reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Popłakałam sobie trochę (dobrze, że w międzyczasie kroiłam cebulę, to trochę się zakamuflowałam), wyprasowałam bluzkę, wsadziłam laktator do torebki... Chyba jestem gotowa...

Mitaginka-na początku karmiłam o 15.30, 17.30, potem w nocy jak się budziła i przed wyjściem do pracy (czyli 4-6 razy), po jakimś czasie o 15.30, 17.30, 1 raz w nocy i przed wyjściem (4 razy), i taki rytm był długo (zawsze tylko 1 piersią), teraz karmię jak odbieram młodą ale nie tak już na wariata, czyli zaraz po odebraniu (choć potrzebowałam tego na początku tak tylko dla siebie i po odebraniu od niani jeszcze w samochodzie ją karmiłam i się wpatrywałam w nią ;) ) tylko w zależności, o której jadla u niani to daję jej moje mlesio ale z dwóch piersi i potem drugi raz nad ranem bo w nocy jak mi się budzi to daję jej butlę. Na wyjeździe miałam laktator, bo bym nie dała rady ;)
Tak sobie myślę,że może dobrze jak masz warunki w pracy żeby przechować mleko to trzymaj je w lodówce i potem niech teściowa jej daje, nie wiem jak Ty ale ja jak mam wylać mleko (na tej mojej podyplomówce wylewam to wtedy mam jakąś podwójną deprechę ;) ) Jak masz być w pracy dłużej to chyba się nie obejdzie bez laktatora.....dobrze, że go bierzesz ;) wiesz jaki jeszcze robiłam błąd na początku... w ten pierwszy weekend po tygodniu pracy karmiłam młodą prawie cały czas piersią...potem w poniedziałek myślałam że zwariuję, tak były pełne mlesia:angry: a laktatora nie miałam, teraz w weekend też karmię ją tak jak w tygodniu

się rozpisałam........

Antonina - Ty bidna też w tej grupie zwariowanych nocek.......

Nati -
Twoja Asiunia jest niezła ;) mały kaskader

Wilmek ;) jak fajna chatynka to zamieniaj, wyisz plusy i minusy mi to czasem pomaga :)

Aneczka- :) mam podobnie ze starszakiem...hero factory i inne gormity :) ostatnio się go pytam o co by poprosił złotą rybkę to mi powiedział że chciałby tak bardzo duuuuuużo zabawek :)

Jankesowa - :) jak to Gracjan nic nie je :) dlatego że chory, czy jak?

hihihihi, my to jak jakieś dzikuski...wolność poczułyśmy i świrek nam odwala, ja też się cieszę jak mogę sama oddech
złapać :)

my jutro śmigamy na groby do gorzowa....Mitaginka myślami będę z Tobą ;)

Nela-hmmmmm, co ja Ci babo miałam napisać :) aaaaa wkleję fotki, wkleję :)

hatorska nie mamy niestety w oddziałach lodówek, żeby przechować mleczko

pojechałam przed chwilą do naszej całodobowej piekarni po bułeczki cynamonowe i babkę piaskową, ale z racji niedzieli już nie było :angry: kupiłam więc naleśniki z bitą śmietaną ;-) i zajadam nimi smuteczki

ja dziś słomiana wdowa, Natka śpi , musiałam ją przetrzymać , żeby po nowemu poszła spać, może wstanie o 7 a nie 6 jak dziś:crazy: w ogóle w dzień bardzo mało spała, ale wczoraj też i nocka kiepska, mężu u kolegi, u którego wczoraj razem byliśmy, jego żona z bobasem wyjechała dziś i szaleją chłopaki;) w sumie wyszło,że cały dzień osobno jesteśmy, bo wcześniej jeździłam z moją mamą na cmentarze itp, jak wszystko załatwiłam to on wyszedł, no ale trudno, oby Natunia ładnie pospała i dała się mamie zrelaksować choć troche;)
Mitaginka wiem,że moje słowa nic nie dadzą,ale myślami będę z Tobą jutro i tzrymam kciuki,żeby wszystko się dobrze ułożyło
Hatorska jak wy to robicie ,że macie takie pełne cycki:p ja nieważne ile nie karmię, nic nie czuje, ale to nic! ostatnio przepełnione czułam w czerwcu? jak pierwszy raz mała na pół dnia z mamą zostawiłam
Aenye gratulacje rowerka ,bo gdzieś mi mignęło,że się udało
Jankesowa jak wasz obiad, zjadł mały?

Ty Ciotka lepiej się wyśpij :)
Eywa - przy Borysie też nie doświaczyłam pełnych cycochów bo ten głodomór wzystko, ciągle zjadał z Biancia innaczej jest ;)

Ostatnia edycja:
Jaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Ale coś pochrzaniłam...nie dość,że Karolek ma 41 lat,to nie ma jego zdjęcia.Why???Zaraz to obczaję:-D:-D:-D

edit:
..........rok ur.Karola to 20011:-D ale gapa ze mnie.Ale zdjęcie nadal nie wchodzi,a w suwaczku wgrałam,help me!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry