reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Hej dziewczynki,

my dzisiaj byliśmy na kontroli u pediatry i wreszcie Gaba jest zdrowa :D Gardełko piękne, oskrzela czyste :) A język dalej czarny, ale to po antybiotyku :p Waży 8,5 kg. Przybrała 700 g w 1,5 miesiąca ale lekarka powiedziała, że może przybierać teraz nawet i po 300 gram bo zasuwa ciągle i wiecznie w ruchu jest. Skoro na nic nie ma uczulenia to mam dawać jej już całe żółtko i ogólnie nie ograniczać się za bardzo z jedzeniem, można np jogurt zwykły naturalny i do tego owocki żebym nie wydawała kasy na jogurciki dla niemowląt. Skoro po takim jogurcie nic nie jest to skaza już raczej w tym wieku nie powinna wyskoczyć.

Tylko jednym się martwię, ale pewnie niepotrzebnie i minie. Gaba nam zaczęła słabo pić mleko. Rano na śniadanie wypija 110 ml max. Nie płacze przy tym, poza tym uszy ma ładne. Zmieniałam już nawet mleko na inne, bo może jej się smak odwidział i to samo. Kaszki, które dodajemy też zmieniałam, różne smaki próbowałam i dupa. Popołudniową butlę już ładniej pije ale też nie zawsze. Niby może tak być po tym antybiotyku, że apetyt słabszy, tylko że Gaba wszystko inne zjada aż się trzęsie. A mlekiem gardzi. Tzn nie do końca gardzi, bo jak widzi butlę to się trzęsie i pije od razu, ale po tych 100-110 ml koniec i nie wciśniesz za cholerę.

No, lecę doczytywać póki Mała śpi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Jankesowa-bo Gracjanek czeka aż go reszta kwietniowych dzieci dogoni z wagą. :-) moja na początku nie chciala jeśc to zaczęłam na kolanach ja karmic niby swoim jedzeniem a teraz wcina na krzesełku aż się uszy trzęsą.

cucu Gracjan rano pije ze 120ml , po południu tez tyle i wieczorem kolo 20 240ml i dwie lyzeczki kaszki ale ten manny z nestle nie zadnej owocowej bo nie ruszy i w nocy raz 180ml to tyle dobrze pije Gabi moim zdaniem skoro je inne rzeczy Gracjan znowu kiepsko z innymi

nati - no pewnie tak... moj po prostu pluje tym albo zaciska ze nic nie wloze... a domowego wcale ni ruszy.

Kupilam chrupi (moje dziecko wszystko bierze do buzi slini gryzie) a chrupka co tak trzyma wrece i nim sobie rzuca albo łamie to tyle

ale miałam sny :szok: pierwszy sen: byłam w pracy, nie było klientów i nie zrobiłam planu :wściekła/y:
drugi sen: miałam niemal wklęsły biust i zero mleka :wściekła/y: pozostałe też były durne, ale nie pamiętam
jakby nie było, już się stresuję powrotem do pracy...
co do mleka..Tysia też mniej wypija...pociuma max 5 minut i albo śpi, albo wypluwa i nie chce...może taki okres? nie wiem
a co do ciąży...ostatnio wkręciłam sobie, że jestem :szok:
bo miałam raz okres po porodzie, potem wzięłam Cerazette, potem przestałam brać a okres juz się nie pojawił :sorry: no ale chyba nie jestem, co?

bosz, ale durne pytanie Wam zadałam na końcu poprzedniego postu :sorry:
nie mogę być w ciązy, bo od dwóch miesięcy my nie teges
no chyba, że zaszłam wcześniej i do tej pory nie mam objawów :-D
no ale gin robiąc cytologię pewnie by coś poznał, nie?
jutro dzwonię po wyniki i musze przyznać, że się denerwuję...tyle się ostatnio naczytałam

reklama
Do góry