reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ech...
u nas kolejna noc z pobudkami co 2 h :crazy: a i teraz gwiazda nie chce spać
na cycu by wisiała
już cycoliła pół godziny, a jak ją odłączyłam to źle, teraz M ją nosi, a ta krzyczy...
a było już tak fajnie: zasypiała przy cycu bez płaczu, budziła się raz, góra dwa...
Dzisiaj teściowa przyznała, że miała dość. Mała tylko na rękach, marudzenie na maksa itd. Chciała się przemóc i z nią wyjść, ubrała najpierw siebie, potem zaczęła ubierać ją, ale Tysia zaczeła się tak drzeć, że teściowa skapitulowała...A pamiętam jak miała plany, że zapakuje małą do wózka, wózek do autobusu i pojedzie do centrum Katowic do swojej mamy :sorry2: no to pojechała...

jankesowa mój M. też wyjeżdża, znów do Warszawy, tym razem na 3 dni

ok, wrócę za chwilę, bo nie mogę się skupić jak ona wyje..., idę tam

reklama
no cisza jakaś,ale to dobrze,bo chce zdążyć przeczytać do gesslerowej:-D
dziś kupiłam małżowi prezent-szczoteczkę elektryczną fajną dosyć, no i była w promocji i się czułam jak nasi rodzice za komuny, były na sklepie 3 sztuki, babka przede mną chwilę weszła i chciała 1, potem 2, a jak ja powiedziałam,ze też chce i się dowiedziała,ze są tylko 3 to że ona wszystkie 3 bierze, sprzedawczyni miła ją oszukała,ze jednej nie może znaleźć bo chciała mi sprzedać,a nie chciała jej tłumaczyć, bo babsko by ją zeżarło,ale i tak się skapnęła,że ma dla mnie tą 3 i była awantura, hehe no ale szczoteczkę mam:-p

mitaginka czyżbyś się cieszyła z porażki teściowej??;-)

U nas noc do d.... bo Kuba kataru dostał i musiałam z nim spać w innym pokoju (jak mu się nos zatyka w nocy to zamiast go wydmuchać to ryczy i tak budzi Julka więc musiałam go odseparować). Julek został sam bo mąż ma nocki, miałam uchylone drzwi ale chyba się nie budził bo nic nie słyszałam ;-) Padam dzisiaj i najchętniej poszłabym spać bo dzieci śpią ale o 22 muszę dać mleko... no to czekam.... idę oglądać TV

hej hej :-) troche mnie tu nie bylo :-)

po pierwsze - jankesowa, no wiesz, jak mozesz nie wiedziec, czym sie moj D zajmuje ;-) w zabawkach siedzimy juz 5 lat, odkad z Fiolkiem w ciazy chodzilam :-) i firma sie rozwinela z 40 paczek w szczycie sezonu do tira paczek dziennie ;-) hehehe . mozna? mozna!
wspolczuje jazd z mezem.. znam to.. az za dobrze..

baby,
ooo, to trzymam kciuki ;-) ja nie mam poki co @, ale to od tabsow.. ale testa juz dwa razy robilam po 2 ryzykownych akcjach ;-) (tzn zapomniana tabletka).

kurde, nie doczytalam, ale widze, ze o leku separacyjnym mowa.. no u mnie jest, tzn mocno juz ograniczony na szczescie, bo nie tylko u mnie jest dobrze, z moja mama, tata, z Dawidem, tesciowa i moja siostra, i D siostra - ufff - to juz wszyscy - jest ok. z reszta swiata, 'obca', jest be. wtedy placz i ogolnie strasznie smutna minka, odretwienie i szok.

Marma, tez powoli i uparcie odstawiam - rytualnie juz ok 5-6 w nocy ost. karmienie cycem, ok 9 - kaszka 200ml, ok 13 - obiad, ok 16 - cycek, ok 18.30 - deserek, ok 20.30 - 200ml kaszki (dzis - UWAGA - 260ml!!! mowie, raz zrobie wiecej, zobaczee ile wypije - do zera!!!!! az sie boje, ze sie zrzyga..). czyli raz dziennie cycek, czasem wiecej, jak jestem poza domem i widze, ze glodny. ale generalnie raz. i w nocy coraz mniej, nieraz tylko 3 razy, ale to rzadko. zwykle te 4-5 pobudek jest.

a co do pracy.. to ja nie chodze do pracy, a na nic czasu nie mam ;-) heh.. ale tez bym wyszla, tzn umalowala sie, ubrala, do pracy - ideal - na 4-6h, 1500 do reki i bylabym szczesliwa :-D najlepiej w wp.pl, ale tam mnie nie chcieli :-( buuuuu i pewnie juz nie zechca..
nic, za rok mlody do zlobka, a ja na jakies kursy, albo na studia.. moze dostane wiatru w zagle :-)

troche zalatana ostatnio jestem, z mama te zakupy (3 dni i konca nie widac), dzisiaj u kolezanki, no jutro mam wolne ;-) hehe ale nie narzekam, lubie, jak jest ruch. ale obiadki gotuje codziennie i tak :-D jakos lubie zima.

ide nadrabiac :-)

po ciężkich bojach zasnęła...
ciekawe na jak długo
masakra jakaś
dry.gif

i tym oto sposobem na to, żeby usiąść na d... mam pół godziny, bo potem wypadałoby pójść spać

Witam z rana
Mitaginka- mała pewnie stęskniona i dlatego marudna. A jak teść????

u nas brzydka pogoda :-( a tak ślicznie wczoraj było.

nie mam jak pisać :-(

piszecie że odchodzicie od cyca, jest ktos jeszcze tak jak ja że cyc jest glownie?? u mnie raz dziennie zupka+ podjadanie

u mnie także cyc gra główną rolę-oprócz tego obiadek,starte jabłuszka i czasem kaszka.No i oczywiście mięcho i żółtko.A tak to cyc,cyc,cyc...

Dziś mam spotkanie klasowe po 10 latach:-) ciekawe jak się towarzycho spisze?Bo zazwyczaj to byliśmy mega niezgrani:-D:-D:-D

reklama
piszecie że odchodzicie od cyca, jest ktos jeszcze tak jak ja że cyc jest glownie?? u mnie raz dziennie zupka+ podjadanie

nati, ja tez glownie cyc. Moja jakas bardzo mleczna. Obiadki slabo je, zazwyczaj daje Jej te male i to czesto pol tego tylko zjada! A tak to kaszka, to jakis owoc, biszkopt, jogurt, ale glownie cyc... No i w nocy cyc cyc cyc...

Do góry