reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

my po spacerku ale pi......
byłam w um walczyc o swoje i dostaniemy 1000 zł z um ( nie becikowe tzn becikowe już dostałam)
Teściowa dzwoniła że taka biedna bo nie spała całą noc i wstawała do dziadka i czy możemy przyjechać a ja wredna powiedziałam że my też nie spaliśmy a ona ździwiona czemu. zupełnie nie rozumiala że przy dziecku się nie śpi :-D:-D:-D

reklama
boliwiato nie o to chodzi, ze jeste nowa, bo to sie dzieje wlasnie na fb, a Ciebie tam chyba nie ma. Ale nie zaluj, nic nie stracilas :-D Zal d** sciska.

baby tam wieje praktycznie non stop. My bylismy juz kilka razy, w roznych porach roku i za kazdym razem wialo masakrycznie, raz nawet w deszcz. Ale znam tez ludzi, kotryz trafili na slonko i w miare ok pogode, wiec da sie :-D
A ze smycza to chodzilo mi o to, ze do lata to Twoj Adi bedzie juz smigal ;-) Usiedzi Ci w chuscie? Ja chcialam miec chuste ale zrezygnowalam po tym jak Zuzia zaczela przybierac na wadze :-D Jest chyba druga tuz po Gracjanku, bo z dyche pewnie juz ma ;-) Kochany moj grubasek :-)

nati, oszukanico, co klamiesz ;-) Przeciez Asia ladnie sypia... no no no ;-)

Kurcze, mialam isc na spacera i tak sie zbieram i zbieram... dupa w troki Aga!! :wściekła/y:

Spoko dziewczyny, rozumiem ;-)Tak tylko ciekawa byłam, co tam się dzieje.

Dranissimo, moja ma 9,3 kg :szok: Ale mimo wszystko tej chusty nie mogę odżałować. A myślicie, że moja Mała jeszcze by się przyzwyczaiła do chodzenia w chuście czy już nie? Wiem, że przy takiej wadze to tylko tkana.

Boliwia myślę, ze spokojnie by sie przywyczaiła tylko już raczej na plecy trzeba byłoby Ją dać :) wiązanie w tzw. plecak :) po za tym i tak lepiej kupić uzywaną chustę np na allegro lub na chustostraganie na stronie chusty.info bo wtedy chusta jest juz złamana i łatwiej się wiąże :) więc nie poniesiesz duzego kosztu a moze akurat jej się spodoba :)

Dranissimo Adi ma ponad 9 kg a codziennie przynajmniej 2x mam go w chuście (tak mi śpi), przeważnie na plecy bo wtedy jest mi wygodniej gotować w kuchni :) tak jest wygodniej nosić dziecko niż na rękach a jak sie nosi od początku do spokojnie mozna dźwigać nawet cięzsze dzieci bo sie przywyczaja Twój kręgosłup :)

Nati przeciez Asia śpi ładnie więc nie narzekaj :-D buziak dla Was :)
a tą kasę to z tytułu dodatkowego becikowego od miasta czy ze wzgledu na niewysokie dochody?
My dostaliśmy dodatkowe od miasta, ale to sami u nas proponują a na dochodowe się nie łapiemy... za duzo zarabiamy choć ja tego jakos nie czuję:no:

Ostatnia edycja:
kasa z powodu małych dochodów ale zapomnieli o mnie bo co??? bo nie dałam karty ciązy poniewaz pan jak przyjmował wniosek powiedział że z becikowego sobie wezmą a pani która rozpatruje wnioski patrzy tylko na dokumenty jakie ktos dał. a nie na krzyzyki jakie sa zaznaczone czego dotyczy wniosek.
no ale 1000 przed świętami się przyda :-)

baby dziękujemy z Oliwią:)
nati a nie ależy Ci się dodatek wychowawczy jak masz niski dochód?bo u nas tak jest:crazy:

jakieś 3 h temu małż wk.... mnie na maksa bo zadzwonił że nie przyjeżdza jutro do domu:szok:ja nabuzowana jak cholera a on mi jakąś godzinkę temu stanął mi w drzwiach nie kto inny jak małż z kwiatkami i uśmiechem a ja zamiast go przytulić to o******* na maksa ,że mnie tak wkurzył i kazałam mu zapitalać po chińczyka:pi dopiero wrócić to się uciesze:)
ehhhh.....Oliwia zasnęła ,Majka na starym wisi ,a ja mam chwile oddechu:-)
co do fb nie wypowiadam się bo wkurzyła mnie ta sytuacja,po prostu dom pewnych rzeczy trzeba dorosnąć:sorry:i koniec w tym temacie..
ha wpierdzielam gumisie:))))))))))))

co do fb nie wypowiadam się bo wkurzyła mnie ta sytuacja,po prostu dom pewnych rzeczy trzeba dorosnąć:sorry:i koniec w tym temacie..
ha wpierdzielam gumisie:))))))))))))

Smacznego i naj naj dla solenizantki :-D

beata, ja mowiac o fb mialam na mysli dzisiejsza 'sytuacje'... ktora tez jest karygodna...

My juz po spacerku. Fajnie, tak chlodno jest. Lubie tak :-) Mala marudzila, ale zasnac nie chciala, wiec wrocilam nach hause, a ta nie spi tylko sie bawi, nosz ;-) ale widze, ze Jej minuty juz policzone sa ;-)

reklama
Do góry