reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka - to mnie pocieszyłaś.. tylko ja czasami fizycznie już wymiękam - misia jest już ciężka i już czuć te kilogramy.. chciałam jeszcze posprzątać w szafach przed powrotem do pracy ale raczej nie ma szans..

reklama
nati najjjj najjjlepszego
aneczka, mitaginka powitac w klubie ;p Gracjan tez kocha towarzystwo a pod wieczor to juz mama sie nudzi wtedy tato super bo zabawy wymysla ze glowa boli i babcia i dziadek mowie wam.... w domu chwila sie po bawi i marudzi.... ojjj co to bedzie jak padac bedzie..... padne i nie wstane tak czlowiek wozkiem wyjedzie i git :) mitaginko ojj ta tesciwa czyli kiepsko....

Do karmilam dzicecia przez sen ale tylko cyc wiec watpie w cudny i dlugi sen ostatnio kaszka jest bleee pod kazda postacia .....

Gratulacje zabkow!!!!!! pelnych miesiecznic czytalam ale nie pamietam kto co? :>
aenye wspolczucie z ta slomenella ale chyba za duze halo robia.... zarazil sie od kogos wiec nie cae przedszkole prze szukaja.... nie kojarze takich ceregieli na firmie wtedy pol firmy mialo salomelle i po tyg szli do pracy...

no moja gwiazda też by najchętniej przy mnie siedziała,ale już od jakiegoś czasu praktycznie w ogólnie nie noszę jej na rękach, teraz na zły humor wsyatrczy koło siebie posadzić z pudełkiem z zabawkami;) na brzuchu się fajnie podciąga już i wokół własnej osi obraca jak coś sięga,ale obracać się z pleców dalej nie chce;) właśnie wydałam majątek na allegro, fotelik, krzesełko do karmienia i spacerówka parasolka, no i licytowałam to, nie mogłam się oprzeć;)Śliczna dzianinkowa H&M z Hello Kitty 9-12 m (1842873841) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

hej, hej!
Oj widzę że choróbska nie dają za wygraną.... ja jeszcze raz wszystkim zakatarzonym polecam KATAREK Katarek! Jak to moja lekarka powtarza: odciągać, odciągać, odciągać!!!! żeby nie zalegało! Ja odciągałam nawet w nocy, wtedy mały dłużej pospał!

aenye a to pierwsze badanie kału to sama zrobiłaś czy na polecenie lekarza??

Powiedzcie mi proszę co ja mam robić bo moje dziecko ma zatwardzenie :-( daję mu starte jabłko (połowę) codziennie , do tego soczek jabłkowy (połowę buteleczki), połowę deserku jabłko+marchew+brzoskwinia, zupkę jarzynową z gerbera (połowę tego małego słoiczka a ostatnie 2 dni cały :() albo dynię z ziemniakiem z Hippa no i ma zatwardzenie!!!!! Nie wprowadziłam jeszcze mięsa bo czekałam kiedy to się ureguluje, glutenu też jeszcze nie podawałam....

Eywa – czaję się na taką samą sukienkę ale fioletową :-) Jest śliczna!!! zakupy superowe – a dlaczego już spacerówkę kupowałaś??

kozica – polecam śliwę z hippa czy to w soku czy w słoiczku – kupa w liczbie mnogiej gwarantowana!!

Aneczkaaa chcieliśmy mieć z głowy, fotelik mamy do 10, więc za jakiś czas trzeba będzie nowy, no a mamy malutkie auto i z naszą spacerówka się nie zabierzemy:( teraz luzik bo fotelik i same koła bierzemy, a jeszcze jakby bude brać od spacerówki to lipa, więc zaczniemy używać na wyjazdy jak zmienimy fotelik, ale ja lubie mieć z głowy takie rzeczy,więc poleżą teraz hehe

Aaa to kumam. Ja mam matiza i z młody już przerobiłam że do bagażnika wchodzi jedynie najzwyklejsza wózek parasolka bez możliwości położenia dziecka.. jak jadę autem to z przodu jedzie stelaż a misia na tylnym siedzeniu..
A fotelik następny mam od kuzynki więc jeden zakup mniej :-)

eywa, a pochwalic sie na zakupowym to nie laska!? i btw - jak ze spaniem ostatnio? lepiej niz bylo czy bz?

jankesowa
- ano, ale nie wytlumaczysz.. oby te posiewy dobrze wyszly, chociaz Filipa.. a za tydzien chociaz Masia...

wiesz co ayene, sama nie wiem..generalnie jest lepiej! Na pewno nie budzi się co 10 min, najgorsze wieczory, co 20-30 min tak do północy, a poźniej przez istatnie kilka dni potrafi spać po godzinie -półtora, ale nie zapeszam;) dziś od 20.30 była jedna pobudka tylko:):) ale ciiii....wiem,ze dla wielu z was to i tak tragedia,ale mi chociaz pozwala fizycznie funkcjonować:)

wiecie co robie? czytam opisy naszych porodów! polecam po takiej przerwie...

reklama
Asia się moze długo sama bawić tylko trzeba jej co jakies 5-10 min zmieniać zabawki. i tak wsadzam do kojca mogę spokojnie zmyć, następuje zmiana zabawy lub pozycji z leżącej na siedząca, obieram ziemniaki i coś tam jeszcze zrobię, zabieram do pokoju do innych zabawek i sprzątam pokój.nie jest najgorzej. a ostatnio ulubiona zabawa to firanki

Do góry