jej to wychodzi:-D

Ostatnia edycja:
Witam się z rana!
Filip nie śpi od 5 :wściekła/y:
Chciałam mu zmienic pampersa i zalał całe łóżko :wściekła/y:
Dzisiaj poniedziałek a ja ich nie znoszę :wściekła/y:

Przeczytałam wszystko ale nie wszystko pamiętam eywa powodzenia u lekarza :-)

Wczoraj byłam u koleżanki w szpitalu, tej co miała wypadek i cała się połamała.
Ręce w miarę ok, okazało jedna mocno stłuczona, więc nie jest tak źle z nogami gorzej.
Ile tam połamańców... po wypadkach... masakra !

Dobra szykuję się do pracy !

nati jak robisz kisiel i budyń?

Które dzieci już trochę gryzą pokarmy?
Filip jadł ciasteczka z HIPP i te wafelki ryżowe. Z ciastkami sobie poradził, gorzej z tym wafalkiem.

Spadam, do wieczora!

Aaaaaa i mam jeszcze pytanie która z kaszek jest najbardziej pożywna (chodzi o te kupne) : mleczno-ryżowa, manna, ryżowa, ryżowo-pszenna, ryżowo-kukurydziana, mleczna owsianka a może kleik ?

Buziaki

Ostatnia edycja:
budyń:
Budyń mleczny po 5 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

kisiel:
Kisiel z Bobo Fruta po 6 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
to mnie ciekawi może dzisiaj zrobie
Kisiel mleczny z żółtkiem po 6 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

co do kaszek to chyba te na mleku są najbardziej pożywne, ale które nie wiem :-(

u nas nawet noc ok nawet bardzo ok. tak jak pisałam wczoraj że się obuzi może o 1 dopiero. więc pobudka 1, 2 o 2 położyła się na brzuchu a głowę miała na takim podwyższeniu więc wyżej i do 5.30 tak spała :-). już kolejny raz jak spi na brzuchu to dłużej śpi. ale ja i tak jakoś nie wyspana jestem. :tak:
miłego poniedziałku

witam:-),
u Nas nocka też już coraz lepsza ok 1 herbatka i o 4 musiałam poprawiać bo mam wędrowniczka w łóżeczku i się przekręca główkę miała ma kołderce tam gdzie nogi :tak: i o 7 dopiero mleko

Maja tez gryzie chrupki , chlebek i co bym tam jej nie dała
martwi mnie dalej to odparzenie :-(

To i ja witam się z ran. Czuje się tak jak się czułam, Kacper lepiej, nawet nie widać, że coś mu było, a Przemek marudzi jak zawsze. Lece zrobić i zjeść jakieś śniadanie.

A i chciałam się pochwalić, że Przemek dziś jak jadł o 19 mleko to kolejne mleko o 5 rano :) Więc gdyby nie @, przez co musiałam latać do ubikacji, to byłam bym szczęśliwa i wyspana...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,

dopadło mnie jakieś przeziębienie :/ Gardło mnie boli. Rano tak bolało, że myślałam, że angina. Oby nie, bo w tym tygodniu zostaję sama aż do niedzieli.

Agateczka, i jak poród na jaczewskiego? Dobry szpital? Moja znajoma ma stamtąd lekarza i się zastanawia.

Draniu, współczuję sytuacji z mężem. Nie kojarzę dokładnie czy się o coś pokłóciliście, co kto zrobił itp. Ale piszesz, że Mała nie kojarzy świąt i nie będzie nic pamiętała. Może tak dokładnie pamiętać nie będzie, ale teraz rozwija się jej osobowość, uczy się wszystkiego poprzez naśladowanie rodziców, uczy się komunikacji z innymi, wyczuwa i chłonie jak gąbka Wasze emocje, nastroje. Właśnie teraz potrzebuje najwięcej miłości i bezpeczeństwa. Kurcze, a może da się jednak jakoś nawiązać kontakt z M. Kochasz go jeszcze? Przypomnij sobie, że kiedyś się przecież z jakiegoś powodu pobraliście, co Was wtedy łączyło? Po co to tracić? Można spróbować nad tym popracować, żeby było jak kiedyś.

Mitaginka, minie @ i zakupy się będą podobać :)

irenka, ja byłam dietująca chyba z 2 tygodnie i się złamałam :p A wszystko przez teściową, bo przywiozła mój ulubiony pasztet i zaczęłam go jeść a potem już znowu wszystko jadłam :p A Ty dietujesz? W celach odchudzających?

akkm, u mojej Gaby tylko linomag na odparzenia. Nawet z rankami sobie poradził kiedyś.

Marma, współczuję okresu. Miałam taki sam pierwszy okres. Słabłam i na lekach przeciwkrwotocznych byłam. I zostały mi takie obfite jak nigdy okresy.

Buuu M mi zabiera lapka na dzisiaj :p Ale mam telefon na szczęście ;) Ok spadam, bo mi Gaba porządki w papierach robi :szok:

Do góry