reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

No proszę jaki sie tu ruch zrobił dzisiaj :) jak w ulu :)

Aż miło jak dobrą godzinę próbuję nadrobić :) (młodziak po mnie łaził cały czas i nie dawał poczytać:-D)

co do fotelika to mnie sie własnie podoba ten z cosatto i chyba go kupimy :) tylko zastanawiam sie czy nie wziąć tej wersji do 18 kg Buy Cosatto Mo-Si Group 1 Car Seat. at Argos.ie- Your Online Shop for .

na poczatek wydaje mi sie lepszy, ale jeszcze sie musimy zastanowić :)

Aenye
nie martw się na zapas, każdy czasem ma okres, kiedy jest bardziej nieznośny, poświęc mu teraz troche więcej czasu i będzie ok :) przy trójce dzieci trudno jest kazdemu poświęcać idealnie tyle samo czasu, zwłaszcza jak jest się z tym samemu, ale powoli dacie radę i znów będzie ideollo, buziaki :)

Dranissimo może zębole ją męczą? a może masz tak jak ja, kiedy zbliża mi sie okres to mam mniej mleka i młodziak cycoli wtedy co chwilę

Lilou jesli czujesz, ze to jest odpowiedni moment na odstawienie to powoli zacznij odstawiać, kazda z nas i każde z dzieci poczuje to w innym momencie, ważen, zebyć dobrze sie z tym czuła, nie rób tego ze wzgledu na czyjeś docinki itp, po prostu wsłuchaj się w siebie :)

oczywiście są też pewne granice jak na tym okropnym filmiku... fuuuuuj wydaje mi sie to obleśne, zwłaszcza jak ona w pewnym momencie mówi o tym, że córka ją dotyka po piersiach jak pije mleko:oo2: przecież to jest jakies zboczenie:eek:

oki idę coś na obiad szykować i potem wróce :)

reklama
O matko! Moje dziecię śpi na dworze już 3 godziny! :szok:Zawsze było od 1,5 do max 2,5, ale dzisiaj aż w szoku jestem :-)Wszystko porobiłam, co miałam i aż mi się nudzi i nie mogę się doczekać kiedy się obudzi ;-)Żebym wiedziała, że tak długo pośpi, to bym się za jakąś konkretną robotę wzięła:-)

Asiunia- filmik fuj ale ostatnio oglądałam program o Angielkach i one prawie wcale nie karmią są chyba na 2 miejscu od końca w europie w ilości karmienia naturalnego.
ja jak wiecie uważam że dla mojego dziecka cyc jest najlepszy no ale oczywiście bez przesady i myslę że cycki same wiedzą kiedy przestać. lilou,aenye Wasze pewnie już tak stwierdziły i się nie martwić, moje dają radę a ja się cieszę że nie muszę kasy na mleko wydawać.
i teraz głównie z tego powodu karmię, skończy rok czy półtora i zacznie pić mleko z kartonika to wtedy przestanę karmić, chyba że będzie jeszcze mleko w cycach.
no ale moje tzn Asi menu to:
rano cyc
po godz- 2 od wstania cyc
po spacerze cyc
objad
koło 17 cyc
i na wieczór cyc
czasami rano kaszka lub po spacerze kaszka
więc właściwie tylko cyc.
fajnie że tyle piszecie

Witam.
Ja chciałam tu bardzo przeprosić za swoje wcześniejsze zachowanie "rozsyłanie spamu" . To było nierozsądne z mojej strony i nachalne i bardzo was za to przepraszam. Bardzo chcę żebyście mogły mnie poznać i na nowo zaufać na prawdę nie jestem taką straszną osoba i wiem że popełniłam błąd i postaram się z całych sił to naprawić bo zależy mi na tym forum i na poznaniu was lepiej.

[h=6] ma któraś z Was prysznic/wanne z dyszami masujacymi?? słyszałam ze to się bardzo trudno wręcz nie możliwie czyści a zanalazłam fajną i tanią i bym jutro kupiła :)[/h]
agateczka-
spoko, napisz coś o sobie

nati_k dziękuję ja mam zwykłą wannę ;)

Coś o mnie

Jestem młodą mamą mieszkam z mężem w jego mieszkaniu ślub cywilny brałam w tym roku w marcu także też i świeżo upieczona mężatka zajmuję się domem i wychowuję Emilkę mieszkamy 150 km od rodziców mieszkam w Dęblinie woj.lubelskie powiat rycki. U nas to troszkę wszystko za szybko, ale tak widocznie miało być i cieszę się moim skarbem bo nie każda kobieta ma to szczęście by donosić lub mieć swoje maleństwo. Mam 18 lat i uważam, że to nie jest wiek do pogardzenia bo każda kobieta może być matką tylko nie każda w tej roli się odnajduje. Przechodziłam załamanie co do karmienia bo karmiłam piersią tylko 3.5 mies i pokarm mi zanikł nagle i nic nie pomagało... i uważałam że to ja zrobiłam coś nie tak. Obecnie siedzę w domu zajmuję się domem i wychowaniem córki.
Jak macie pytania pytajcie bo nie wiem co tu jeszcze o sobie pisać

Emilia Aleksandra urodzona 15.04.2011 o 19:35
Waga: 2930 g
Wzrost: 51 cm
Skala Apgar: 10 pkt.
Poród: cc w 39 tyg

rodzina mojego m jest z Dęblina :), Twój m pewnie w wojsku co?????
ja miałam 17 jak starszą urodziłam. z perspektywy lat to się wszystko udało. teraz dojrzewa i mam jej serdecznie dość ale jako dziecko kochana

no tak. :-(
W dęblinie mieszka mojego m wujek, kuzynka z 2 dzieci ( ale już duzi ok 10 lat) i kuzyn z żoną i dziećmi najmłodszy synek 3 latka. Pewnie kiedyś do nich pojedziemy :-)
ale musi Ci byc ciężko m w pracy, rodzice daleko o jeszcze nikogo nie znasz

reklama
nati_k ciężko bo jak tu byłaś atrakcji to tu nie ma do miasta z 5 km więc z małą tyle km nie pójdę nie ma z kim porozmawiać nawet i siedzę w domu od 6 do 16 czasem później..

Do góry